למרות הפופולריות העולה של קרוזים בקרב הישראלים בשנים האחרונות, מעולם לא חשבתי שאצא לאחד. 5 שנים לא הייתי בחו"ל. בן זוגי ואני עוד לא נסענו ביחד ותמיד שיערנו לעצמנו שהחו"ל הראשון שלנו יהיה קטן וסולידי - כמה ימים באירופה הקלאסית כזה. אבל אז הגיעה ההצעה להצטרף להפלגת הבכורה של ה"פרימה" (Prima)' הספינה החדשה של NCL, והתגובה הראשונה שלי היתה – מה לי ולקרוז? אבל אז שמעתי על המסלול: השיט יוצא מאיסלנד דרך אירלנד, אנגליה וצרפת ומגיע עד הולנד. לעסקת חבילה של 5 באחד כבר קשה לסרב, ובכלל – מתי תקרה שוב בדרכי הזדמנות כזו?

>> הגיע הזמן להודות - קרוז זו חופשה מושלמת

>> חברת NCL מגיעה לנמל חיפה בעוד חודשיים

>> איך נמל חיפה הפך למעצמת קרוזים בינלאומית?

אחרי חודשים של ציפייה, סוף אוגוסט הגיעויצאנו לדרך. ולמרות שההתחלה היתה קצת קשה, וכללה איבוד מזוודה והרבה בירוקרטיה ועצבים, זו ללא ספק היתה חוויה שלא נשכח.

יום 1 - היכרות עם הפרימה

הספינה (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

אחרי 9 שעות במטוסים ומינוס מזוודה כאמור, הגענו לספינה החדשה שעגנה ברייקיאוויק (Reykjavik), בירת איסלנד. לא משנה כמה ידענו שהיא גדולה (294 מטר אורך, עם תפוסה של 3,100 אורחים) – כשרואים אותה במציאות קשה להאמין, ממש עיר שטה. אחרי תהליך צ'ק אין מהיר ויעיל הגענו לחדרנו בקומה ה-11 (מתוך 18), חדר שלא נופל מאף חדר במלון יוקרתי וכולל כל מה שצריך – מיטה זוגית, טלויזיה, ספה, ארון, חדר רחצה גדול באופן מפתיע ומרפסת קטנה שעוד תעניק לנו נופים מרהיבים ומרגשים לאורך המסע ובכל שעות היום.

אחרי התאקלמות קצרה והתרעננות מהטיסה, ירדנו לארוחת ערב חגיגית באחד משני חדרי האוכל הראשיים של הספינה, בה קיבלו את פנינו בשירות האדיב ביותר שנתקלתי בו בחיי, כולל הנחת מפית בד על בירכיו של כל סועד וריפיל לכוס המים וגביע היין בכל פעם שאלו מתחילים להתרוקן – שירות שילווה אותנו לכל אורך השהות ובכל הקשר.

איסלנד (צילום: רומי בן צבי)
The Art of Iceland | צילום: רומי בן צבי
איסלנד (צילום: רומי בן צבי)
ההתחלה היתה קשה, אך לאחר הנחיתה הדברים החלו להסתדר. רומי ובן זוגה | צילום: רומי בן צבי

מהארוחה המשכנו לערב תרבות תחת הכותרת "The Art of Iceland", ירדנו מהספינה אל אוטובוסים שחיכו לנו ולקחו אותנו להיכל התרבות המקומי, שם התחיל המופע כבר ברגע שירדנו מההסעה, עם פסלי קרח מרשימים ומוארים ומופע אש; בכניסה חולקו משקאות נוספים וקיבלה את פנינו שירת מקהלה ובתוך האולם התרחש מופע שכלל נגינת תזמורת וריקוד מודרני ובסופו גולת הכותרת של הערב – הזמרת האיסלנדית ברייט, שהצליחה לעורר אותנו למרות היום הארוך והעובדה שלפי שעון ישראל השעה היתה כבר כמעט 2 בלילה. זו היתה התחלה טובה.

יום 2 - איסלנד

במבט ראשון איסלנד נראית קצת כמו הנגב, המון אדמה, מעט עצים, נוף מדברי. אלא שמתברר שהאדמה הזו היא אדמת בזלת, שכן איסלנד מלאה הרי געש פעילים שמתפרצים מידי פעם. את המידע הזה גילינו במהלך סיור שעשינו ביום החופשי שלנו במדינה, עוד לפני שהרמנו עוגן.

