קיץ 2021 היה אמור להיראות אחרת, או כך קיוו לפחות גורמים רבים בענף התיירות והתעופה ברחבי העולם. למרות התמונות של נתב"ג מלא בתיירים שיוצאים לחופשה, האמת המרה היא שמדינות רבות ברחבי העולם הופכות להיות לאדומות, ותוכניות פתיחת השמיים והתיירות השונות ברחבי הגלובוס מתבררות כלא יעילות.

נכון להיום, מדינות רבות עדיין פתוחות בפני התייר הישראלי, אך בהרבה מהן צריך לבצע בדיקת קורונה ביעד בעת הנחיתה או במהלך החופשה, ובכולן צריך לעשות בדיקה לפני החזרה לארץ. מנתונים שנאספו מרחבי העולם בשבועות האחרונות,עולה תמונת מצב די מדאיגה: תיירים רבים המבצעים בדיקות קורונה בחו"ל מקבלים בחזרה תשובה חיובית, למרות שהתחסנו בשתי מנות חיסון בחודשים האחרונים, ונדרשים לקטוע את החופשה ולהיכנס לבידוד.

 

בשל החשש המתגבר מבידוד מעבר לים, כדאי להיערך מראש ולדעת מה בדיוק קורה במקרה בו, לא עלינו, תצאו לחופשה ותקבלו תוצאה חיובית בבדיקת הקורונה שתערכו בזמן שאתם נמצאים בחו"ל.

תאילנד

ממשלת תאילנד השיקה בתחילת החודש את תוכנית "ארגז החול של פוקט" במסגרתו ניתן לשהות במשך שבועיים במלונות באי ולשוטט ברחבי פוקט בחופשיות, אך לאחרונה התגלו מספר תקלות בפרויקט. על פי ההנחיות, יש לבצע בדיקת קורונה מיד עם הנחיתה בשדה התעופה של פוקט. אם בדיקת הקורונה יוצאת חיובית, יש להיכנס לבידוד מיידי במלונית קורונה או בית חולים (כפוף לסימפטומים). הפרדה בין חולי קורונה לבני משפחותיהם יכולה ללא קשר לגיל הנוסעים, כך שייתכן מצב מדאיג שבו הורה נאלץ לשהות בנפרד מהילדים שלו. במקרה זה, משרד התיירות של תאילנד דאג להבהיר שהורים רשאים ללות את הילד שלהם במהלך האישפוז בתנאי שיחתום על בקשה לעשות זאת.

ישראלים נחתו בפוקט (צילום: דוברות אל על)
תיירים נוחתים בפוקט | צילום: דוברות אל על

הדבר הבעייתי ביותר בתאילנד, הוא מה קורה אם יתר בני המשפחה, או השותפים שלכם לנסיעה, שאמורים להיכנס לבידוד גם הם, אפילו אם בדיקת הקורונה שלהם שלילית. כך למשל, בשבוע שעבר משפחה גדולה בת 13 נפשות שהגיעה מדובאי לפוקט, נשלחה כולה למלונית קורונה לאחר שאחד מחברי הקבוצה קיבל תוצאה חיובית לבדיקת קורונה. תקופת הבידוד עלולה להיות עד 14 ימים, ולאחריה עדיין לא תורשו לטייל בתאילנד, אלא תצטרכו לחזור חזרה לארץ, ולא תהיו רשאים להיכנס למדינה האסייתית במשך 6 חודשים.

יוון

היעד הפופולרי ביותר בחודשי הקיץ סובל ממגמת עלייה מדאיגה בשבועות האחרונים. תיירים שישהו ביוון ויתגלו כחיוביים בבדיקת הקורונה שיבצעו שם, ייאלצו להיכנס לבידוד של 10 ימים לפחות, שהיציאה ממנו כרוכה בבדיקת קורונה שלילית, מספר ימים לאחר מכן.

בני משפחה או שותפים לנסיעה יידרשו להיכנס גם הם לבידוד עד לקבלת תוצאה שלילית. אפשר לשהות יחד בבידוד בחדר במלון, בהנחה והמלון מאשר זאת והוא מציע ארוחות בחדר. בהנחה והמלון אינו מאשר זאת, תועברו למלונית בידוד על חשבון ממשלת יוון. אם החולה המאומת מציג סימפטומים למחלה, יש צורך בהפרדה בינו לבין יתר בני המשפחה, והוא יועבר לטיפול והשגחה במרכז רפואי.

