יפניות אופנתיות בחרג'וקו (צילום: photoclicks, Istock)
יפן. כמו כוכב אחר | צילום: photoclicks, Istock

יפן מדליקה אתכם? זה לא מפתיע. בין אם אתם מרותקים על ידי אופנת הרחוב שמפיקה צעירים עם שיער ורוד וטישירטס גרפיים מסנוורים, או שהסושי, הסשימי, הניגירי הקטנים והתה (שיש לו טקס שלם ושמרני שאורך ארבע שעות) כבשו אתכם. בין אם השפה המשונה, שתמיד נשמעת כאילו מישהו כועס עליכם מרטיטה את נימי נפשכם, או הנופים היפים של עץ הדובדבן הם אלה שעושים לכם את זה, יש לכם מזל. ביפן יש הרבה מהכל ועוד המון דברים שאתם לא מסוגלים לדמיין. מאחר שהיפנים פשוט חושבים אחרת מאיתנו (מישהו ראה את החזייה האחרונה שהם עיצבו?) הם נוטים להיות סופר-מעניינים וגם מגוונים למדי. יפן היא כמו כוכב אחר, כוכב שמצוין לשאוב ממנו השראה ולחוות, גם אם יש לכם רק כמה ימים ובמיוחד אם אתם מבלים אותם בטוקיו ובקיוטו. הנה כמה רעיונות:

ריוקאן – פונדק יפני

אם אתם בקיוטו, אל תוותרו על לילה בפונדק יפני. כל מה שראיתם בסרטים וקראתם בספרים הוא נכון ומדויק: כאן אתם תשנו על פוטון (ולא זה שהיה לכם בכיתה ח') על שטיחי טטאמי, תשרו באונסן, שהוא אמבט מהביל שניזון בדרך כלל ממי מעיינות, ובחדר שלכם תוכלו למצוא בעיקר שולחן קטן שעליו אתם אמורים להכין תה או לאכול את ארוחת הבוקר והערב בגרסה היפנית, הקאיסקי. אל תתפלאו אם ידרשו מכם להיות דייקניים בתזמון הארוחה – הטמפרטורות של האוכל מוכרחות להיות מדויקות לפי הטקס היפני. ואל תתפלאו אם לא תבינו את זה, ברוב המקומות לא מצטיינים בתחום האנגלית.

ריוקאן - פונדק יפני (צילום: Juergen Sack, Istock)
מיטת פוטון ומי מעינות | צילום: Juergen Sack, Istock

קאיסקי ושאר ירקות

הקאיסקי היא הארוחה המסורתית היפנית, וככזו היא עמוסה טקסים ודיוק בפרטים. כלי ההגשה וחומרי הגלם נבחרים בקפידה לפי עונות השנה, וכך גם המרקמים והטמפרטורות, אותם כבר ציינו. בטוקיו תוכלו למצוא מבחר גדול של קורסים לבישול יפני שמלמדים גם את כל כללי הטקס, וכמובן, העיר המיוחדת עמוסה במסעדות איכותיות ונחשבות שרבות מהן אפילו זכו בכוכבי מישלן.

קאיסקי - ארוחת בוקר יפנית (צילום: istockphoto)
כל פרט חשוב | צילום: istockphoto

אוכלים ברחוב

ראמן, שיפודי עוף וסאקה - עליהם מושתת אוכל הרחוב של יפן. דוכני הרחוב בכל עיר יפנית הם חוויה שאסור לפספס: הם זולים, טעימים, צבעוניים ואותנטים, וחובה להתנסות ביאקיטוריות (שיפודי עוף), באיזאקאיות (הפאבים העממים) וכמובן בכל דוכני הראמן המפוזרים ברחובות.

