אוטוטו הכל יהיה מאחורינו: ברק אובמה וג'ון מקיין יסיימו את קרב הורדות הידיים שלהם. המנצח ייזכר לעד והמפסיד כנראה ייעלם למקום שאליו נעלמים כל הלוזרים ששואפים לנשיאות - דפי ההיסטוריה (וסרטים על איכות הסביבה). אבל פוליטיקה לא נגמרת בקלפי, ואם אתם בעניין של שיעור באזרחות אמריקאית, אתם מוזמנים למסע טרנס-מדינתי בעקבות כמה מנהיגים ומנהיגים-וונאביז של המעצמה החזקה בעולם.


דאלאס, טקסס

ג'ון קנדי (צילום: Hulton Archive, GettyImages IL)
ג'ון קנדי | צילום: Hulton Archive, GettyImages IL
למה לכם: כאן, בפינת רחוב אלם ונורת' יוסטון בדאונטאון דאלאס, נרצח בנובמבר 1963 ג'ון פ. קנדי, אחד מנשיאיה הנערצים של ארה"ב. רבות הן תיאוריות הקונספירציה הקשורות ברצח הזה, ועדיין לא ברור היכן היה הרוצח כשלחץ על ההדק (ואם היה רק אחד כזה). אבל כולם מסכימים שלמבנה הגדול בפינת הרחוב, אז מחסן ספרי לימוד, יש קשר להתנקשות.
למה לכם: מאז הרצח עבר המבנה לידי המדינה, והיום שוכנים שם משרדים ממשלתיים ובקומה השישית ממוקם מוזיאון המנציח את ההתנקשות, שנקרא גם "מוזיאון הקומה השישית".
בשורה התחתונה: מדובר בנישה אמיתית. אם אתם חובבי קונספירציות, וסיפור רצח קנדי מדליק אתכם, שווה לכם להגיע לשם. שווה לצפות על מסלול הנסיעה של הנשיא המת, לנסות להבין מאיפה הותז הקליע, ולהמציא תיאוריית קונספירציה משלכם.
ועוד מילה: אם בטקסס עסקינן, משפחת בוש המפוארת הגיעה כל כולה מאימפריית הנפט, רגע לפני שניסו להשתלט על כל הנפט במזרח התיכון. שווה, כנראה, לשתות את המים בטקסס.


וואסילה, אלסקה

שרה פיילין, ארכיון (צילום: חדשות)
צילום: חדשות
למה לכם: אלסקה, השכנה הצמודה של רוסיה, ממוקמת בפינה הצפון מערבית ביותר של יבשת אמריקה. זה המקום בו גדלה והחכימה שרה פיילין, יד ימינו של ג'ון מקיין. כשהתבגרה קצת, הפכה לחברת מועצה, אחר כך לראש העיר, ולבסוף, כשהיתה כבר מספיק חכמה, הפכה למושלת של המדינה כולה.
למה לכם:
מדובר בעיר הרביעית בגודלה באלסקה, עם כמה אלפים בודדים של משפחות וכביש מהיר אחד. במקום ניתן למצוא את מוזיאון התחבורה והתעשייה של אלסקה, וכן את שרה פיילין ואולם ההוקי שבו מתאמן בנה. וזהו.
שורה תחתונה: על חור התחת הקטן הזה אמר צ'רלס וולפורת', מחבר מדריך התיירות של אלסקה "פרומר'ס", כי זהו "הגיבוב הגרוע ביותר של קניונים הצופים לכביש המהיר ומתחמי חצץ". מפתה.


סקרנטון, פנסילווניה

למה לכם: שני אנשים חשובים בפוליטיקה האמריקאית התחילו את דרכם בסקרנטון, והם בוודאי מקללים זה את זה נמרצות ברגעים אלה. הילארי רודהאם קלינטון אמנם גדלה באילינוי, אבל שנים רבות מחייה בילתה בחוף המזרחי ובעיקר באזור פנסילווניה, שם למדה וחיה שנים רבות. גם ג'ו ביידן, יד ימינו של ברק אובמה, נולד וגדל בסקרנטון ואילו סבו היה פעיל פוליטי בעיר.
למה לכם:
במקום יש סיור של "לקאוואנה כריית פחם" לחובבי כריית הפחם, מוזיאון החשמליות של פנסילווניה ומוזיאון היסטוריה ומדע. בנוסף ניתן למצוא שם ריזורטים של סקי בחורף.
בשורה התחתונה: סקרנטון היא עיירת כורי פחם לשעבר, שמאוד קר בה בחורף ומאוד משעמם בה בקיץ. אלא אם כן אתם חובבי סדרת הטלוויזיה "המשרד", הממוקמת בעיר ומתייחסת אליה הרבה.


