לקחתי את כל המשפחה שלי לתאילנד בשיא תקופת הקורונה. האם אני משוגעת? התשובה היא כן. מצד שני, כפות רגליי טובלות כעת במי ים בטמפרטורה מושלמת, בפי שייק אננס, מנגו וקוקוס, הילדים מאושרים בבריכה, אני בגן עדן. האם גם אתם יכולים? התשובה היא בהחלט כן. היעד האהוב כל כך על ישראלים נפתח לאחרונה, ודורשת כאן בעיקר נחישות, תכנון מוקדם וגם ספונטניות. איך עושים זאת? כל הפרטים בהמשך.

באופן אישי, אכלתי כל כך הרבה חרא בשנתיים האחרונות, שמהרגע שהיעד נפתח שום דבר כבר לא יכול היה לעצור אותי. למרבה האירוניה, תכנון החופשה הזאת התחיל לפני שנתיים. הייתי אחרי לידה, סבלתי, וכשרע לי ממש אני תמיד מזמינה חופשות. זו הדרך שלי להצליח לשרוד את הקושי, - לחלום על המקום האהוב עלי ביותר בכדור הארץ. אלא ששנייה אחרי שרכשתי כרטיסי טיסה לכל המשפחה ושילמתי על בתי מלון, הגיעו דיווחים על נגיף מסתורי, ובאחת נפרדנו מהחיים שהכרנו. כל בידוד, סטרס, אבטלה, סגר וילדים שצורחים בבדיקות קורונה, רק העצימו את החלום על תאילנד, על רחש הגלים, על טעם המנגו ויותר מהכל על הריח הזה שיש רק באיים: עשן של קטורת דוחה יתושים, צמחייה רעננה מגשם טרופי ומלח ים שמתאדה בשמש.

>> רשימת המקומות בארץ שניתן לעשות בהן בדיקת קורונה לפני הטיסה

>> לאן אפשר לטוס עכשיו - הגבלות קורונה פר יעד

View this post on Instagram

A post shared by Liron Shamam (@liron_shamam)

כשתכנית "ארגז החול" של פוקט יצאה לדרך, הטרפתי את כל מי שנמצא סביבי ובעיקר את מועדון ידידי תאילנד, בתחינה שיעזרו לי להגשים את החלום הזה. היו המון משוכות בדרך, למשל רגע לפני שרכשתי כרטיסי טיסה מצאתי ידיעה ברשת שאם ילד יוצא חיובי בתאילנד הוא נלקח מידי לבית חולים ומופרד מהוריו, אכלתי סרטים, "לא בלי ביתי", פוגש את "ארמון של סורגים", עצרתי הכל. לאחר התכתבות ממושכת עם לשכת התיירות של תאילנד, לבסוף קיבלתי אסמכתא בכתב שילדים לא מופרדים מהוריהם, אלא אם הם חפצים בכך. בדיוק אז אל-על השיקה מבצע מכירות מיוחד - טיסה ישירה לפוקט וילדים מצטרפים בחינם. מחיר הטיסה להורה עמד על כ-900 דולר. רכשתי. רקדתי. תאילנד אני באה.

"רכשתי את הביטוח הכי מקיף ושידרגתי את כרטיס הטיסה כדי לצמצם חשיפה"

טיסה משפחתית בימי קורונה דורשת אופרציה מיוחדת ובעיקר את היכולת לשאת את העובדה שעד הרגע האחרון לא ברור האם הטיסה אכן תצא לפועל. למרות זאת,  הפחיד אותי יותר להעביר את כל אוגוסט ואת כל חגי תשרי עם הילדים בבית. ממשיכים בתכנית. בכל לילה ישבנו ובחנו בתי מלון ולמדנו את היעד החדש - פוקט.