אוכל יפני (צילום: Junghee Choi, Istock)
אוכל הרחוב זול, טעים, צבעוני ואותנטי | צילום: Junghee Choi, Istock

איקבנה וקליגרפיה

נכון שהאוכל הוא נושא מרכזי ביפן, אבל הם מתמחים גם בהרבה תחומים נוספים ובמיוחד בכאלה שעוזרים להם לפתח את אמנות הזן כמו איקבנה, סידור פרחים וקליגרפיה, אמנות הכתיבה הקישוטית. בזמן שהותכם ביפן תוכלו להתנסות בשני התחומים המעודנים האלה, גם אם אתם לא אנשים מעודנים במיוחד. תוכלו לקחת שיעור למידה באחד מן השניים או פשוט להתחיל לצייר את האות בעצמכם – כל מה שאתם צריכים זה לדמיין את מה שאתם מנסים לכתוב ולתת לזה לזרום החוצה.

קליגרפיה יפנית (צילום: amber_b, Istock)
קליגרפיה זה לא רק לאנשים מעודנים | צילום: amber_b, Istock

מעשה ג'נז'י

השנה חוגגת קיוטו 1000 שנה למעשה גנז'י, שנחשב לרומן הראשון שנכתב אי פעם. הסופרת האצילה, הגברת מארוסאקי שיקיבו, עבדה בשירות הקיסרית שושי, בזמן שכתבה את המעשה על הנסיך הפלרטטן ותוך כך פירטה את הטקסים היפנים לפרטי פרטים. היא מציגה את המהות והייחודיות היפניים ונותנת תמונה עדכנית של מה שהיה נכון לפני 1000 שנים, ונכון, לפעמים, גם היום.

כך עושים שופינג יפני

בנוסף להיותה ארץ צבעונית ואותנטית, אסור לשכוח שהיפנים הם פריקים של צעצועי טכנולוגיה וגדג'טים. אם אתם בטוקיו, אל תחמיצו את אקיהברה, שכונה בעיר, שמתמחה בכל סוגי הגדג'טים והחידושים הטכנולוגיים הקיימים. מדובר באזור קניות ענק שמספק מוצרי אלקטרוניקה, מחשבים, אנימה ושאר צעצועים יפניים. ניתן למצוא הכל ברחוב הראשי של השכונה וגם אם אתם לא קונים כלום תוכלו להתרשם מההיצע ומהתרבות.

בנות הארג'וקו

האופנה היפנית היא מגוונת מאוד: בטיולים בשכונות שונות בטוקיו אתם עשויים להתקל ביפנים חנוטים בחליפות מעוצבות, בצעירים בשיער ורוד וסגול, חצאיות, גרבונים וקוקיות וגם באנשים מחופשים לחלוטין שנדמה שיצאו מהצגת תאטרון. עם זאת, אזור תחנת הארג'וקו בטוקיו השרה, כך נראה, סגנונות אופנתיים רבים על תושבי הסביבה, ותוכלו להתרשם בו מהצעירות הלבושות בסטייל לוליטה (לוק ויקטוריאני פוגש את הגותי), מהצעירים בסגנון קוספליי (מחופשים לדמויות מסרטי מנגה או להקות אהובות), או מאוהדי הקאוואיי (חמידות, ביפנית – או כל מה שהוא חמוד ומתוק כמו הלו קיטי והפוקימונים). בכל מקרה, אין ספק שלא יהיה לכם משעמם לרגע.

לוליטה גותית (צילום: istockphoto)
לוליטה סטייל: כשהויקטוריאני פגש את הגותי | צילום: istockphoto

סומו זה כאן

ואיך אפשר להכיר את התרבות היפנית בלי לבקר בארוע ספורט שלהם? נסו את תרבות הסומו המרשימה או את הבאסו-בורו (כדור בסיס) שיתנו לכם הצצה לקהל היפני ולתרבות העידוד שלו. כך תוכלו להריע לשמן החביב עליכם לאורך זמן קצר מאוד ואז לנשנש דיונונים מיובשים וקאטסו, שהן רצועות עוף מטוגנות. ואל תשכחו שזה לא נגמר עד שהגבר השמן נופל.

 

עוד ב-mako חופש: לנפוש במלונות שכיכבו בסרטים מפורסמים, חמישה מקומות מושלמים להציע נישואין, עשר הדברים שיכולים להרוס חופשה, איך טוויטר יכול לעזור לכם לתכנן את הטיול ועוד טיפים והמלצות ליעדים בעולם