בחירת המושב בטיסה, שניתן לעשות בזמן הצ'ק אין, הפכה להיות אומנות של ממש. יש לא מעט שיקולים המשפיעים על הבחירה: ליד החלון למי שאוהב להסתכל החוצה, או במעבר למי שאוהב לקום הרבה. בקדמת המטוס למי שאוהב לצאת מהר, או בקצה שלו למי שאוהב להיות ליד המטבח. חשוב תמיד לשים לב לשירותים כמובן, האם יש מושב עם רווח גדול יותר לרגליים ועוד לא מעט שיקולים וגם יש לא מעט אתרים שמסייעים בכך.

>> אחת שיודעת: אל תעלו למטוס על הבגד הזה

>> מצאנו פתרון לאחת הבעיות המעצבנות בבתי מלון

>> בלי לעמוד בתור: גילינו קופה סודית בדיוטי פרי של נתב"ג

אבל יש שיקול אחד מרכזי שלא מספיק לוקחים בחשבון בזמן בחירת המושב - איפה נמצאת השמש? כך, אם אנחנו טסים בזמן הזריחה, לא מומלץ לשבת בצד של השמש המסנוורת כי לא נראה כלום, או שמי שיושב בהמשך השורה יבקש לסגור את הווילון. מנגד, בזמן השקיעה דווקא מומלץ לשבת בצד של השמש כי זה מחזה יפה והשמש לא מאוד חזקה.

אז איך יודעים? זה די פשוט. נלך על הדוגמאות בזמן הזריחות, כי זה יותר קריטי ובטיסות היוצאות מהארץ: דבר ראשון, הצדדים תמיד יבחרו כאשר אנחנו מסתכלים על תא הטייס, בכיוון הטיסה, ולא כאשר אנחנו עולים על המטוס ומסתכלים לכיוון הזנב.

הדבר הבא שצריך לחשוב עליו הוא מה כיוון הטיסה, ובשביל זה אתם יכולים לפתוח רגע את מפת כדור הארץ. אם טסים צפונה, למשל לטורקיה, השמש תזרח מימין ולא כדי לבחור בצד זה. אם טסים דרומה, למשל לאילת או לסיני, השמש תזרח מצד שמאל.

הדבר הופך ליותר מורכב כאשר טסים מערבה או מזרחה, לשם מרבית הטיסות פונות, היות ובמצב כזה הזריחה תהיה מלפנינו או מאחורינו, תלוי בכיוון הטיסה. יחד עם זאת, חשוב לזכור שהשמש נעה לכיוון דרום, כך שאם טסים מזרחה, למשל לתאילנד, הישיבה בשורה הימנית תהיה יותר מסנוורת. מי שטס מערבה, למשל לניו יורק, יסתנוור יותר אם יישב מצד שמאל של המטוס.