בשבוע האחרון מוחמד מחמוד אל חאג'ה (Mohamed Al Khaja), השגריר החדש של איחוד האמירויות בישראל (השגרירות צפויה להיפתח באפריל), ביקר בארץ וניפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, הנשיא ריבלין, שר החוץ אשכנזי, שרת התיירות ועוד שלל מנהיגים בארץ והכול מתועד בטוויטר.

כבר תקופה שאל חאג'ה מעורר לא מעט עניין בקרב הישראלים, גם בזכות כך שמדובר בשגריר הראשון של המדינה מהמפרץ, איתה חתמנו על הסכם שלום לאחרונה והמוני ישראלים כבר הספיקו לבקר בה, וגם בזכות האישיות הייחודית שלו, כפי שמעידים מכריו.

>>כל מה שצריך לדעת על טיול באיחוד האמירויות

"הוא נחשב לאדם לא שגרתי. הוא חובב ספורט", סיפר ישראלי המתגורר בדובאי. "כוכב עולה שמוערך על ידי שליט המדינה וראש הממשלה. כולם בטוחים שהוא יחזק את הקשר הכלכלי והצבאי של איחוד האמירויות עם ישראל. ישראל זכתה בשגריר מצוין בגלל היכולות שלו ליצור קשרים עם אנשים וחכמת החיים שלו שתביא לפריחה ולשגשוג ביחסים בין שתי המדינות".

אל חאג'ה, בן 41, נשוי ואב לארבעה ילדים, בן למשפחת אצולה, מחזיק בתואר ראשון בלימודי מדעי המדינה מאוניברסיטת נותר'איסטרן בבוסטון ובעל תואר שני בניהול אנרגיה מאוניברסיטת וינה לכלכלה ולעסקים. במשך כעשר שנים שימש כראש הסגל של שר החוץ האמירתי, עבדאללה בן זאיד, ועשה עבודה יסודית וטובה שגרמה לו לצבור ניסיון דיפלומטי רב.

"ההחלטה למנות אדם כזה במעמדו לשגריר איחוד האמירויות בישראל מעידה עד כמה מייחסים שם חשיבות רבה לקשור יחסים אסטרטגיים וכלכליים עם מדינת ישראל", ציין אותו גורם ישראלי.

אל חאג'ה , שהגיע השבוע לביקור בן חמישה ימים בישראל כתב בטוויטר שלו על כוונותיו לעתיד: "אני מצפה לחזק את הקשרים בין אזרחי שתי המדינות על ידי טיפוח השלום, הבנה ושגשוג בקרב עמנו ולמען האזור כולו. מרחאבה ברוכים הבאים", כתב בטוויטר שלו ערב הגעתו לארץ.

כמה ימים לפני כן צייץ אל חאג'ה בטוויטר שלו: "עבור אמירתיים וישראלים מתחיל פרק חדש של פתיחות הבנה ושגשוג. מצפה לביקור הראשון שלי. נתראה בשבוע הבא. שבת שלום".

טקס הגשת כתב ההאמנה של שגריר איחוד האמירויות הראשון בישראל (צילום: לע"מ)
צילום: לע"מ

אל חאג'ה נכנס לישראל לאחר שקיבל אישור של ועדת החריגים שאישרה את נחיתת מטוסו הפרטי בנתב"ג. הוא, ביחד עם חברי המשלחת שהגיעו עימו, אמורים לאתר את המקום שבו תוקם השגרירות של איחוד האמירויות בתל אביב שתתחיל לפעול בשבועות הקרובים.

בנוסף, יוקמו משרדי קונסוליה בכמה יישובים ערביים ויהודיים ברחבי הארץ כמו נצרת, חיפה וייתכן אפילו ביישוב בדואי בנגב כדי לחזק את הקשרים עם האוכלוסייה הערבית ולסייע לה. במקביל, אנשיו של אל חאג'ה יחפשו עבורו וילה רחבת ידיים ככל הנראה בהרצליה פיתוח.