גן העדן האינדונזי, באלי, נחשב במשך שנים ליעד נחשק ובלתי מושג עבור המטייל הישראלי וקבלת הויזה הייתה שמורה עד לא מזמן רק לבעלי דרכון זר או אנשי עסקים. 

אבל אינדונזיה בכלל, והאי באלי בפרט, פתחו את שעריהם לתיירים מישראל. על פי הדיווחים בעקבות מגעים שקטים שקיים משרד החוץ בערוצים בינלאומיים שונים, הוחלט לבטל את ההגבלות על כניסת תיירים אינדונזים לישראל, זאת במקביל להסרת ההגבלות שהוטלו על כניסת תיירים ישראלים לאינדונזיה. 



 בחברת 'ספיריט הפקות עולם', המשווקת חבילות לאינדונזיה, עשו עבורנו סדר בפרטים. בשורה תחתונה: תיירים מישראל יכולים להיכנס עם דרכון ישראלי לבאלי בלבד, אבל זה לא פשוט.

כך ניתן לקבל ויזה לבאלי עם דרכון ישראלי

  1. על מנת לקבל את הוויזה ניתן להזמין חבילת טיול הכוללת טיסות, בתי מלון ולפחות שני ימי טיול (הוויזה מותנית ברכישת חבילה ולא ניתן לרכוש אותה בנפרד), באחת מחברות הנסיעות שמציעות טיולים למקום. 
  2. תהליך הוצאת הוויזה לוקח חודשיים לכל הפחות לפני מועד הנסיעה, כך שיש להזמין את הטיול מספיק זמן מראש.
  3. הוויזה תקפה לבאלי בלבד לשהייה של עד 21 יום. ניתן להאריך בתוספת תשלום.
  4. לפני הכניסה לאינדונזיה יש לעשות עצירה בסינגפור למשך יומיים לפחות, לכן לרוב הטיול יהיה משולב עם סינגפור. 
  5. את הוויזה מקבלים בשגרירות אינדונזיה בסינגפור.
  6. ניתן לנסות להוציא ויזה גם בצורה פרטית, אך ההגשה חייבת להיעשות בקבוצה של לפחות חמישה אנשים (היות ויחידים לא יכולים להוציא), וסיכויי הקבלה לא מובטחים.
  7. באתר לשכת המסחר ישראל-אינדונזיה נכתב: "כעת אזרחים ישראלים לא יכולים לקבל אשרות תיירות ליחידים אלא אשרות עסקים לאינדונזיה בלבד. יש מספר סוכנויות נסיעות שמסוגלות לסדר אשרות תיירות קבוצתיות לישראלים וניתן לסמוך על הפרסומים בעיתונות בנושא זה".  

מה עושים בבאלי?

"אי האלים" – באלי, נחשב לגן עדן אמיתי לאוהבי הטבע עם טיולים בין הרי הגעש, ג'ונגלים טרופיים ועד לחופים משגעים ונופים עוצרי נשימה. חובבי האנתרופולוגיה ייהנו מחוויה תרבותית בסיור במקדשים הבאלינזיים, צפייה בטקסים המסורתיים ובאמנות הייחודית לבני המקום.

המקדשים הבאלינזיים

האמונה ההינדו באלינזית נוכחת בעוצמה במקדשים העתיקים המעטרים כל בית, כפר ושדה באי. לצד מקדשים קטנים וצנועים תמצאו מונומנטים מרשימים- חצובים בסלעים, בלועות הרי געש, על מצוקים מעל האוקיינוס, מרחפים בלב אגמים ואיים מוקפים בשוניות, או נחבאים ביערות טרופיים וסבכי במבוק. לצד מקדשים קסומים ולא מוכרים נבקר במקדשים מפורסמים כמו Besakih Temple, Borobudur, Tanah Lot ,Uluwatu  ואחרים.

View this post on Instagram

A post shared by Luis García (@lu1sgarcia) on

טבע, תרבות ובפאר באובוד 

המסע בחבל אובוד (Ubud) שבלב האי – מרכז האומנות והתרבות הבאלינזית, עובר בין בתי הספר לאמנויות המחול, הנגינה והתיאטרון שהתפתחו מהטקסים ההינדואים, מקדשים המציגים מופעים מסורתיים, שווקים ובתי מלאכה לעבודות יד מרהיבות, כפרי אמנים המתמחים באמנויות שונות ומרכזי יוגה ומדיטציה, הטובלים בטבע עוצר נשימה. את התמונה האגדית משלימים ריזורטים מפוארים המשקיפים מעל המצוקים אל נופי הקניונים, המפלים, הג'ונגלים והטראסות האינסופיות.

View this post on Instagram

A post shared by Anders Nyberg Photography (@andersnybergphotography) on

טקסים ותהלוכות ססגוניות

התרבות הבאלינזית עשירה במסורות ייחודיות הנשמרות בקפידה וחושפות בפנינו את התרבות המקומית במלוא תפארתה וצבעוניותה. הקסם המיסטי העתיק של המקדשים הבאלינזיים מועצם בזכות הפסטיבלים הרבים הכוללים תהלוכות מסורתיות וריקודים קצביים וצבעוניים דוגמת הבארונג והקצ'אק. מראה שגור ברחבי האי הוא שיירת נשים באלינזיות פוסעות בחן בלבוש ססגוני, כשעל ראשיהן מגשים וסלי מנחות לאלים.

כפרים והרי געש עתיקים

בין טראסות האורז, הג'ונגלים הפוריים והרי הגעש של באלי, נחבא הכפר העתיק ביותר באי – טנגנאן (Teganga). בכפר חיים ה"באלי אגא" – התושבים הבאלינזיים המקוריים המקפידים על אורח חיים מסורתי, פשוט ושמח בחלקו. הביקור בכפר חושף בפנינו בתים באלינזיים מסורתיים, חומות עתיקות, אסמי אורז ומקדשים, ואמנויות מקומיות כמו אריגת בדי האיקאט עם הדוגמאות האתניות הססגוניות. נמשיך אל אגם בראטן (Bratan) הנמצא בלועו של הר געש כבוי ונבקר במקדש המרהיב שבמרכזו. נצפה על הר הגעש באטור (Batur), ההר הגבוה ביותר בבאלי ומשכנם של האלים והרוחות. 

View this post on Instagram

A post shared by IMadeAgusPradnyanaWijaya (@aguspradnyana23) on

חופים וכפרי דייגים 

לצד המסורת הססגונית והטקסיות הסוחפת, מציעה באלי לאורחיה חופי ים יפהפיים שהופכים את החופשה הבאלינזית לשילוב מושלם של חוויה תרבותית עשירה וחוויית בטן גב בחופי תכלת שלווים. בין אם אתם מחובבי הגלישה, הצלילה והספורט הימי, בין אם אתם מחפשים אוירה תוססת עם ברים ומסעדות חוף או דווקא את השלווה והרוגע של החופים המרוחקים יותר, חופי באלי מזמינים אתכם לחוויה של פינוק ויוקרה בכמה מהריזורטים המפוארים שתפגשו. 

באלי (צילום: Cocos.Bounty, shutterstock)
צילום: Cocos.Bounty, shutterstock