בפעם הבאה שאתם נוסעים לחו"ל, הוסיפו אטרקציה נוספת לרשימה הקבועה של המוזיאונים, בתי הקפה ומרכזי השופינג, ולכו לראות את איצטדיון הכדורגל המקומי.

אתם יכולים לבקר בו במהלך היום, אבל טוב תעשו אם תגיעו לצפות במשחק כדורגל: כן, גם למי שלא חובב את הספורט הזה צפויה חוויה מיוחדת, כשעשרות אלפי אוהדים יצירתיים יביעו את אהבתם לקבוצה, לשחקנים ולמשחק. בעזרתו של עדו ווג, מנהל השיווק של איסתא ספורט, ריכזנו עבורכם חמישה מהאיצטדיונים שחובבי הכדורגל לא ירשו לעצמם לפספס.

איצטדיון האמירויות, לונדון: ראות מצוינת מכל נקודה
אצטדיון האמירויות, לונדון (צילום: האתר הרשמי)
שם מזרח תיכוני, איצטדיון לונדוני | צילום: האתר הרשמי

איצטדיון האמירויות (Emirates Stadium) נפתח לפני חמש שנים בלבד, והוא אחד האיצטדיונים החדשים ביותר באירופה וביתה של קבוצת ארסנל המפורסמת. אם תגיעו לראות כאן משחק, תוכלו לבחור בין 60,000 מקומות ישיבה המשתרעים על פני 3 קומות, בהם 150 תאי VIP יוקרתיים ויקרים.
התכנון המוצלח של האיצטדיון מאפשר לצופים ראות מצוינת מכל נקודה, כולל במושבים השנויים במחלוקת (ולרוב הזולים יותר) מאחורי השער. מדוע קיבל האיצטדיון דווקא את השם המזרח תיכוני? חברת התעופה המזרחית היא נותנת החסות של הקבוצה, ושם האיצטדיון שונה בהתאם אליה.

קאמפ נואו, ברצלונה: הישראלים חולים עליו
איצטדיון קאמפ נואו, ברצלונה (צילום: האתר הרשמי)
קמפ נואו זה בכלל שם חיבה | צילום: האתר הרשמי

אף אחד לא ממש מכיר את ה- Nou Estadi del Futbol Club Barcelona בשם הזה, שהיה שמו הרשמי עד שנת 2000 - אז הוחלט לשנות את שמו לכינוי שדבק בו, קאמפ נואו (Camp Nou). האיצטדיון של קבוצת FC ברצלונה הוא אחד ממוקדי המשיכה העיקריים לישראלים חובבי הכדורגל, ונחשב לאחד הגדולים בעולם – הוא יושב על שטח של 55,000 דונם, ויכולים להתכנס בו בעת ובעונה אחת 115,000 איש. הוא נפתח בשנת 1957, ובצד המשחקים עצמם גם כאן פועל מוזיאון, המציג 420 גביעים לצד פריטים נוספים הקשורים בהיסטוריה של המועדון, והוא אחד מיעדי התיירים הפופולאריים ביותר בעיר.

מרקנה, ריו דה ז'נרו: מוות באיצטדיון
מרקנה ריו דה ז'נרו ברזיל (צילום: האתר הרשמי)
מעצמת כדורגל. המרקנה בריו | צילום: האתר הרשמי

ברזיל היא אחד ממעצמות הכדורגל, וכך גם האיצטדיון הזה, ששמו הרשמי הוא Estadio Mario Filho. הוא נבנה לקראת גביע העולם בכדורגל בשנת 1950, ובאותם הימים הוא הכיל 200,000 אלף מקומות ישיבה. בהתאם, כאן נקבע גם שיא העולם במספר הקהל - 199,854 אלף איש צפו כאן במשחק נבחרות ברזיל ואורוגוואי באותה השנה. לאחר מספר שנים, התמוטטות אחד היציעים - שגרמה למותם של שלושה צופים ולפציעתם של עשרות נוספים - הביאה להקטנת האיצטדיון. כאשר הוסבו כל המושבים שבו לישיבה לפני כ-4 שנים, נותרו בו 95,000 מקומות בלבד.
האוהדים המגיעים למרקנה באים לצפות במשחקים של שלוש מהקבוצות החשובות בברזיל, שזהו מגרש הבית שלהן: פלמנגו, פלומיננסה וואסקו דה גאמה.

כאן צפוי להתרחש גמר המונדיאל ב-2014, כמו גם טקסי הפתיחה והסיום וחלק מהתחרויות באולימפיאדת ריו דה ז'נרו 2016. לטובת האירועים עובר האיצטדיון שיפוץ, שבסופו יצטמצמו עוד מספר המושבים בו, ויגיעו ל-87 אלף.

