mako
פרסומת

כשזה עמוק אתם יודעים: זו תהיה הבריכה העמוקה ביותר בעולם

בעוד כחצי שנה תיפתח בפולין Deepspot, בריכה שיורדת לעומק של 45 מטרים ומכילה לא פחות מ-800 אלף ליטרים של מים. אלא שבשביל ליהנות ממנה לא חייבים לדעת לצלול, או אפילו לשחות

מערכת מדור החופש
מערכת מדור החופש
mako חופש
פורסם:
Deepspot
Deepspot | צילום: Deepspot
הקישור הועתק

ההבדל בין מים רדודים לבין מים עמוקים בבריכת שחייה ממוצעת הוא לא כזה גדול, ברמה שאי אפשר באמת להילחץ כשיורדים נמוך מדי כי מקסימום מגיעים לעומק של 2 או 3 מטרים. אבל מה קורה כשהמים העמוקים הופכים לבאמת עמוקים, ברמה של עשרות מטרים? מתי בריכה מפסיקה להיות בריכה והופכת למצולות ים?

Deepspot
Deepspot | צילום: Deepspot

בריכת השחייה Deepspot, שתיפתח בפולין בסתיו הקרוב, תבחן את הסוגיה הזו מקרוב, או למעשה מרחוק: קרקעית הבריכה תמוקם בעומק של לא פחות מ-45 מטרים מתחת לפני המים, מה שהופך אותה למתקן אימונים מושלם עבור צוללנים מתחילים ומקצוענים כאחד. לצורך כך, אגב, תמולא הבריכה ב-800 מטרים מעוקבים של מים, שהם 800 אלף ליטרים – פי 27 מבריכה אולימפית ממוצעת.

Deepspot
Deepspot | צילום: Deepspot

יחד עם זאת, מדגישים בעלי האטרקציה כי הבריכה לא מיועדת רק לצוללנים או לשחיינים – גם אנשים שאינם מתקרבים למים יוכלו ליהנות ממנה באמצעות מנהרה תת מימית שתאפשר להולכי לרגל לנוע מקצה אחד לשני של הבריכה מבלי להירטב כליל, ובנוסף אנשים שישהו במלון הסמוך או יקיימו ישיבות בחדרי הישיבות הסמוכים יוכלו ליהנות מנוף תת מימי של צוללנים.

פרסומת
Deepspot
Deepspot | צילום: Deepspot

הבריכה תמוקם בעיירה אמשינוב בפולין, שממוקמת כ-40 ק"מ דרום מערבית לוורשה. לכשתיפתח היא תקטוף את התואר מבריכת Y-40 Deep Joy במונטגרוטו טרמה שבאיטליה, אשר מגיעה לעומק של 42 מטרים "בלבד". יחד עם זאת, לפולנים יהיו בדיוק חצי שנה להתגאות בבריכה שוברת השיאים שלהן, שכן חצי שנה לאחר מכן עתידה להיפתח בריכה עמוקה אף יותר בקולצ'סטר שבאנגליה בשם "Blue Abyss", שתרד לעומק של 50 מטר מתחת לפני המים.

Deepspot
Deepspot | צילום: Deepspot
פרסומת