קפריסין (צילום: Oleg_P, Shutterstock)
חוף בקפריסין | צילום: Oleg_P, Shutterstock

לפני 10 ימים עדי אלפסי, בת 29 מחיפה, הבינה שהגל השני של הקורונה עומד להגיע אז היא קיבלה החלטה לקנות כרטיס לכיוון אחד עם חברת ריינאייר לפאפוס, קפריסין, בה כמות התחלואה נמוכה מאוד, ולהשתקע שם עד שתרגיש שבטוח לחזור או עד שיימאס לה.

"הבנתי שלא הולך להיות כיף בארץ בקיץ ויצאתי מנקודת הנחה שבמקרה הכי גרוע אאלץ להיכנס לבידוד של 14 יום כשאחזור. גם ככה לא יצאתי מהבית בתקופה הזו", היא אומרת בראיון ל-mako. "אני עצמאית, בעלת סוכנות דיגיטל בשם 'אלוהה דיגיטל', אז פשוט לקחתי את המחשב הנייד ואני עובדת מכאן. חצי מהיום אני עובדת וחצי מהיום אני נופשת."

קפריסין בקורונה (צילום: עדי אלפסי)
עדי בקפריסין | צילום: עדי אלפסי

קפריסין בקורונה (צילום: עדי אלפסי)
חוף הים שקט ורגוע בשיא העונה | צילום: עדי אלפסי

כשטסה, ישראל עוד היתה מדינה נחשקת בקפריסין והתיירים מהארץ יכלו להיכנס אליה ללא צורך בבידוד תוך הצגת אישור שעברו בדיקת קורונה ב-72 השעות שלפני ההגעה. מאז, התחלואה בארץ עלתה, ישראל ירדה בדירוג, והיום מי שרוצה להגיע חייב להיות תושב קפריסין כדי לקבל אישור כניסה ואז גם להיכנס לבידוד של 14 ימים. "בהתחלה ההורים שלי לא הבינו מה אני עושה, אבל ככל שעוברים הימים הם לגמרי מפרגנים ומחזקים אותי".


הטיסות מישראל חזרו לפני כחודש, ב-9 ביוני, אבל עדי חיכתה שבוע נוסף כדי לקבל החלטה סופית האם לטוס או לא. "ברגע שהטיסות חזרו כבר התחלתי לחשוב על קניית כרטיס בכיוון אחד, אבל חיכיתי קצת, רציתי לראות איך זה יעבוד עם הישראלים הראשונים שיגיעו לאי השכן. אחרי שראיתי שהדברים עובדים קניתי כרטיס וביקשתי הפנייה לבדיקת קורונה. עשיתי בדיקה והתוצאה השלילית הגיעה בתוך פחות מ-24 שעות".

את חוויית הטיסה עדי מתארת כנעימה ויעילה: "במטוס היו 15 אנשים בלבד. להבנתי הם היו ישראלים שגרים בקפריסין וכמה תיירים מהונג קונג שנתקעו בארץ ויצאו ממנה כדי להמשיך בחזרה לביתם. במטוס הקפידו מאוד על שמירת מרחק וחבישת מסכות ובסך הכל שמרו על הנהלים".

קפריסין בקורונה (צילום: עדי אלפסי)
הטיסה לקפריסין | צילום: עדי אלפסי

"כשנחתנו בקפריסין ההליך היה מהיר היות ובנמל התעופה כבר השתפשפו עם נוסעים מישראל. למשל, בהתחלה היתה בעיה שתוצאות הקורונה כתובות בעברית, אך כשאני הגעתי אנשי ההגירה בשדה כבר ידעו מה לחפש כדי לראות שהתוצאה שלילית. אגב, מי שהגיע מבלי לעבור בדיקה נשלח לעשות אחת מהירה בשדה בעלות של 60 יורו והתוצאות שלה מגיעת תוך 24 שעות. לאחר מכן הייתי צריכה גם להצהיר שלא חליתי ושלא ביקרתי במדינה אחרת ב-14 ימים האחרונים וקיבלתי אישור להיכנס. היינו הטיסה היחידה שהגיעה והכל פשוט תקתק". 


לאחר הנחיתה בפאפוס עדי ישר נסעה לאיה נאפה, שכרה לעצמה דירה גדולה היות ורוב בתי המלון עדיין סגורים ("עולה רק 16 יורו ללילה, מחיר הזוי ליולי") והתמקמה.

ואיך קפריסין נראית עכשיו?
"מבחינת התחלואה המצב כאן טוב מאוד. אין כמעט מקרים חדשים של חולים, במשך שבוע לא היו מקרים ואתמול היה רק אחד. כל הזמן אנשים עושים בדיקות ובעיקר לוקחים את העניין מאוד ברצינות: כולם נשמרים, כל הזמן מחטאים ידיים, בכל מקום יש מי שסופר את האנשים ומוודא שאין התקהלויות ולמרות שלא חייבים לשים מסכות, המבוגרים מסתובבים איתן לכל מקום. אפילו בפאבים אנשים יושבים עם מסכות וכפפות ואסור לרקוד".

ויש אווירה של חופשה?
"תלוי. אמנם קפריסין נפתחה לתיירים אבל אין כאן תיירים. הרחובות של איה נאפה ריקים לחלוטין, המקומות הגדולים סגורים, רוב המלונות סגורים והמועדונים והפאבים שוממים. מצד שני, זה שאין כאן אף אחד זה מדהים, אין תורים בשום מקום. כשאני לא עובדת מהדירה, אני מבלה בעיקר בים והוא יפה ושקט מתמיד. אפילו צבי הים חזרו בגלל שאין המוני רוחצים".

ובכל זאת, את שומעת קצת שפות אחרות? הרי קפריסין פתוחה לתיירים
"המעט תיירים שיש כאן הגיעו מרומניה, רוסיה ובריטניה. אלה תיירים ממדינות שמחייבות בידוד ורובם 'נתקעו' כאן. בישראלים לא נתקלתי".

מתי תחזרי לארץ? 
"אין לי מושג. כרגע יש עוד טיסות אז אני יכולה לאפשר לעצמי להישאר בקפריסין, אך אם יהיה שינוי כלשהו אחשב מסלול מחדש".

קפריסין בקורונה (צילום: עדי אלפסי)
16 יורו ללילה. הדירה שעדי שכרה | צילום: עדי אלפסי

קפריסין בקורונה (צילום: עדי אלפסי)
צילום: עדי אלפסי

ממליצה להגיע?
"בפועל אי אפשר כרגע, אבל בתאוריה אני מאוד ממליצה. קפריסין מדהימה וכל מי שיגיע לכאן ייהנה מהשקט והנופים. זו תקופה שלא תחזור על עצמה".