הונולולו, הוואי

האי הוואי
הוואי. כאן הכל התחיל | צילום:
למה לכם: ברק אובמה נולד בהונולולו, הוואי, ומשם החל את דרכו הארוכה דרך אינדונזיה, קליפורניה, ניו יורק ולבסוף שיקגו, אילינוי. גם ליריבו, ג'ון מקיין, קרה דבר חשוב בהוואי: שם פגש את אשתו השנייה, סינדי הנסלי, יורשת מיליונים הצעירה ממנו ב-18 שנים. זה התרחש כאשר היה עוד נשוי לאשתו הראשונה, קרול.
למה לכם: מזג האוויר הטרופי המווסת בהונולולו הוא המקום המוצלח ביותר להיות בו בכל עונות השנה, והנופים עוצרי נשימה. כאן תוכלו ליהנות מחופים יפהפיים, מים בצבע טורקיז וכל מה שתייר עשוי לרצות במהלך נופש. אם אתם אוהבים שמפעילים אתכם, במקום תוכלו למצוא את ה"וואיקיקי אקווריום", וכן גנים בוטניים וגן חיות, לצד מוזיאונים ואזורי קניות.
בשורה התחתונה: הוואי היא כל מה שחשבתם שהיא. מצד שני, אם כבר להרחיק עד שם, אולי עדיף למצוא איזור מבודד ולא את מלכודת התיירים הגדולה ביותר במדינה. להזכירכם, גם מקיין ואובמה המשיכו הלאה.


הר רשמור, דקוטה הדרומית

למה לכם: הר רשמור, בו פוסלו פרצופיהם של ארבעה נשיאי ארה"ב. אף אחד מהם לא בן למשפחת בוש.
למה לכם: סלע גרניט ענקי המציג את פרצופיהם העתיקים של ג'ורג' וושינגטון, תומס ג'פרסון, תיאודור רוזוולט ואברהם לינקולן בגודל לא טבעי. בנוסף, באזור תמצאו סנאים, בונים, קיפודים, תנים, תישי הרים, נצים, נשרים ועוד חייעס מעניינים למדי. סביב ההרים יערות רבים, ואפשר לטייל באזור ולהתרשם ממה שיצר הטבע, ולא רק הפסל גוטסון בורגלום.
בשורה התחתונה: זהו אחד ממרכזי התיירות הגדולים ביותר בארה"ב, ובוודאי בשתי הדקוטות. מצד שני, מתי יצא לכם לעמוד בגאון על פרצופים של נשיאים? 


שיקגו, אילינוי

שלט של העיר שיקאגו
שיקאגו. המון מה לראות
למה לכם: שוב אובמה, שזוהי העיר שלו והמדינה שלו, שאותה ייצג גם בסנאט. עם זאת, אדם חשוב ממנו חי בה: אברהם לינקולן נבחר בעיר כנציג לבית הנבחרים ולאחר מכן לנשיא, ולבסוף גם הלך לעולמו בשיקגו.
למה לכם: את ה"וויגוואם", המקום שבו נבחר לינקולן להיות נציג המפלגה הרפובליקנית, בפינת הרחובות וואקר ולייק. גם את ביתו של אובמה בהייד פארק תוכלו לבקר אם תגיעו למקום, אולם הוא ממוקם בשכונה פחות טובה בעיר, אז על אחריותכם.
בשורה התחתונה: נהר שיקגו, אגם מישיגן, מילניום פארק, מאג מייל, מגדל סירס, גן החיות, לינקולן פארק, נייבי פיר. אלה רק חלק מהדברים שיש לראות בשיקגו. אז למי אכפת מלינקולן?


וויליאמסבורג, ווירג'יניה

למה לכם: למרות שהנשיאים היו מי שעשו את ההחלטות במדינה, חיות המחמד שלהם היו מי שעשו את הקקי על הדשא מחוץ לבית הלבן.

ג'ורג' בוש ומיס ביזלי (צילום: Sachs Ron, GettyImages IL)
ג'ורג' בוש | צילום: Sachs Ron, GettyImages IL
בוויליאמסבורג ממוקם מוזיאון לחיות מחמד נשיאותיות, והוא מציג מידע, תמונות ושאר ירקות על כל חיית מחמד בבית הלבן. תוכלו למצוא שם את כולם, החל ממיס ביזלי, כלבת הטרייר סקוטי של הבושים העוזבים וכלה בתולעי המשי ובתנין של ג'ון קווינסי אדמס.
מה תוכלו לראות שם: חוץ מזה? אתם באמת צריכים עוד משהו?
בשורה התחתונה: בכל זאת, וויליאמסבורג היא מקום אפוף היסטוריה ופוליטיקה, והיא מקום נפלא לחובבי מלחמת האזרחים ושחזורים אותנטיים, כמו גם למי שמעדיף לתקוע פרחים בקנה ולטייל בין נהרות ויערות


וושינגטון, מחוז קולומביה

למה לכם: הלב הפועם של הפוליטיקה האמריקאית.
מה תוכלו לראות שם: הכל. הבית הלבן, בית הנבחרים, גבעת הקפיטול, מבחר אנדרטאות ועוד היד נטויה.
בשורה התחתונה: כל מה שפוליטי גר שם. אבל את הנשיא עצמו כנראה תראו רק בטלוויזיה.