חודש לפני הנסיעה הקורונה הגיע אל הבית שלנו. הסכנה לביטול הנסיעה היה גבוה מאי פעם, משום שלוקח זמן רב לנגיף הארור הזה לצאת מהגוף, וגם אחרי ההחלמה אפשר לצאת חיוביים בבדיקת מטוש. עד סוף הבידוד שלנו, כבר לא היה לי איכפת מכלום. החלטתי לא לבטל את הנסיעה. עזר לי בהחלט לרכוש ביטוח הכי מקיף שיש, שיכסה ביטולים של הרגע האחרון בעלות מינימלית. כן, זה עולה כמו כרטיס טיסה, אבל זה בהחלט שווה את זה.

ארבעה ימים לנסיעה, זה הזמן לעשות בדיקת מטוש ולהבין אם יש מה לארוז מזוודות. שליליים תודה לאל, אפשר להמשיך. יומיים לנסיעה, זה הזמן לעשות את הבדיקה האמיתית, זו שמאשרת fit to fly. עלות הבדיקה הממוצעת עולה 150 שקל לאדם, בנתב"ג ישנה בדיקה בעלות 40 שקל לאדם וזה שווה את הנסיעה, חסכנו יותר מ-500 שקלים. גם הפעם שליליים והתוצאה הזאת הגיעה אחרי חמש שעות בלבד.

View this post on Instagram

A post shared by Liron Shamam (@liron_shamam)

באשר לטיסה, קראתי באחת מהקבוצות הבינלאומיות שהוקמו בפייסבוק לטובת תכנית "ארגז החול", שאם חלילה ישב במטוס בסמוך אליך אדם שנמצא חיובי לקורונה, אתה נלקח למלונית בידוד, ולכן שידרגתי בעלות ניכרת את כרטיסי הטיסה שלנו למחלקת הפרימיום, כדי לצמצם את החשיפה. יש שיגידו שזה עניין של מזל, אני החלטתי לשפר את הסיכויים בעזרת כסף.

הטיסה עצמה עברה חלק. המטוס היה ריק ברובו, השירות היה מדהים ואפילו הדבר שהכי חששתי ממנו - להיות עם מסיכה 11 שעות, לא הפריע לי. הגשמת החלום קרובה מאי פעם.

'"הוא חיובי', אמרה אישה בצד השני של השפורפרת"

נוחתים בפוקט. בעת הירידה מהמטוס הנוסעים מופנים לאולם נחיתה ובו מסודרים בשורות ובמרווחים כיסאות כתר. לכל נוסע כסא משלו. בזה אחר זה ניגשים נציגים תאילנדים לבדוק את כל המסמכים שהכנתם מבעוד מועד (תדפיסו הכל, אבל טיפים טכניים בהמשך), התהליך אורך כמה דקות וככל שתתיישבו בקדמת המטוס תסיימו את התהליך מוקדם יותר. אחרי ביקורת הדרכונים המזוודות כבר מחכות וממשיכים הלאה לשלב האחרון בקליטה - בדיקת הקורונה. התאילנדים דחופים את המטוש כל כך עמוק שניתן בהחלט לקרוא לזה דיקור מותני. אפשר ורצוי לבקש שיעשו זאת בעדינות והנה עוד טיפ שווה זהב - ילדים רשאים להיבדק רק בפה.

משם עולים על הסעה מסודרת שלוקחת אתכם לבידוד במלון עד שיגיעו התוצאות. אפשר להגיד שזה מבאס, אבל שעתיים מהנחיתה כבר שחינו באושר בבריכה הפרטית בוילה המפנקת שלנו. ההמתנה לתוצאות אורכת כ-6 שעות בממוצע.

View this post on Instagram

A post shared by Liron Shamam (@liron_shamam)

אצלנו העניינים הסתבכו קצת. כמה הסתבכו? אני רועדת כולי רק מלהיזכר ברגע הנורא שצלצלו מהקבלה במלון, וביקשו להעביר את השיחה למשרד הבריאות התאילנדי. "הוא חיובי", אמרה אישה בצד השני של השפורפרת והדם אזל מהראש באחת. חשבתי שאני מתעלפת.

כל כך הרבה הפחידו אותי מהרגע הזה, כבר ראיתי איך באים לקחת אותנו לבית החולים, איך מפרידים אותנו, איך ברגע אחד החופשה המתוכננת בגן עדן הופכת לכליאה בגיהנום.