סנטיאגו ברנבאו, מדריד: לראות משחק בגשם
סנטיאגו ברנבאו, מדריד (צילום: האתר הרשמי)
פעם היו בו 120,000 מקומות. סנטיאגו ברנבאו במדריד | צילום: האתר הרשמי

האיצטדיון של ריאל מדריד נחנך בשנת 1947, והוא קרוי על שמו של נשיא המועדון. גודלו נע ונד לאורך השנים – השיא היה 120,000 מקומות לאחר הרחבתו בשנת 1953, אלא שביטול מקומות עמידה והפיכתם למקומות ישיבה הביאו את האיצטדיון לגודלו הנוכחי, ורק 80,354 איש יכולים לראות בו את ריאל מדריד. אלו, אגב, ייאלצו להתמודד עם הגשם במידה ויירד, שכן לאיצטדיון אין גג.

כצפוי, גם כאן יש מתחם VIP, המחולק לשני חלקים. אם אתם מתכוונים להגיע למשחק של הקבוצה, שימו לב – תוכלו להיכנס פנימה רק שעה לפני תחילת המשחק, כדי שאלפי העובדים במקום יוכלו להתנידיד בתוכו ללא הפרעה.

ג'וזפה מאצה, מילאנו: להיכנס לתאי ההלבשה של השחקנים
סאן סירו, מילאנו (צילום: האתר הרשמי)
מגדלים בגובה 50 מטרים. סן סירו במילאנו | צילום: האתר הרשמי

אם תשאלו את תושבי מילאנו על ג'וזפה מאצה, לא בטוח שהם ידעו במה מדובר; אבל אם תגידו סן סירו, הם יכוונו אתכם בשמחה למגרשן של קבוצות הכדורגל אינטר ומילאן.

האיצטדיון נבנה בשנת 1925 במחוז סן סירו, אך שמו שונה ב-1979 לשמו של שחקן עבר איטלקי. כיום יכולים לשבת 85,700 איש באצטדיון, הכולל 11 מגדלים בגובה של 50 מטרים, גג בגובה 60 מטר ו-5,200 מושבי VIP מובחרים. גם כאן פועל מוזיאון, המציג פריטים מההיסטוריה של שתי הקבוצות ואפילו חדר לאגדות הכדורגל מכל העולם, בהן דייגו מראדונה. הסיור ייקח אתכם גם אל חדרי ההלבשה של השחקנים, ואפילו עד לכר הדשא.

סוקר סיטי, יוהנסבורג: בפעם הראשונה באפריקה
יוהנסבורג (צילום: האתר הרשמי)
סוקר סיטי, יוהנסבורג עבר שיפוץ מסיבי לקראת המונדיאל | צילום: האתר הרשמי

בשנה שעברה התארח המונדיאל בדרום אפריקה, לראשונה ביבשת השחורה. המשחקים התרחשו בעשרה איצטדיונים שונים, והסוקר סיטי, הנקרא גם איצטדיון הבנק הלאומי הראשון, היה הגדול שבהם. 94,700 איש יכולים להתכנס בו בימים רגילים, ולצפות במשחקיה של נבחרת דרום אפריקה במשחקים הביתיים, כמו גם במשחקי הכדורגל החשובים ביותר במדינה. לקראת המונדיאל עבר המקום שיפוץ מסיבי, שכלל עיצוב חדש בהשראת האומנות האפריקאית המסורתית, שילוב זרקורים, בניית גג ועוד. בימי המונדיאל, אגב, צומצמו מספר המקומות ל-84,490 איש.

אולד טראפורד, מאנצ'סטר: בן 102 ונראה צעיר
אולד טראפורד, מאנצ'סטר (צילום: האתר הרשמי)
ידוע כתיאטרון החלומות. אולד טראפורד | צילום: האתר הרשמי

עד פתיחתו של איצטדיון וומבלי, נחשב האולד טראפורד (Old Trafford) לאיצטדיון הגדול ביותר באירופה. מאז נפתח בשנת 1909, 76,000 המושבים שלו מארחים את צופי משחקיה של מנצ'סטר יונייטד - למעט בין השנים 1941-1949, אז שוקם האיצטדיון לאחר שנפגע במלחמת העולם השנייה.

האיצטדיון ידוע גם בכינויו תיאטרון החלומות, שם שניתן לו על ידי על ידי בובי צ'רלטון, משחקני הכדורגל הטובים ביותר של אנגליה. למרות שהמקום חגג יום הולדת 102, המראה שלו מודרני למדי. אם לא תרצו לראות משחק של מנצ'סטר, תוכלו להגיע גם לסיור בחלק המוזיאוני של האיצטדיון, הכולל מבט מקרוב על המקום בו הכל קורה.

>> מהאגדות: הטירות הכי יפות בעולם