למרות ההצהרה של ראש הממשלה על פתיחת הגבולות בתחילת אוגוסט למדינות כמו יוון וקפריסין, עדיין לא ברור האם בעוד כחודש נוכל באמת לטוס לחופשה בחו"ל מבלי להיכנס לבידוד בחזור. 

אם זה יקרה, יש כמה דברים שחשוב לקחת בחשבון לפני שנעלה על הטיסה הראשונה שלנו מעבר לים. יהודה זפרני, מומחה תיירות ותעופה ומנהל תחום התיירות של מועדון הצרכנות הוט, עושה סדר בכל הדברים שלא בטוח חשבתם עליהם ונותן כמה טיפים חשובים. בינתיים אפשר לגזור ולשמור. 

  1. מה קורה עם היעד אליו אנו טסים?
    אמנם הטיפ הראשון יראה לכם בסיסי וכמעט הכרחי, אך באי הוודאות שבו אנו חיים חשוב מאוד לוודא מול גורמים רשמיים כי האזור אליו אתם טסים באמת נקי מקורונה. חשוב להיות ערניים לתמונת המצב המשתנה, לא תרצו להיתקע כאשר גל תחלואה יתפרץ באזורכם ותצטרכו להישאר במדינת היעד בשל סגירת השמיים. בעבר היינו מתקשרים לוודא שהטיסה יוצאת בזמן וכיום בעידן הקורונה חשוב להתקשר לבדוק אם היעד נקי מקורונה ממש יום לפני הטיסה ושאין שינוי בהגעה למדינה היעד.
  2. ביטוח הנסיעות כולל קורונה
    הקורונה העלתה לראש סדר העדיפויות את ההיבט הבריאותי בחיינו ולכן חשוב לדאוג לכך גם כשאנחנו בחו"ל. אמנם ביטוח נסיעות אינו דבר חדש ומרביתנו רכשנו אותו גם בחופשות עבר, אך כעת חשוב לוודא לפני יציאתכם מהארץ כי הביטוח בתוקף ושהוא כולל סעיפי קורונה. במידה ולא תרכשו ביטוח שמכסה אתכם, תוכלו למצוא את עצמכם חס וחלילה מאושפזים בבית חולים ומשלמים על כך עשרות ומאות אלפי שקלים. לכן, לפני שיוצאים, רוכשים ביטוח נסיעות מקיף מאחת מחברות הביטוח הגדולות שכבר חלקן מציעות ביטוחים עדכניים כולל הקורונה.
  3. מלון בטוח
    חשוב לבדוק מבעוד מועד כי המלון אליו אתם נוסעים הינו מלון העומד בדרישות ההיגיינה של ארגון הבריאות העולמי וכי המדינה בה הוא נמצא הכריזה עליו כמלון בטוח. נקודה זו חשובה מכיוון שאת מרבית זמן החופשה תעבירו בו ולכן חשוב לוודא כי כללי ההיגיינה דוגמת עטיית מסכות בקרב העובדים, בדיקות חום בכניסה, שמירה על נהלי ריחוק ועוד, נשמרים ומיושמים באופן מלא.
  4. טיסה בטוחה
    עוד לפני התפרצות הקורונה, מטוסים נודעו בהפצת החיידקים. כעת, עם התפרצות הקורונה הסכנה בהידבקות במהלך הטיסה התעצמה. גם מרחבי שדות התעופה יכולים להעלות את סיכויי ההדבקה ולכן חשוב לנסות ולרכוש טיסות ישירות עם חברות תעופה בטוחות. גם פה שימו לב שאתם בודקים סוגיות אלו מראש מכיוון שברגע שתגיעו לשער הטיסה זה כבר יהיה מאוחר מידי.
    מטוס מלא (צילום: טוויטר)
    צילום: טוויטר
  5. הזמנת החופשה מאתרים מהימנים
    לאחר מספר חודשים בהם השמיים העולמיים היו סגורים בפני מאות מיליוני התיירים ברחבי העולם, כעת עם החזרה ההדרגתית לפעילות (כרגע באירופה ובתקווה שבקרוב גם בישראל), שטחי הפרסום ברשתות ובאתרים יוצפו בדילים אטרקטיביים וחופשות חלומיות במחירים נוחים. רגע לפני שאתם מזמינים מאתרים אלו בדקו כי לא מדובר באתר פיקטיבי שלבסוף יתברר שעבור הכסף שלכם לא קיבלתם כלום. בנוסף, גם אם ווידאתם שהאתר ממנו הינו אתר "אמיתי". בנוסף, חשוב שתבדקו את תנאי ביטול העסקה. בישראל ישנו את חוק הגנת הצרכן המגבה את הלקוחות בעת ביטול עסקה לפי כללי החוק, אך בחו"ל לא כך המצב. בעוד שעתידן של חברות התיירות והתעופה לוט בערפל חשוב שהצרכן ידע להתגונן מפני אירועים מסוג זה שעלולים לגרום לו להפסד כפול - גם הוציא את הכסף וגם לא רכש את החופשה. לכן ההמלצה היא להזמין את החופשה ואת הטיסות דרך אתרים בישראל או סוכני נסיעות, כך תוכלו להבטיח גם את ההחזר הכספי וגם כי החופשה או הטיסה באמת נרכשו.
  6. השכרת רכב בחו"ל
    יותר ויותר ישראלים מעדיפים טיולים למטייל העצמאי ומבקשים לשכור רכב ולטייל בשטחים הפתוחים. לכן, מומלץ להזמין ולרכוש את השכרת הרכב בישראל, גם בד"כ יותר זול וגם יש לכם עם מי לדבר בעת צרה. כאשר אתם עומדים לקבל את הרכב, וודאו שאתם מקבלים רכב שעבר חיטוי לפני שאתם מקבלים אותו ותבדקו שהוא נקי משריטות ומכות, תצלמו אותו לפני שאתם יוצאים כולל את מד הק"מ ומד הדלק. לכן, תמיד תחזירו אותו כפי שקיבלתם כדי להימנע מחיובים מיותרים.
    יהודה זפרני (צילום: בני בכר)
    יהודה זפרני | צילום: בני בכר