אחרי שנה לא קלה, עם תחלואה מהגבוהות בעולם, בחודשים מרץ-אפריל האחרונים המצב החל להשתפר ניכרת והיתה אופטימיות רבה בנוגע למצב הקורונה במזרח בכלל, ובהודו ונפאל בפרט. כתוצאה מכך, היתה אופטימיות רבה בנוגע לפתיחת התיירות שהיתה סגורה לגמרי באותו הזמן. ואז הגיע זן הדלתא וטרף את כל הקלפים מחדש.

כעת, נראה שהגל עבר, ישנם יותר ויותר מתחסנים ומצב התחלואה נמצא במצב טוב מאוד (הודו עם ממוצע של 18 אלף חולים חדשים ביום ונפאל עם ממוצע של 680 חולים חדשים ביום).

פסטיבל הקומבה מלה בהודו (צילום: רויטרס_)
אחרי תקופה ארוכה ולא קלה, הודו נפתחת מחדש | צילום: רויטרס_

המצב החדש הוביל את נפאל והודו להכריז על תכניות לפתיחת הגבולות. בתוך כך, נפאל כבר נפתחה והודו תפתח את גבולותיה לתיירים באופן גורף בחודש הבא. 

>> לאן אפשר לטוס - הגבלות תעופה בקורונה

נפאל: טרקים ותרבות 

נפאל נמצאת כרגע בעיצומה של עונת הטרקים, והיא מקבלת בברכה תיירים, אחרי שתחלואת הקורונה הצטמצמה כאמור מכ-8,000 חולים ביום לכ-600 חולים ביום. פסגות ההימלאיה המדהימות, הטרקים הארוכים והתושבים החייכנים כבר מחכים לתיירים.

>> זה מה שצריך לדעת לפני שממריאים לנפאל

זו הזדמנות שלא תחזור על עצמה לחוות את הטרקים הגדולים של ההימלאיה, כמו סובב אנאפורנה ואוורסט בייס קמפ, עם מעט מאוד תיירים על השביל.

נערכים לארוחת הסדר בקטמנדו (צילום: בית חב"ד קטמנדו, נפאל, חדשות)
ישראלים בנפאל בשנת 2019 | צילום: בית חב"ד קטמנדו, נפאל, חדשות

חשוב לציין שעונת הטרקים מסתיימת בסוף נובמבר, אבל העונה הבאה מתחילה כבר באמצע מרץ, וגם בין שתי העונות בהחלט אפשר לטייל בנפאל - פשוט לא במקומות הגבוהים, כי שם יהיה קר מדי. מזג האוויר בשאר המדינה קריר ונעים ואפשר לחקור את הגבעות, הערים, הכפרים והמקדשים, וליהנות מהראות המדהימה של החורף הנפאלי (שהוא יבש לחלוטין).

זה מה שחשוב לדעת לפני שמגיעים לנפאל

  1. ויזה: מחוסנים יכולים לקבל ויזה בהגעה, לא מחוסנים צריכים להנפיק מראש ויזה בשגרירות נפאל בישראל.
  2. בידוד: מחוסנים פטורים מבידוד, לא מחוסנים נכנסים ל-10 ימי בידוד.
  3. דרישות כניסה נוספות:
    • בדיקת PCR שנעשתה עד 72 שעות לפני ההמראה מישראל.
    • הזמנה מראש של מלון בקטמנדו (לא מחוסנים - 10 ימים מתוך רשימת מלונות סגורה, מחוסנים - לילה אחד בכל מלון).
    • מילוי טופס כניסה לנפאל.

הודו יוצאת מהקונכייה

בניגוד לנפאל, הודו סבלה הרבה יותר מגל הקורונה האחרון והגיעה למצב של 400,000 נדבקים ביום. כיום כאמור יש פחות מ-20,000 מאומתים יומיים בכל הודו (יותר ממיליארד אזרחים). בדלהי, בה גרים יותר תושבים מאשר כל אזרחי מדינת ישראל, יש כ-40 מאומתים ביום.

>> מחכים לחזור להודו? זה מה שאסור לכם לפספס

לאחרונה הודו הודיעה שסוף סוף, אחרי שנה וחצי, היא תיפתח לתיירות. הפתיחה הראשונית היא לקבוצות מאורגנות בלבד, החל מ-15.10. תיירים עצמאים יוכלו להיכנס להודו החל מ-15.11.

גואה (צילום: אילן ארנון)
השיגרה מתחילה לחזור. שוק בגואה | צילום: אילן ארנון

עדיין לא ידוע הרבה על תנאי הכניסה, מעבר לכך שניתן יהיה להוציא ויזה ל-30 יום בלבד, בניגוד לוויזות ארוכות יותר שניתנו בעבר. נהלי הקורונה גם עוד לא פורסמו, ולא ברור אם הכניסה תהיה רק למחוסנים ומחלימים, או שההודים יסתפקו בבדיקת PCR שלילית.

מבחינת העונה ומזג האוויר, זה בדיוק הזמן להגיע לדרום הודו - לחופים של גואה, לטבע הטרופי והירוק של קראלה, ולערי המקדשים המרתקות של טאמיל נאדו. גם מזג האוויר באיי אנדמן מושלם לנופש וצלילות.

עולם חדש של טיסות למזרח

אייר אינדיה כבר הודיעה שתחזור לטוס פעמיים בשבוע מת"א לדלהי החל מ-1.11. אלעל, לעומת זאת, מתמהמהת בינתיים, ולאף אחד לא ברור האם הקווים של ארקיע לגואה וקוצ'ין יחזרו אי פעם.

יחד עם זאת, בשנה האחרונה הכניסה של איחוד האמירויות ובחריין לשוק התעופה הישראלי, שינתה לגמרי את כללי המשחק. פליידובאי (חברת בת של אמירטס), אתיחאד (אבו דאבי) וגאלף אייר (בחריין) טסות מישראל, ומגיעות ליעדי תיירות רבים בהודו מעבר לדלהי ומומבאי, כמו גואה, אמריטסר, ג'ייפור, קוצ'ין, בנגלור, צ'נאי, והרשימה עוד ארוכה.

המשמעות היא שהתחרות בשוק הטיסות להודו הולכת להיות גבוהה. כך, כבר היום אפשר לטוס עם גאלף אייר לבנגקוק במחירי רצפה 360 דולר הלוך וחזור, ואני צופה שנראה דברים דומים גם להודו.

תום לנדאו עוסק בייעוץ ותכנון אישי לטיולים במזרח ומנהל קהילות מטיילים להודו ונפאל בפייסבוק ובטלגרם. אפשר למצוא אותו גם באינסטגרם.