בית קפה marone rosso - סניף של ארומה בלימסול, קפריסין 2 (צילום: אביב אברמוביץ')
מזכיר משהו? Marrone Rosso לימסול | צילום: אביב אברמוביץ'

תיירים ישראלים בחו"ל, בדרך כלל אוהבים להתרכז יחד באותם מקומות. "מקומות של ישראלים" קוראים לזה. אלא שלבית הקפה Marrone Rosso בלימסול אנחנו הגענו ממש בטעות, בלי בכלל לדעת מה ישראלי בו. צעדנו כמעט שלוש שעות באזור הנמל הישן בעיר עד שפשוט נפלנו מהרגליים, והדחף לקפה השתלט.

כשהתיישבנו במקום, משהו בריח היה מוכר, אבל קשה היה לשים את האצבע בדיוק מה. הצבעים, האווירה, סוג של תחושה שכבר היינו שם פעם. רק כשהתקרבנו לתפריט, פתאום זה היכה בנו: ארומה! ידענו שיש ארומה בחו"ל, אבל ארומה בקפריסין? יש דבר כזה? ממתי?

מסתבר שיש דבר כזה. Marrone Rosso היא הגרסה האירופית של רשת בתי הקפה הישראלית, שהעדיפה את השם בעל הניחוח האיטלקי עבור סניפיה ביבשת. פירוש השם בלטינית, אגב, הוא "חום-אדום" ומכאן גם הצבעים השולטים בסניף. לארומה שבעה סניפים בחו"ל עד כה: שניים בניו-יורק ושניים בטורונטו שבקנדה (שם היא עדיין נקראת Aroma), וסניפים נוספים בקונסטנטה שברומניה, בקייב שבאוקראינה ובלימסול הקפריסאית. הסניף האירופי הראשון של הרשת נפתח ברומניה במאי 2008, ואנחנו כאמור הגענו לשני, שנפתח באי לפני כארבעה חודשים בלבד.

המתחרה של סטארבקס

Marrone Rosso לימסול שוכן בלב רחוב אנקסרטיסיאס, רחוב חנויות היוקרה של העיר, ומתחרה בסטארבאקס שנמצא ממש בקצה הרחוב. הסניף מתפרס כיום על שתי קומות, לא כולל קומת שירותים רחבה ומפוארת, כשבקיץ צפויה להיפתח קומת גג חדשה נוספת, תחת כיפת השמיים.

אז איך הארומה בקפריסין? בשורה התחתונה, מאוד דומה. כמו שמרמז השם, המקום בהחלט מקרין אווירה של בית קפה איטלקי, וכך גם חשב אחד הברמנים כששאלנו אותו מה מקור הרשת. מנהל המשמרת היה מעט יותר מפוכח, וכשראה את הגבות המורמות שלנו והמבטים המבולבלים לנוכח "בורקס הפינוקים" שבתפריט (Burekas Treat), הוא מיד אמר לנו "ארומה".

בתפריט באמת ניתן למצוא את כל מה שאנחנו מכירים מהבית, כולל סנדוויץ' טוניסאי וסנדוויץ' עיראקי, בורקס רגיל ובורקס פינוקים, אלפחורס וכד'. יש לשער כי סנדוויץ' החלומי יהיה טיפה יותר איכותי שם, אבל לא בדקנו.

בית קפה marone rosso - סניף של ארומה בלימסול, קפריסין 1 (צילום: אביב אברמוביץ')
כל מה שמכירים מהבית, ועוד קצת. התפריט | צילום: אביב אברמוביץ'
טורקי, איטלקי או קפריסאי?

לגבי הקפה - קפריסין זה לא איטליה. שם ברוב המקומות חושבים שלקחת קפה טורקי, לשים בו הרבה גרגרים צפים ולקרוא לו "קפה קפריסאי", באמת הופך אותו למשהו אחר. קפה איטלקי איכותי עדיין מנצח, וזה בעצם המנדט של רשת כמו ארומה. את כל ארסנל הקפה של ארומה אפשר למצוא גם בלימסול, ובנוסף ישנה גם הגרסה הקפריסאית לקפה קר, שנקראת Frape. על פי עדותם של הברמנים עצמם, "אייס מרונה" עדיף.

גם המחירים בסך הכל מאוד דומים לישראל. כוס "אייס-מרונה" אמנם תעלה לכם 3.95 יורו, שהם 22 שקלים (5 שקלים יותר מ-"אייס ארומה" כאן), אך לעומת זאת סנדוויץ' חלומי למשל, יעלה לכם 3.70 יורו בלבד, שהם 21 שקלים - 5 שקלים פחות מהמקבילה הישראלית. על ארוחה הכוללת "סלט רוסו" (סלט ארומה), אספרסו ארוך ועוגת גזר תשלמו כ-10 יורו, שהם בסביבות ה-55 שקלים. לא זול, אבל גם לא מאוד יקר.

בית קפה marone rosso - סניף של ארומה בלימסול, קפריסין 3 (צילום: אביב אברמוביץ')
ברקע: מכבי חיפה - הפועל תל אביב, רק ביוונית | צילום: אביב אברמוביץ'

המקום מעוצב להפליא (השירותים הכי יפים במזרח התיכון, כבר אמרנו?), הבטן מתמלאת באוכל ישראלי וקפה איטלקי, והלב מתמלא גאווה. כשברקע מקרינים המסכים כדורגל שנראה בדיוק כמו מכבי חיפה נגד הפועל תל אביב רק ביוונית, אפשר בהחלט לסכם: אין כמו בבית, אפילו כשהוא במרחק 40 דקות טיסה.