בעודי מחפשת כדור הרגעה, הנציגה הכתיבה לי מספר טלפון וביקשה שאעלה מולה בווטסאפ. הבדיקה כאן כנראה נעשית בשיטה אחרת, ולמרות שכולנו יצאנו שליליים בשתי בדיקות בארץ, אחד מבני המשפחה נמצא חיובי.

ואז הגיעה תפנית שעדיין חשודה לי כטובה מדי, שלחתי לה תעודת מחלים, ותוך חמש דקות שוחררנו בתנאי שנתפקד בזמן ליתר הבדיקות המתוכננות לנו. כל מי שמעל גיל 8 צריך לעבור 3 בדיקות במסגרת "ארגז החול": בנחיתה, כעבור 6 ימים וכעבור 12 יום. עלות התענוג המפוקפק הזה - 800 שקלים לאדם. וכן, יש בדיקה אחת נוספת לפני ההמראה בחזרה לארץ וגם היא עולה לא מעט כסף. עם הודעת השחרור לקחתי את הילדה שלי על הידיים ורצתי לחוף הים כמו מטורפת. בכיתי את החיים שלי אל מי האנדמן.

"במלון שאלו 'איזה אלכוהול אתם מעדיפים במיני בר שלכם'"

התקף החרדה ליווה אותי כל היום, ועדיין מכה בי לפעמים, אבל בשאר הזמן אני נהנית מכל מה שיש למקום המופלא הזה להציע. אוכל מדהים, הפירות הטובים בעולם ושירות של אנשים שצמאים לתיירות ורק דואגים שתהיו שמחים ומרוצים כל הזמן. מזג האוויר מושלם, הגשם שמבקר לפרקים מביא איתו רעננות והילדים מאושרים עד הגג. בתאילנד קיים הפרש זמנים של ארבע שעות קדימה, עוד טיפ נהדר - הוא להשאיר את הילדים על שעון ישראל, וכך כולם מתעוררים מאוחר בבוקר ובלילה מבלים איתם במסעדות ובבריכה שבחדר.

מחר מצפה לנו בדיקה נוספת. אם אתם קוראים שורות אלו, אז כנראה שהכל עבר בסדר, אחרת אצטרך לכתוב כתבה לגמרי אחרת. החרדה קיימת, לא אשקר, לנסוע לתאילנד בתקופה הזאת זה לא לבעלי לב חלש, בכל זאת מצפות לנו עוד שלוש בדיקות שגורעות מהאושר הקיים בטיול הזה. זה דורש הערכות מנטלית כלשהי ולמרות שאני לא חושבת שיש דרך לקבל בסבבה לצאת חיוביים במקום כזה, שבו אין משחקים ואין קומבינות ואין קיצורי דרך, אנחנו כבר כאן, אז אצטרך לסמוך על הקדוש ברוך הוא, על היקום וגם על בודהה.

View this post on Instagram

A post shared by Liron Shamam (@liron_shamam)

עברנו את הבדיקה הנוספת בתקתוק מופתי, התוצאות הגיעו למייל בתוך פחות מ-24 שעות והאושר חזר למלא את ליבנו. את הזמן הזה העברנו במקלט להצלת פילים, רחצנו והאכלנו פילים ואחר כך הכנו אגרת ראש השנה למשפחה בארץ. סיימנו שבעת הימים הראשונים בפוקט וטסנו לקופנגן, בה נבלה את חגי תשרי ואחרי 7 ימים נוספים נחליט מה הלאה. בינתיים קיבלנו מייל מהמלון בקופנגן ובו מספר שאלות כגון "איזה אלכוהול אתם מעדיפים במיני בר שלכם", "מה הילדים אוהבים לאכול", ו"כיצד נוח לכם לתקשר, במייל או בווטסאפ". הייתי ממשיכה לספר לכם על המסע המופלא שלנו, אבל בדיוק צלצלו מהספא, מחכים לי, הולכת לעשות מאסז׳ של 90 דקות.


