מאז החלו הטיסות לסיישל הירוקה, נראה שהרכבת האווירית מהארץ לא עוצרת. חברות התעופה מדווחות על ביקוש גבוה מהמצופה, עוד חברות תיירות החלו לשווק חבילות נופש ליעד האקזוטי והצצה מהירה באינסטגרם חושפת תמונה מעוררת קנאה של לא מעט נופשים שנהנים כרגע ממלון מפנק או חוף ים מרהיב.

המדריך למטייל באיי סיישל

גם ליאת כהן רביב, ממטולה, קפצה על ההזדמנות וטסה ביום שישי האחרון לגן העדן שרחוק מכאן רק שש שעות טיסה ישירה. "הזמנתי את הטיסות 4 ימים לפני ההמראה", היא אומרת בראיון ל-mako חופש. "הקורונה הוציאה אותי לחופשה ארוכה והחלטתי שזה לא יעצור אותי, אז גררתי את האיש היקר שלי לשבוע בסיישל לכבוד יום ההולדת שלו". 

ליאת מציינת שכל הליך ההגעה לסיישל הלך חלק: "הטיסות יצאו בזמן והיו נעימות. עם הנחיתה מתבקשים הנוסעים להציג ארבעה מסמכים: בדיקת קורונה שלילית, עותק מהצהרת בריאות של הרפובליקה אותה יש למלא מראש בעלות של 45 יורו לאדם, ביטוח רפואי וואוצ'ר הזמנה של מקום הלינה."

סיישל (צילום: ליאת כהן רביב)
באי אין לחץ של קורונה | צילום: ליאת כהן רביב
סיישל (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב

"בסיישל עצמה אין חובה לעטות מסיכה באוויר הפתוח, עם זאת כל הצוותים במלונות מסתובבים עם מסיכות וכפפות ובכל כניסה ויציאה מהמלון או מחדר האוכל בודקים חום ומתעדים (התחלואה בקורונה כמעט ולא קיימת בסיישל ועומדת על חולים בודדים)."
 
"בנוסף, סיישל היא מדינה  טרופית, כך שהטמפרטורות די דומות לאורך כל השנה וכרגע למשל חם מאוד פלוס לחות מקרזלת. יש 24 מעלות גם בערב ועל אף שזו כביכול עונת הגשמים, טרם ירדה פה טיפה מאז שהגענו. גם הים חמים למדי. נקווה שימשיך ככה."
 
וכמות הישראלים הגבוהה לא מפריעה?
"ניכר שסיישל היא מדינה ירוקה לישראלים, התפוסה במלונות עומדת על 50 אחוזים ורוב האורחים הם ישראלים. יש משהו מאוד רגועה והתפאורה הכללית של החול הלבן והים בצבע טורקיז מאוד מרגיעה. אפילו החבר'ה ששמו פה מוזיקה ליד הבריכה הקפידו שהווליום לא יהיה מוגזם."
סיישל (צילום: ליאת כהן רביב)
שום דבר לא יהרוס את האווירה | צילום: ליאת כהן רביב
 
בשורה התחתונה - את ממליצה להגיע?
"אין ספק שהמקום הוא גן עדן. רק המחירים קצת מזכירים את הגיהינום."

כמה באמת עולה חופשה בסיישל?

במהלך החופשה שלהם, ליאת ובעלה יתארחו בשלושה מלונות שונים: קמפינסקי, קונסטנס אופיליה ופור סינזנס, שכולם נמצאים באי המרכזי מאהה. ליאת מציינת שיש לה חוק ברזל לפיו היא תמיד מקפידה לא להזמין חבילות נופש, אלא מפרידה בין הזמנת הטיסה להזמנת המלון ובכך היא מצליחה לחסוך לא מעט, על אף שזה דורש יותר מאמץ.

