כתבו (או הדפיסו) על דף מילים חשובות בשפה המקומית

אם יש לכם אלרגיות למזון מסויים או שאתם נוטלים תרופה חשובה שייתכן ותצטרכו לרכוש, מאוד יעזור לכם להדפיס את זה עלך דף בכיתוב המקומי, כך שברגע שתרצו להסביר על כך, לא תצטרכו לשבור את הראש או את השיניים וישר תוכלו להגיד לנותן השירות מה אתם צריכים או רוצים להמנע ממנו. במדינות כמו יפן למשל, בהן האנגלית של התושבים היא לא ברמה גבוהה, זה ממש יכול לשדרג לכם את הטיול.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש 

הורידו מפות ואפליקציות תרגום שיכולות לעבוד גם ללא רשת

גוגל מפות, גוגל תירגום ויישומים דומים, הם מאוד חיוניים לטיול שלכם ולא זקוקים לרשת כדי לעבוד. לפני שאתם יוצאים מהארץ הורידו לטלפון הנייד את המפה הלא מקוונת של העיר שבה אתם הולכים לטייל ואת השפה הדרושה לכם. כך תהיו בטוחים שלא תלכו לאיבוד גם אם אין לכם במקרה ווי פי או נתונים.

צפו: החידושים של גוגל (צילום: CNN)
המפות יכולות לעבוד גם במצב לא מקוון | צילום: CNN

שלחו לעצמכם צילומים של מסמכים חשובים למייל

גם המטיילים המנוסים והאחראיים ביותר לפעמים מאבדים את הדרכון, הויזה או את פרטי בית המלון שהזמינו. לפני הטיסה, דאגו שכל המסמכים וההזמנות החשובות בטיול שלכם יהיו שמורות בתקיית "נסיעות" במייל. לכל צרה שלא תהיה. רוצים בכלל להגדיל ראש? הדפיסו הכל.

הסתובבו עם ארנק דמה

מה לעשות, במקומות שיש בהם הרבה תיירים יש גם הרבה כייסים. אחת השיטות הכי נפוצות וטובות לשמור על הכסף וכרטיס האשראי שלכם בחו"ל, היא להסתובב עם ארנק ריק במקום נגיש בתוך התיק ואת הארנק האמיתי לשים במקום פחות נגיש. השיטה מסתמכת על כך שהכייס יקח את הארנק הנגיש ולא ינסה לגנוב דברים נוספים.

כייס (צילום: Shutterstock)
כייס לא מכה פעמיים את אותו התייר | צילום: Shutterstock

תמיד תקחו אתכם את הקבלה מהכספומט

בארץ אנחנו נוטים לזרוק את פיסת הנייר הקטנה שיוצאת מהכספומט לאחר שמשכנו כסף, אך בחו"ל מומלץ לשמור אותה. זה יעזור לכם לנהל מעקב על ההוצאות שלכם או במקרה ותצטרכו אסמכתה למשיכה, וגם כי יש מקומות בחו"ל שנוכלים מצאו שיטות לעשות שימוש לא הולם בפרטים שמופיעים בפתקית. שמרו וזרקו אותם בארץ.

בקשו להתאכסן בקומה השנייה, השלישית או הרביעית במלון 

מומחי אבטחה טוענים שאלה הקומות הכי בטוחות במלון. קומת הקרקע תמיד תהיה הקומה הראשונה שיפרצו אליה ומהקומות העליונות יהיה קשה להתפנות אם יקרה אירוע חריג (שריפה, רעידת אדמה וכו). לפי המומחים, החדרים בין הקומות השנייה לרביעית, הם הכי בטוחים סטטיסטית.

כספת בחדר המלון (צילום: Ander5, shutterstock)
המנעו מלשים דברים בכספת החדר | צילום: Ander5, shutterstock

שמרו פרטים יקרי ערך בכספת הקבלה

כבר הוכח לא פעם שמאוד קל לפרוץ את הכספות שבחדרי המלון והן תמיד יהיו המטרה הראשונה לפורצים. אם במקרה הבאתם אתכם פריט יקר ערך (מה שכמובן מומלץ לא לעשות) בדקו אם ניתן לאפסן אותו בכספת המלון המרכזית.