אם השתכנעתם שגם לכם מגיע כל הטוב הזה, הנה מדריך מקוצר למי שרוצה להצטרף לתכנית "ארגז החול" ולבלות את החגים ובכלל בתאילנד:

  1. כרטיסי טיסה. יש שתי חברות מומלצות שדרכן אפשר להגיע לתאילנד: אמירטס ואל על. אל על טסה ישירות לפוקט בדרימליינר, הטיסה אמנם מעט ארוכה יותר, אבל אם לוקחים בחשבון את ההמתנה בדובאי, זה יוצא אותו הזמן - 11 שעות.
  2. מלונות. תכנית "ארגז החול" מחייבת אתכם לשלם מראש למשך 14 יום (או פחות אם החופשה שלכם קצרה יותר), 7 הלילות הראשונים חייבים להיות באותו המלון. אנחנו בחרנו באננטרה מאי קאו, רשת מאוד מפנקת והמחיר במלון הספציפי הזה מאוד נוח. את ה-7 ימים הנוספים אפשר לפצל ל-2 בתי מלון ואפשר גם להעביר באי אחר לגמרי. האיים של "ארגז החול" מחולקים בצורה גיאוגרפית, תוודאו עם סוכן הנסיעות, שהמסלול שאתם מתכננים תואם את חוקי התכנית.
  3. סוכן. עזבו אתכם מוואג׳ערס, קחו סוכן נסיעות מנוסה. ראשית, בדקתי והמחירים שקיבלתי מסוכני הנסיעות זהים להצעת המחיר שקיבלתי בהתכתבות ישירה עם המלון, רק שהסוכן יודע לטפל בכל הניירת הנלווית, בכל הטפסים, העברות, ובעיקר בקיא בחוקי התכנית. אנחנו בחרנו במרכז למטייל תאילנד שמפעילה סוכנים ישראלים שמתגוררים בפוקט, זה מאוד עזר לנו לצלוח בקלות את נבכי הבירוקרטיה וגם היה לי את מי להטריף על כל חרדה שעלתה לי בדרך. הם דאגו לכל הפרטים הקטנים, לכל ההסעות, ואפילו למספר המיטות והאופן שבו נרצה שיסדרו לנו את החדר. לא מובן מאליו בכלל.
  4. ביטוח.זה הזמן לרכוש ביטוח. תאילנד מבקשת ביטוח מיוחד עם כיסוי קורונה. יש שתי חברות ישראליות שנותנות ביטוח כזה, פספורט והפניקס. אנחנו בחרנו בפספורט בשל היתרון שהם מספקים: כרטיס אשראי להוצאות רפואיות (שחלילה לא נשתמש) וגם כיסוי נרחב יותר לבידודים וביטולים ואשפוזי קורונה.
  5. ביורקרטיה. מה זה אומר? עליכם להציג צילומי דרכון, צילומי תעודת מתחסן, כרטיסי טיסה, תעודת ביטוח, כרטיסי טיסה או מעבורות למעברים המתוכננים במשך ה-14 ימים הראשונים, טופס מכל בית מלון (אחד לכל נוסע), טופס שמאשר ששילמתם מראש על כל הבדיקות הנדרשות והכי חשוב טופס ceo שהוא האישור הממשלתי שהתקבלתם לתכנית "ארגז החול". נשמע מייסר, אני יודעת, קחו סוכן והוא ידאג לכל הניירת הזאת.
  6. תרכשו קרם הגנה, חומר דוחה יתושים ובדיקות קורונה בייתיות, זה עוזר להתמודד עם החרדות. אפשר לרכוש את כל אלו בתאילנד, אבל שקט נפשי עדיף להביא מהבית.
  7. אם הגעתם עד לכאן, אז ניפגש בקרוב על החוף היפה ונעשה לחיים עם קוקוס טרי. האמת שזה לא טעים, אפרול שפריץ בשבילי, אבל אננס טרי חתוך ליד וסלט פאפאיה כי חייבים אחד בכל יום, זה החוק שלי בתאילנד.