הסכמי נרמול היחסים עם איחוד האמירויות, בחריין, סודן ומרוקו פתחו עבור התייר הישראלי שורה של אפשרויות חדשות ואטרקטיביות לחופשה שהיו בלתי אפשריות עד כה, או במקרה הטוב אפשריות בצורה חלקית. כך, אחרי שדובאי הפכה במהרה לטרנד של ממש וכולם כבר מצפים להגיע למרקש ללא צורך בוויזה או כחלק מטיול מאורגן, נפתח לנו התיאבון.

מסביב לעולם יש עוד עשרות יעדי תיירות חמים שכיום עדיין אי אפשר להיכנס אליהם עם דרכון ישראלי, או ללא אישורים מיוחדים. אלו המדינות שאנחנו מחכים בקוצר רוח לנרמול היחסים איתן, רק כדי שנוכל לבקר ביעדי התיירות שלהן. מי אמר טיסה ישירה לבאלי?

מלזיה – לבקר בפנינת המזרח הרחוק

למעלה מ-25 מיליון תיירים מבקרים מדי שנה במדינה והיא נחשבת לאחת מיעדי התיירות הפופולריים ביותר במזרח אסיה, לצד תאילנד, סין ויפן. המדינה האסייתית, ש-60 אחוז מתושביה הם מוסלמים, מזכירה מאוד את תאילנד ואפשר למצוא בה חופי ים קסומים וריזורטים מפוארים לצד אוכל רחוב מקומי מפותח, שווקים תוססים ואתרים היסטוריים.

אחד מאתרי התיירות המבוקשים ביותר במזרח הרחוק נמצא במלזיה- פננג (Pulau Penang), מדינת אי קסומה שאירחה במשך שנים שורה של אנשים חשובים שהפכו את האי האקזוטי למקום החופשה המועדף שלהם, כשהדמות המפורסמת ביותר היא מלכת בריטניה, אליזבת', שהקפידה לבקר במקום עם משפחת המלוכה באופן קבוע. מלבד הריזורטים המפנקים וחופי הים המפתים של פננג, אפשר למצוא שם את אחד ממקדשי הבודהיזם היפים באסיה, מקדש קאק לוק סי (Kek Lok Si Temple), המכונה "פגודת אלף הבודהה".

פנגקור מלזיה, בונגלוס (צילום: kiwicollection.com)
להתפנק במלזיה | צילום: kiwicollection.com

קטאר - המדינה העשירה בעולם

בין איחוד האמירויות לבחריין שוכנת הנסיכות העשירה ביותר במפרץ הפרסי ובעולם כולו. קטאר, כמו שכנותיה למפרץ, מציעה שילוב מושלם בין היסטוריה עשירה ואותנטיות מזרחית, לבין עושר בלתי נתפס וארכיטקטורה מודרנית וחדשנית. הכסף הגדול של קטאר הצליח להפוך את המדינה הקטנה לפנינת תיירות ולמוקד משיכה למבקרים מכל העולם, ובשנת 2022 היא אפילו תארח, לראשונה בעולם הערבי, את גביע העולם בכדורגל.

בירת קטאר ומרכז התיירות של המדינה, דוחה (Doha), מכונה "מנהטן של המפרץ" בשל הדמיון המפתיע במיוחד לניו-יורק. קו הרקיע של דוחה משובץ בגורדי שחקים מרשימים במיוחד שמשקיפים על מי המפרץ הפרסי, ובלילה הם מוארים בשלל צבעים ויוצרים מחזה שמזכיר יותר דווקא את לאס וגאס או מקאו. מרבית המבנים והאתרים המרכזיים בעיר נראים כאילו נלקחו מהעתיד, ואפשר לראות לא מעט קומפלקסים שמעידים על עושרה של קטאר, כמו קניון Villagio שנראה כמו העתק של העיר ונציה שבאיטליה, ואי הפנינה, שבדומה לאיי התמרים בדובאי, גם הוא אי מלאכותי שנבנה כדי להפגין את עושרה של קטאר ואת הקידמה הטכנולוגית והתעשייתית שלה.

מבט על דוחא מהאוויר (צילום: Shutterstock)
נראה לכם מוכר? דוחה מהאוויר | צילום: Shutterstock

אינדונזיה - באלי ועוד 17,507 איים

אינדונזיה היא המדינה הרביעית בגודלה בעולם והמדינה המוסלמית הגדולה ביותר. רפובליקת אינדונזיה מורכבת למעשה מ- 17,508 איים הפזורים בין הודו לאוסטרליה ומתפרשים על פני שתי יבשות – אסיה ואוקיאניה. למרות שאין הסכם שלום רשמי בין ישראל לאינדונזיה, אין כיום איסור לישראלים להיכנס למדינה, אך יש צורך בוויזה מסוימת ובכניסה תחת תנאים מסוימים, ולא כל אחד יכול לבקר באינדונזיה.