>> המדריך לאיסלנד: שלושה ימים בגן עדן

כחלק מחוויית ההפלגה, NCL מציעה מגוון סיורים מודרכים בכל אחד מהיעדים בהם הספינה עוגנת. ההרשמה  לסיורים אפשרית מראש דרך האפליקציה שלהם, או בדלפק שנמצא בספינה, והתפעול של הפקה בסדר גודל כזה – אלפיים אנשים שיוצאים לעשרות סיורים שונים – נעשה בארגון יוצא דופן. הכרטיסים לסיור מחכים ערב לפני בחדר, עם הנחיות מאיפה הוא יוצא, כל סיור מחולק לאוטובוסים ממוספרים שמחכים בנמל ומחזירים אותנו אליו.

הסיור שבחרנו באיסלנד נקרא הגולדן סירקל (Golden Circle) והוא עובר בכמה נקודות תיירותיות בהן נקודת תצפית ממנה ניתן לראות את אדמת הבזלת הסדוקה בשל רעידות האדמה המרובות במדינה (מאות ביום אם להאמין למדריכה), גייזרים פעילים, ומפל הזהב - מפל עצום ויפהפה שהעוצמה שלו כה חזקה עד שטיפות ניתזו אלינו ממרחק. החלק המבאס בסיור היה הזמן המוגבל שהוקצה לנו - בערך חצי שעה בכל עצירה, אבל זו היתה בהחלט טעימה שהוכיחה לנו כמה עוד יש לראות ולחוות במדינה המדהימה הזו.

איסלנד (צילום: רומי בן צבי)
הנופים המדהימים של איסלנד | צילום: רומי בן צבי
איסלנד (צילום: רומי בן צבי)
הזרם כל כך חזק שניתזים עליך מים | צילום: רומי בן צבי

את הסיור סיימנו בארוחת צהריים בנקודה מיוחדת - חממת עגבניות שרי שהקימו זוג מקומיים ושפועלת באופן בר קיימא (מה שדיבר אליי באופן מיוחד), שם שמענו את סיפור הקמת החממה במדינה שבה חקלאות כמעט לא קיימת וטעמנו מרק עגבניות ועוד מטעמים המבוססים על גידולי החממה.

אחר הצהריים חזרנו לספינה והתכוננו לטקס ההטבלה. לכל ספינה, כך מתברר, יש סנדק או סנדקית שלוקחים חלק בטקס היציאה לדרך ומברכים אותה. הסנדקית של הפרימה היא לא אחרת מקייטי פרי שהגיעה להופיע בטקס ונתנה הופעה מלאה באולם התיאטרון המרהיב שעל הספינה. גם בערב הזה, כמו בערב הקודם בחרו ב-NCL לעשות כבוד לתרבות המקומית של איסלנד כשלפניה הופיע הזמר האיסלנדי דאדי פרייר שגם ייצג את המדינה באירויזיון. הערב כלל גם רגע אחד מרגש שמעיד בעיני לא מעט, בו נקראו לקדמת הבמה נציגי העובדים של הספינה (הכוללת כ-1,500 אנשי צוות) וזכו למחיאות כפיים מהקהל שעמד לכבודם.

ימים 3-4 - מרימים עוגן

אחרי יומיים עמוסים במיוחד, המסע שלנו באמת יצא לדרך כשהתעוררנו בלב הים לנוף שלא חוויתי כמותו מעולם. לפנינו היו יומיים בים עד שנגיע ליעד הבא, וכך היה לנו סוף סוף זמן לחקור את הספינה ולנסות להבין מה בעצם הולך כאן.

הפרימה כוללת כאמור 18 קומות, מתוכן 6 קומות עם שטחים ציבוריים (6-8 ו-16-18) בהן פרוסים מעל ל-20 מסעדות, חדרי אוכל וברים; ביניהם עמדת סטארבקס וגם בר אימפרוב בו מתקיימות לאורך היום הופעות ופעילויות שונות (באחד הימים השתתפנו שם בחידון טריוויה קולנועי ואפילו ניצחנו!); לחובבי האקסטרים - על גג הקומה ה-18 יש מסלול קארטינג, וממנה יורדות גם שתי מגלשות שעושות את כל הדרך לקומה השמינית בה תמצאו גם שתי בריכות אינפינטי, בנוסף לבריכה מרכזית בקומה ה-17 ולבריכה מחוממת בספא.

