החדשות הרעות הן שבמדינות רבות באירופה שהתחילו לחזור לשגרה ואף פתחו את שעריהן לתיירים, רמת התחלואה עלתה מאוד בימים האחרונים ונשקלת סגירה מחדש של הגבולות. החשדות העוד יותר רעות הן שגם לפני שהשערים יסגרו (אם בכלל), המדינות הללו נראות עצובות והתיירים לא באמת ממהרים לחזור ולהחיות את היבשת האהובה.

במדינות כמו ספרד, צרפת, איטליה, יוון ופורטוגל, בהן חודשי יולי-אוגוסט נחשבים לשיא עונת התיירות, לא מצליחים לחזור לאווירה השמחה כל כך שהן יודעות להציע. מבקרים שהגיעו לטייל במדינות הללו מספרים על מעבורות ריקות בין האיים ביוון, פאבים שוממים באיים הקנריים בספרד וגם באיטליה ההזמנות עדיין בשפל למרות שבמדינה ממש מממנים לתיירים את הלינה והאטרקציות בחופשה. כולם עושים הכל כדי שהתיירים יחזרו, אך בפועל זה לא קורה והכמויות נמוכות בכ-80 אחוזים. 

מלצר בבית קפה בקטניה (צילום: Fabrizio Villa, getty images)
רוצים להרגיש שיגרה אבל זה לא אותו הדבר. בית קפה בקטניה, איטליה | צילום: Fabrizio Villa, getty images

"אנו עושים כמיטב יכולתנו כדי להדגיש את העבדה שאין אצלנו יותר בעיה של קורונה - אך כמובן שאיננו יכולים להעביר את התיירים לכאן בעצמנו," אמר חורחה מריכל, בעל בית מלון בטנריף בו יש רק 20 אחוזי תפוסה.

נכון להיום, התיירות במדינות דרום אירופה השונות ניזונות בעיקר מהתושבים המקומיים, אך הבעיה היא שרבים מהם לא ישנים במלונות וכמובן צורכים ומבזבזים פחות מאשר תיירים שמגיעים מארץ אחרת. כך, למרות ההתרגשות הרבה מפתיחת הגבולות, המציאות מוכיחה שהשגרה רחוקה מלחזור לעצמה.

קרלוס גרסיה פסטור, מנהל השיווק של קבוצת Logitravel Group, המפעילה חופשות בערים השונות של ספרד, מציין שבשנה שעברה ההכנסות שלו הסתכמו בכ-800 מיליון יורו, והשנה נראה שהן ירדו ביותר מחצי. "נוכל לדעת מה קורה רק אחרי שנבין אם אנחנו הולכים לסגר נוסף. גם אם נצליח לחמוק ממנו המצב לא מזהיר בלשון המעטה. זה היתרון והחיסרון בתיירות: כשיעד מסוים, כמו ברצלונה, הופך לטרנד, כולם באים ויש פיצוץ. אבל כשיש באזז שלילי כולם בבת אחת לא מגיעים. כרגע הכל עדיין עצוב כאן".

טיול בפרנקפורט (צילום: לביא אלסברג​)
"חשבתי שאהנה יותר". תמונות שצילם ישראלי שטייל בפרנקפורט | צילום: לביא אלסברג​
ככה איה נאפה נראית עכשיו 3 (צילום: עדי אלפסי, mako חופש)
רחובות ריקים באיה נאפה | צילום: עדי אלפסי, mako חופש
 

גם תיירים ישראלים שטיילו לאחרונה במדינות שונות באירופה מציינים שיש ניסיון לחזור לשגרה, אך ההרגשה היא עדיין לא אותו הדבר. "חשבתי שאהנה יותר, אבל זו חוויה מאוד מעניינת. פתאום אתה מבין מה קורה בעוד מקומות מחוץ לישראל, שכולם בתוך הדבר הזה שנקרא קורונה", אומר לביא אלסברג שטס לפני כחודש לחופשה בפרנקפורט, גרמניה. "הייתי ממליץ להסתובב במדרחוב של תל אביב לפני שאורזים מזוודה ומגיעים לכאן עם הילדים".

גם עדי אלפסי שטסה לפני כחודשה לאיה נאפה, קפריסין, מציינת שלמרות שהאי השכן נפתח לתיירים, קשה להגדיר את מה שקורה באחד המקומות המתוירים בקפריסין כחזרה לשגרה. "אמנם קפריסין נפתחה לתיירים אבל אין כאן תיירים. הרחובות של איה נאפה ריקים לחלוטין, המקומות הגדולים סגורים, רוב המלונות סגורים והמועדונים והפאבים שוממים" היא אומרת. "מצד שני, זה שאין כאן אף אחד זה מדהים, אין תורים בשום מקום. כשאני לא עובדת מהדירה, אני מבלה בעיקר בים והוא יפה ושקט מתמיד. אפילו צבי הים חזרו בגלל שאין המוני רוחצים".