"חשוב לקחת בחשבון שמרבית הריזורטים בסיישל יושבים על שטחים ענקיים ולכן אין מסעדות במרחק הליכה (ומוניות עולות המון) - לכן כדאי להזמין חצי פנסיון",היא אומרת. "כל העסק הזה הוא יקר וצריך לחשוב טוב טוב לפני שמחליטים אם טסים ולהרכיב את העלויות לפי התיאומים הרצויים שלכם ולוודא שהם עומדים במבחן העלות תועלת."
סיישל (צילום: ליאת כהן רביב)
עלות - גבוהה. תועלת - גבוהה מאוד | צילום: ליאת כהן רביב

כדי לעשות קצת סדר, ליאת מפרטת את העלויות שיש לקחת בחשבון בתכנון הטיול בסיישל:

טיסות - בין 400 דולר (שזה מחיר שמפרסמים אבל לא באמת קיים) ועד 900 דולר (תלוי כמה אתם נמרחים עם ההזמנה).

מוניות - מבחינת תנועה עם מוניות היא אפשרית, רק צריך לקחת בחשבון שזה מאוד יקר. מאוד. מונית מהשדה למלון למשל, גם אם הוא במרחק של 20 דקות נסיעה, תעלה בסביבות 50 יורו. פגשנו פה זוג ישראלים שלקח נהג מונית כדי לצאת למסעדה, הוא נשאר איתם חצי יום והעלות בסוף היתה 100 יורו.

לינה - מלונות 5 כוכבים לא יורדים מ-400-500 דולר ללילה לזוג ואל תתנו לאף אחד לומר לכם אחרת (כאמור, חצי פנסיון). מצד שני, יש פה מגוון לא רע של אורחנים צנועים יותר ודירות, שחלקן על קו המים, שאפשר להשכיר במחירים סבירים למדי, רק שאז כדאי להיות עם רכב אחרת זה מאוד מגביל.

סיישל (צילום: ליאת כהן רביב)
יש כאן מגוון גדול של אפשרויות לינה | צילום: ליאת כהן רביב
סיישל (צילום: ליאת כהן רביב)
אם אתם ישנים בריזורט מומלץ להזמין חצי פנסיון | צילום: ליאת כהן רביב

מסעדות - יש מגוון גדול וכך גם במחירים. המסעדות בריזורטים מאוד יקרות,  אך מחוץ למלונות, בצידי הדרך, ניתן למצוא אופציות זולות. היום למשל אכלנו מנות בשריות משובחות במסעדה מעולה, כולל בירה, בסכום ששווה ל-120 שקלים לזוג. לצורך השוואה, במחיר הזה קנינו סלט עוף במלון פור סיזנס. עוד השוואה שיכולה לסייע - מדד הפחית: פחית קולה במלונות תעלה בערך 4 יורו. לעומת זאת, בקיוסקים שעל הדרך היא תעלה קצת פחות מיורו אחד.

רכב - עלות השכרה של רכב חדש, אוטומט, עם ביטוח מקיף, מחברה אמינה, עולה כ-80 יורו ליום. הביטוח המקיף הוא חובה כי נוהגים פה בצד ההפוך ואם לא די בזה, מדובר בכבישים צרים שעל אף שהם דו-כווניים, בפועל הם מתאימים לרכב אחד ושיירת נמלים. ברוב המקרים יש תעלת ניקוז עמוקה וצמודה מידי לשוליים אז גם זה לא עוזר. מצד שני, רוב הזמן אתם לבד על הכביש אז זה מתאזן.

סיורים - גם זה עניין יקר כאן. שיט לאיים למשל, יעלה לכם כ-200 דולר לאדם והוא יוצא ב-6 וחצי בבוקר. אפשר גם לקחת מעבורת עצמאית, אבל לוח הזמנים בימים אלה לא מאפשר הרבה גמישות וכרטיס עולה בין 46-68 יורו לכיוון. 

ביטוח בריאות - כ-20 דולר לאדם לשבוע.

הצהרת בריאות של הרפובליקה (חובה) - 45 יורו לאדם.