טסו ליפן (צילום: באדיבות המצולמים)
"השיגרה כאן נראית רגילה לגמרי" | צילום: באדיבות המצולמים

צוף (27) ואסף (28), נשואים שנה וחצי וחולקים תחביב משותף - לטייל מסביב לעולם. אחרי שחזרו מירח הדבש שהם ביפן, היה להם ברור שהם עוד יחזרו אליה. כך, לפני 10 חודשים, הם רכשנו כרטיסי טיסה עם לופטהנזה, עם קונקשן בגרמניה, ל-21 יום. ואז הגיעה הקורנה, ויפן היא מהמדינות הראשונות שנפגעו ממנה ונכון להיום (10.3) ביפן נדבקו 530 אנשים בנגיף. למרות זאת, השניים החליטו לא לוותר ובשבוע שעבר, למרות כל האזהרות, נחתו בטוקיו ומשם לקחו טיסה לפוקאוקה באי קיושו, האי הדרומי ביפן. 

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako

"אחרי שהתפרצה הקורונה חשבנו המון מה לעשות", אומרים השניים. "בסוף החלטנו שכל עוד השגרה ביפן רגילה, אין סיבה לוותר על הנסיעה. כמובן שהמשפחות לחצו לבטל, אבל עשינו הערכות סיכונים והבנו שרוב הטיול נהיה בטבע או באוטו שכור, ושבאי שנהיה בו יש פחות נדבקים מבישראל ושאם ניזהר - הסיכון קיים אך לא גבוה. קיבלנו החלטה להמשיך עם התכניות ולהיות ערים להתפתחויות ובמידת הצורך לבצע שינויים".

"כשהגענו לנתב״ג ראינו שדה תעופה ריק", הם משחזרים. "עוד לא יצא לנו לראות אותו ככה. הטיסה למינכן היתה חצי מלאה וטיסת ההמשך מעט יותר, אך עדיין כמעט בכל שורה היה לפחות מקום פנוי אחד. ביום השני שלנו כאן התבשרנו כי ביטלו לנו את טיסת החזור ממינכן לארץ. כרגע אנחנו מחכים לראות איך יתפתחו העניינים ובהמשך נתעסק בזה".

טסו ליפן (צילום: באדיבות המצולמים)
"שמים ג'ל חיטוי ומשתדלים לא לגעת בפנים" | צילום: באדיבות המצולמים

צוף ואסף טוענים שיפן נראית כמעט בדיוק כמו שנראתה כשביקרו בה לראשונה לפני שנה וחצי. "הרחובות מלאים, הרכבות מפוצצות, מסעדות פתוחות וחיי הלילה תוססים. ההבדל היחיד הוא שרוב המוזיאונים סגורים עד אמצע מרץ, אירועים המוניים בוטלו וחופשת האביב לבתי הספר הוקדמה בשבועיים. המקומות היחידים שבהם 'פגשנו' קורונה היו בשדה התעופה כשמדדו לנו חום ובאחד המלונות ששאלו אותנו אם ביקרנו לאחרונה בסין או דרום קוריאה. מעבר לכך, חוץ מנוזל לניקוי ידיים מחוץ למקדשים, אין אזכור לקורונה. מספר התיירים המערביים יחסית מועט, אך יצא לנו כבר לפגוש בשלושה ישראלים ביומיים הראשונים".

איך אתם מתמגנים?
"מהרגע שיצאנו מהבית יש עלינו בתיק מסיכות פנים שאמרנו שנשתמש בהם במקרה ואנחנו נמצאים צמודים לאנשים לאורך זמן. בפועל, השתמשנו בהן רק פעמיים ברכבת התחתית בטוקיו. חוץ מזה, כמו בכל טיול, יש עלינו כמה וכמה מחטאי ידיים בהם אנחנו משתמשים אחרי שנוגעים בדברים וכמובן שמים יותר תשומת לב על לא לגעת בפנים".

אתם מצליחים ליהנות כך?
"ההנאה אינה נפגעה בכלל. השגרה פה היא רגילה לחלוטין, בטח מהזווית שלנו כתיירים. אפילו להפך, מחירי הלינה זולים הרבה יותר ויש קצת פחות עומס באזורים התיירותיים".

טסו ליפן (צילום: באדיבות המצולמים)
"הכל כאן זול יותר" | צילום: באדיבות המצולמים

טסו ליפן (צילום: באדיבות המצולמים)
צילום: באדיבות המצולמים

מה תגידו לאנשים שיטענו שאתם חסרי אחריות בגלל שנסעתם?
"אנחנו לא חושבים שאנחנו חסרי אחריות כלפי אחרים. אנו מעמידים את עצמו בסכנה מסוימת, אבל כנראה היא לא גבוהה בהרבה מהסכנה שהיינו מעמידים את עצמנו מהנסיעה באוטובוס לעבודה. לאחרים אין סכנה - ניכנס לבידוד מיד עם הנחיתה ונמלא אחר הוראות משרד הבריאות".

צוף ואסף החליטו לפתוח חשבון אינסטגרם בשם - "סיפורי דרך", בו הם מעדכנים לגבי המצב ביפן ומסלול הטיול שלהם כדי לעזור לישראלים אחרים לקבל תמונת מצב אותנטית על מנת שיוכלו לקבל החלטה מושכלת אם לבטל או לא. "אנחנו מוצאים את עצמנו כל יום עונים לשאלות של מטיילים שמתעניינים על המצב ועל השגרה", הם אומרים.