רובוטריק של הטבע: האגם הירוק באוסטריה
למרגלות האלפים האוסטרים מסתתר לו האגם הירוק, שבחורף הוא בכלל פארק להולכי רגל אך באביב כולו מוצף במים והגן המטופח הופך לאתר צלילה אטרקטיבי. הכנרת הייתה מוכנה להתפשר על זה

למרגלות ההרים המושלגים Hochschwab שבאלפים האוסטריים, תוכלו למצוא את האגם הירוק - זאת בתנאי שתגיעו למקום רק באביב. כן, האגם הירוק הוא סוג של "רובוטריק" של הטבע, המשנה את פניו בהתאם לעונה - בחורף המקום נראה כמו פארק להולכי רגל, אך בעונת האביב המקום הופך לאגם, כשהשלגים שנערמו על מדרונות ההרים נמסים ומטביעים את העמק ואת הפארק כולו, עם כמויות של מים שיכולות להגיע לגובה של 10 מטרים.
בשל המים הצלולים והראות שמגיעה עד 40 מטר, האגם משמש גן עדן לצוללנים. מי שתוהה מה בדיוק אפשר לראות מתחת למי האגם מלבד ספסלים ושבילים, יכול להיות רגוע - כל הדייגים באזור נוהגים לשחרר דגים אל העמק המוצף מדי שנה.

