כמעט חודש עבר מאז תחילת המלחמה, והעולם כולו סוער עם הפגנות ומחאות בעד ונגד ישראל. באופן לא מפתיע כל כך, מספר מדינות שחלקן שכנות שלנו, הועלו לרמה 4 באזהרות המסע של המל"ל. מרחובות איסטנבול שהפכו במהירות לעוינים עבור ישראלים, החופים בסיני שהתרוקנו כמעט לחלוטין, המלונות של עקבה שכבר לא תשמעו בהן עברית ועד השווקים של מרוקו שהפכו למוקדים תמיכה פרו-פלסטיניים.

בזמן שחברות טובות מתגלות בהדרן כמו הגב הגרמני והתמיכה הבלתי מעורערת של הצ'כים, הגיע הזמן שנגלה את המקומות שיכולים להיות התחליף המושלם לאלה שפחות עומדים לצידנו. גם להרוויח את הכנסת האורחים הנעימה של המקומיות וגם להישאר באזור - כולם מרוויחים.

קרואטיה במקום טורקיה

דוברובניק קרואטיה (צילום: Milan Sommer, shutterstock)
מדינה יפה, היסטוריה מרתקת ומטבח מצוין. קרואטיה | צילום: Milan Sommer, shutterstock

מאות אלפי הטורקים שיצאו לרחובות איסטנבול הבהירו בצורה ברורה - הישראלים לא רצויים. תוסיפו לכך את דבריו של הנשיא הטורקי ארדואן שאמר כי ישראל מבצעת רצח עם ויש להילחם בה, וקיבלתם חופשה פחות מהנה ורגועה, גם עם הכל כלול באנטליה. אז נכון שקשה להתחרות עם הבאזרים הגדולים, המחירים הנמוכים והשפע במלונות, אבל אם יש מקום שיכול לנסות להתחרות בנופים היפים, במים הכחולים ובערים ההיסטוריות זו קרואטיה.

קרואטיה הייתה אחת מ-14 המדינות שהתנגדו להצעת הפסקת האש שהגישה ירדן ולא כללה גינוי לטבח שביצע החמאס. למרות שראש הממשלה של קרואטיה מתח ביקורת על תגובתה של ישראל, משרד החוץ של המדינה הבלקנית הניף את הדגל הכחול לבן על בניין משרדו וניצב לצידה של ישראל.

בשנים האחרונות הפכה קרואטיה לאחת המדינות המבוקשות ביותר לתיירות באירופה, ועם כניסתה לאחרונה לשוק האירו היא גם מקבלת זרקור מחודש וממשיכה לעבור מתיחת פנים. הערים ההיסטוריות שלה, ובראשן דוברובניק המפורסמת אך גם העיר הציורית ספליט והבירה זאגרב, הן אתרי תיירות משלבים את התרבות הבלקנית עם האירופית והגם המטבח המקומי היא שילוב מושלם בין עולמות שונים - כן, גם מהמטבח הטורקי.

>> טסים לקרואטיה? היכנסו למדריך

 האמירויות במקום סיני

ראס אל חיימה (צילום: Elena Serebryakova, shutterstock)
גם כאן יש לא מעט חופים יפים. ראס אל-ח'יימה, איחוד האמירויות | צילום: Elena Serebryakova, shutterstock

החופים הרוגעים, השקט הנעים והשמיים הכחולים, כל אלה הופכים את סיני לאחד היעדים האהובים על הישראלים, זאת בצירוף העובדה שמדובר בחופשה זולה וקרובה בלי צורך לטוס. אבל המתח שנוצר בעקבות המלחמה, גרם לעשרות אלפי הישראלים לעזוב את סיני במהירות הבזק מחשש לפגיעה, והחזרה לחופים של חצי האי המצרי נראית רחוקה מתמיד. אבל גם לחוויה של סיני יש תחליף, לא תאום אבל דומה.

אומנם המל"ל הוציא אזהרת מסע לאמירויות והסכנה היא כמובן ברורה, אבל הממשל והרשויות הבהירו בצורה חד משמעית כי ישראלים רצויים, הם ירגישו בטוחים והמלחמה לא משנה דבר בהכנסת האורחים. נכון שלא מדובר בגן עדן שקט וחסר דאגות כמו סיני, אך גם כאן תמצאו חופים יפים בריזורטים על המים. מי שמעוניין להתרחק מהמולת העיר יכול לבקר באמירות של ראס אל-ח'ימה, וליהנות מחוויה אותנטית יותר מזו של דובאי ואבו דאבי.

אם אתם דווקא נהנים מהשילוב שבין חופים שקטים לעיר תוססת, אבו דאבי ודובאי הן שתיים מהערים המרשימות בעולם, עם מלונות מפוארים, שופינג מדהים, טיולי מדבר ומסעדות ממטבחים מכל העולם. מרגע החתימה על הסכמי אברהם הישראלים התאהבו באיחוד האמירויות, והביקוש לחופשה בה רק ממשיך לעלות וכעת נראה שהוא ימשיך לזנק גם בעתיד.

>> טסים לאיחוד האמירויות? היכנסו למדריך

גאורגיה במקום מרוקו

בטומי גאורגיה (צילום: OMfotovideocontent, shutterstock)
גם יפה, גם תושבים נחמדים וגם בעדנו. גאורגיה | צילום: OMfotovideocontent, shutterstock

מהרגע שהוכרזה פתיחתם של הקווים הישירים בין ישראל למרוקו, המטוסים היו מלאים בישראלים שרצו לחקור את השווקים של מרקש, החופים של איסווירה והתרבות של קזבלנקה. מרוקו היא כנראה אחת המדינות המסתוריות והיפות בעולם, אך בכל הנוגע למלחמה הנוכחית, רחובות הערים והכפרים שלה התמלאו בדגלי פלסטין, עם אזרחים שמגנים את ישראל בתוקף. כך גם מרוקו נכנסה לרשימת אזהרות המסע של המל"ל, עם אפשרות ממשית לפגיעה במטיילים הישראלים.

לעומתה של מרוקו, אחת המדינות שהצהירו על תמיכה חד משמעית בישראל היא גאורגיה. ראש הממשלה הגאורגי אמר כי גאורגיה מתייצבת לצד ישראל במאבק בחמאס והביע את תנחומי לאזרחי ישראל לאור הטבח הנורא. כך למעשה הוכיחה גאורגיה כי הישראלים שנוסעים אליה לא טועים, מדובר כנראה באחת המדינות הידידותיות ביותר לישראלים באזור שלנו.

כמו במרוקו, גם בגאורגיה המחירים זולים בהרבה מאלה של יעדים אחרים, והיא נחשבת לאחת המדינות היפות במרחק טיסה קצר. המטבח הגאורגי המפורסם הוא אחת מגולות הכותרת המרכזיות של המדינה וגם התרבות המיוחדת שלה שממשיכה להשתמר למרות ההתקדמות הכלכלית שלה בשנים האחרונות. בערים טביליסי ובאטומי הן כבר מזמן יעדים שהישראלים נהורים אליהם ובין קזינו לשופינג, אפשר גם להכיר את ההיסטוריה המיוחדת ולפגוש את המקומיים שידועים בהכנסת האורחים.

>> טסים לגאורגיה? היכנסו למדריך