קזחסטן הודיעה בתחילת השבוע על הקלות לתיירים המעוניינים להיכנס למדינה, במטרה לעודד כניסת משקיעים ולהניע את תעשיית התיירות במדינה. אזרחי ישראל, יחד עם אזרחי 44 מדינות נוספות בהן ספרד, אוסטרליה, ארצות הברית ויפן, יוכלו מעתה להיכנס לקזחסטן לתקופה של עד 30 יום ללא ויזה. קזחסטן מנסה לעודד שיתופי פעולה עסקיים והשקעות במדינה, כדי לחזק את כלכלתה לאחר צניחת הרובל הרוסי והירידה במחירי הנפט.

אוכלוסיית קזחסטן מונה כ-19 מיליון אזרחים, כ-70% מהם מוסלמים, 20% נוצרים והיתר בודהיסטים, יהודים או אתאיסטים. מרבית שטחה ביבשת אסיה והיא נמצאת ממערב להרי אורל, ונושקת לים הכספי ולימת אראל. יש בה שמורות טבע לרוב ושילוב בין פסגות מושלגות למדבריות רחבות.

מבדיקה של אתר השוואת המלונות הוטלס קומביינד עולה כי לינה בקזחסטן מתחילה במחיר של 17-11 שקל לאדם בעיר הבירה אסטנה. חדרים במחירים הללו מציעים צרכים בסיסיים כמו אינטרנט אלחוטי, שירותי כביסה, כספת, נעלי בית, קרש גיהוץ, חנייה ובר הפועל במקום.

מלונות ברמת אירוח של 3 כוכבים מציעים חדר לסוף שבוע במחירים של 25-23 שקל ללילה באסטנה ובעיר התיירות קרגנדה. במלונות ברמת אירוח של 5 כוכבים אפשר למצוא חדרים החל ממחיר של 86 שקל ללילה. המלון היקר ביותר בקטגוריית האירוח הגבוהה מציע חדר במחיר של 891 שקל ללילה, עם גישה למגרשי גולף וטניס, בריכות מקורות למבוגרים ולילדים, קזינו, חדר כושר ושירותי בייביסיטר למשפחות.

כיום מוצעות טיסות לקזחסטן מישראל במחירים של 411 דולר ומעלה, והן כוללות קונקשיינים עם חברות תעופה אירופאיות שונות. אירופלוט מציעה טיסה למוסקבה וממנה לקזחסטן ב-411 דולר, במסלול שימשך בסך הכל עשר וחצי שעות, עם קונקשיין של שעתיים במוסקבה. גם חברות התעופה אייר אוקראינה, לופטנזה ו-KLM מפעילות טיסות (עם עצירה אחת) מישראל לערים הקזחיות אלמטי ואסטנה.

הכתבה פורסמה באתר TheMarker. עוד באתר:
>> כחלון מתבלבל: 20 אלף סינים לא יוזילו את מחירי הדירות
>> בני שטיינמץ מתנער מההסכם עם המשטרה: "מנסה לסחוט אותי"