יעד התיירות הנחשק ביותר באינדונזיה ואחד המבוקשים בעולם כולו הוא האי באלי (Bali), המושך אליו מיליוני תיירים מכל העולם מדי שנה. מעבר לחופי הים הקסומים, בעלי החול האבקתי והרך, האי האקזוטי מושך גם חובבי טבע ונופים בזכות הרי געש רבים, ג'ונגל טרופי ושדות אורז. האי משלב היסטוריה עשירה (הוא מכונה "אי אלף המקדשים" בזכות אלפי המקדשים הפזורים בו) לצד ריזורטים יוקרתיים ומפנקים המציעים אירוח מפנק במיוחד עם שירותים כמו משרת אישי צמוד ושף פרטי שמכין את מיטב מנות המטבח הבאלינזי המפואר.

אינדונזיה (צילום: Iuliia Shcherbakova, shutterstock)
הגיע הזמן להנגיש לישראלים את באלי | צילום: Iuliia Shcherbakova, shutterstock

ערב הסעודית – השכנה מעבר לים סוף

אם תבקרו בהרי אילת או בדרום עיר הנופש ותביטו מזרחה תוכלו לראות בבירור את השטח היבשתי הצפוני ביותר של ערב הסעודית. במשך שנים ענף התיירות בערב הסעודית התמקד בעיקר במוסלמים שמגיעים למדינה לצורך מצוות החג' – העלייה לרגל למכה, המקום הקדוש ביותר למוסלמים. אך בשנים האחרונות חלה מגמה של פתיחות לתיירים זרים מדתות אחרים והממשלה המקומית רקמה תכנית לתיירים שמטרתה להפוך את ערב הסעודית למרכז התיירות הגדול ביותר בחצי האי ערב עד שנת 2030. גם היחסים עם ישראל הופשרו מאוד בתקופה האחרונה.

תיירים שמגיעים לחופשה בערב הסעודית יכולים ליהנות מלמעלה מ- 2,600 ק"מ של חופי ים קסומים הנושקים לים האדום ואתרי צלילה בתוליים ואטרקטיביים שמזכירים מאוד את סיני. בערים הגדולות, מכה, ריאד, ג'דה ומדינה, אפשר ליהנות מסגנון חיים מערבי יותר ושפע של מוזיאונים, ארכיטקטורה מודרנית, חיי לילה תוססים ומרכזי קניות חדשניים, בעוד שבמדבר הפתוח שמחוץ למרכזי הערים אפשר למצוא שלל אתרי מורשת עולמית המוכרים על ידי אונס"קו, אתרי עתיקות רבים ופלאי טבע עוצרי נשימה.

מדאאן סאלח, ערב הסעודית (צילום: Salem Alforaih, Shutterstock)
המון אתרי מורשת עולמיים. ערב הסעודית | צילום: Salem Alforaih, Shutterstock

בנגלדש - הטבע הפראי של אסיה

בנגלדש נמצאת מזרחית להודו, והיא המדינה המאוכלסת ביותר בעולם, שאינה עיר-מדינה. למעלה מ- 160 מיליון תושבים חיים בצפיפות בערים הגדולות של בנגלדש, מרביתם בעוני גדול. כ-80 אחוז מתושבי המדינה הם מוסלמים, והיא אחת מתוך 29 מדינות החברות באו"ם שלא מכירות בקיומה של מדינת ישראל נכון להיום.

בעוד שהערים הגדולות, כמו עיר הבירה דקה (Dhaka), נחשבות לצפופות, מזוהמות ועניות (מזכירות את הערים הגדולות בהודו), הקסם האמיתי של בנגלדש נמצא באזורים הפתוחים הרבים שמחוץ למטרופולינים, בכפרים האותנטיים ושמורות הטבע המרתקות. אזור בנדרבן (Bandarban), שמרבית תושבי הכפרים שבו הם בודהיסטים, עמוס במפלים, יערות וגבעות, וגם מטעי תה רבים וירוקים. יש שורה של אתרי טבע אטרקטיביים ועוצרי נשימה בבנגלדש, ששני המפורסמים שבהם הם שמורת סונדרבנס (Sundarbans) והפארק הלאומי לווצ'רה (Lowacherra), בהם אפשר לראות את עולם החי הפראי של אסיה ואת הטבע המדהים שהופך את המדינה הענייה לכל כך מיוחדת ולאחת שכדאי לבקר בה.

בנגלדש (צילום:  ArAfAt114, shutterstock)
צילום: ArAfAt114, shutterstock