תיירים ביוון (צילום: Milos Bicanski, getty images)
תיירים נוחתים ביוון | צילום: Milos Bicanski, getty images

קפריסין

האי השכן יהפוך בתאריך 23/7 לכתום, כך שהנסיעה אליו תהיה מותרת אך הנוסעים אליו יהיו חייבים לחזור לבידוד בן שבוע לאחר החופשה (כולל מחוסנים ומחלימים). תיירים שיתבררו כמאומתים לקורונה בעודם בקפריסין יועברו, יחד עם בני משפחתם או שותפיהם לנסיעה, למלונית בידוד ע"ח הממשלה. מאומתים המפתחים סימפטומים יופרדו מהקבוצה ויישלחו לבידוד בבית חולים.

ארה"ב

בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות סומכים עליכם ועל ההגינות שלכם. תיירים שמתבררים כחיוביים לבדיקת קורונה נדרשים להכניס את עצמם לבידוד עצמי, ויוכלו לצאת ממנו לאחר 10 ימים, גם ללא ביצוע בדיקת קורונה חוזרת. בני המשפחה או השותפים לנסיעה לא חייבים בבידוד, כל עוד תוצאות הבדיקה שלהם שליליות.

פיצה ניו יורק (צילום: יעקב דהאן)
בארה"ב סומכים על החולים שיכנסו לבידוד עצמי. ניו יורק | צילום: יעקב דהאן

איחוד האמירויות

בדובאי ואבו דאבי, שהפכו בשנה האחרונה ליעדים האהובים ביותר בקרב הנוסעים הישראלים, תיירים חיוביים לקורונה נדרשים להיכנס לבידוד במלון לתקופה של עד שבועיים, ויכולים לצאת ממנו לאחר קבלת תוצאה שלילית בבדיקה חוזרת. גם בני המשפחה או השותפים לנסיעה נדרשים להיכנס לבידוד, גם אם התוצאה שלהם שלילית. שימו לב: אם אתם מתכוונים לעבור בין דובאי לאבו דאבי או ההפך, יש לבצע בדיקת קורונה לפני כל נסיעה.

גאורגיה

החל מיום שישי, 23/7, נוסעים החוזרים מגאורגיה יידרשו לבידוד ביתי בן שבוע (כולל מחוסנים ומאומתים). תיירים חיוביים לקורונה נדרשים להיכנס לבידוד בהתאם להנחיות. בני משפחה או שותפים לנסיעה שתוצאתם שלילית לא חייבים בידוד, ואף יכולים לשהות באותו החדר/הדירה עם אדם מאומת כל עוד הוא לא מציג סימפטומים למחלה, אך מומלץ לשהות בחדר נפרד ולהשתמש בשירותים נפרדים, אם אפשר. בהנחה ונוסע מאומת לא מציג סימפטומים למחלה, הוא רשאי לצאת מהבידוד לבד לאחר 10 ימים ולהמשיך בחופשה.

יעד הזוי (צילום: eFesenko, Shutterstock)
גם בגאורגיה ההנחיות יותר גמישות. טביליסי | צילום: eFesenko, Shutterstock

שאר מדינות אירופה

מרבית המדינות באיחוד האירופי חוות עלייה דרמטית במספר המאומתים היומי, ומתחילות להיסגר. החל מ- 23/7 יחול איסור נסיעה לספרד, בעוד תיירים הנוסעים לבריטניה ייאלצו לחזור לבידוד בין שבוע (גם מחוסנים ומחלימים). תיירים שתוצאת הבדיקה שלהם חיובית נדרשים להיכנס לבידוד עצמי, יחד עם בני משפחתם או שותפי הנסיעה שלהם, למשך 7-14 ימים, ויוכלו לצאת ממנו רק לאחר קבלת תוצאה שלילית בבדיקה חוזרת. תייר המציג סימפטומים למחלה נדרש לעבור לבידוד בבית חולים או מרכז רפואי.