האנייה (צילום: רומי בן צבי)
עיר על המים | צילום: רומי בן צבי
האנייה (צילום: רומי בן צבי)
הנוף המתחלף הוא מהפנט | צילום: רומי בן צבי

בקומה ה-18 נמצא גם מתחם משחקים שכולל מיני גולף, שולחנות משחק ומשחק חיצים משוכלל וממוחשב עם מגוון אתגרים שבילינו בו זמן ארוך (קר שם למעלה - קחו מעיל). עוד בתחום המשחקים - בקומה ה-16 נמצא מתחם הגלקסי פביליון - מתחם שכולו משחקי וידאו ו-VR שילהיבו גם ילדים וגם ילדים בנפשם. לילדים קטנים אגב, ישנו מועדון משחקים נפרד שבו לא ביקרנו וגם מיני פארק מים.

לאוהבי הפינוקים, בקומה ה-16 נמצא גם הספא שבו בילינו חלק נכבד מהיום השני בים. הספא המפואר כולל בריכה מחוממת מפנקת וגם בריכה רגילה, מגוון חדרי סאונה, כל סוג טיפול שאתם מעלים על הדעת ממסאג' ועד הלבנת שיניים (בתשלום כמובן) ולא מעט אזורי רביצה לנוח בהם מול הים, כולל מיטות שיזוף מחוממות שאף אחד מאיתנו לא רצה לקום מהן. באופן כללי, הספינה כוללת לא מעט מקומות שפשוט כיף לשבת בהם עם ספר ולהירגע מול הנוף המתחלף.

מסלול מירוצים ספידווי (צילום: יחצ)
יש גם מסלול מירוץ | צילום: יחצ
האנייה (צילום: רומי בן צבי)
בריכת אינפינטי בהייבן | צילום: רומי בן צבי
האנייה (צילום: רומי בן צבי)
ולא מעט מקומות לאכול ולשתות בהם | צילום: רומי בן צבי
האנייה (צילום: רומי בן צבי)
הבריכה במתחם הספא | צילום: רומי בן צבי

בין לבין, בחנו את אופציות המזון השונות: חוץ משני חדרי אוכל (שמגישים תפריט זהה) ישנו בר שמגיש גם מזון חופשי בכל שעות היום, בופה מוגזם בקומה ה-17 והאופציה שהכי נהננו ממנה - האינדלג', מתחם אוכל בקומה השמינית שבו דוכני אוכל שונים (הודי, מקסיקני, סלטים, אסייתי ועוד) הקונספט המדהים הוא שאפשר לשבת איפה שרוצים ועל כל שולחן יש טאבלט שממנו אפשר להזמין מנות מהמסעדות השונות (הכל חופשי, כן?) ולקבל הכל לשולחן תוך פחות מ-5 דקות. הרבה ראמן וגוואקמולי היו בשבוע הזה.

מלבד כל הפעילויות, על הספינה יש כאמור גם תיאטרון עצום, שבערבים מציע מופעים שונים. אחד המופעים שמוצע באופן קבוע על הספינה הוא 'סאמר' מחזמר על חייה של הזמרת דונה סאמר. למרות שסאמר היא לא בדיוק הקאפ אוף טי שלנו והגענו קצת חשדנים, נהנינו. הפקת המחזמר היתה מקצועית, השחקניות-זמרות היו מדהימות והתפאורה היתה מפתיעה וכללה דברים שעולים מתוך הבמה המשוכללת. אבל השוס הגיע בסוף המופע כשהמושבים בחלק התחתון של האולם התקפלו ופינו את מקומם לרחבת ריקודים לטובת מסיבה.

בנוסף למחזמר, בתיאטרון נערכים גם ערבי שעשעון "The Price is Right" נושאי פרסים ובהפלגות הבאות יצטרף מופע נוסף קבוע, "נויז בויז", מופע ייחודי לפרימה שמשלב ראפ וסטפס.

יום 5 - אירלנד

ביום החמישי להפלגה עגנה הפרימה בנמל קורק (Cork) שבאירלנד, מקום מוצאה של הטיטאניק כך מתברר. ולמרות שאירלנד היתה אחד היעדים שהכי ציפינו להגיע אליהם במסענו, יצאנו קצת מאוכזבים ולא באשמת המדינה היפיפייה אלא בשל הלו"ז הצפוף שאיפשר לנו לבלות בה רק שעות ספורות. המדינה אמנם עתירת נופים ירוקים, אך זכינו לחזות בהם בעיקר מחלונות האוטובוס, בזמן ששמענו אינספור סיפורים מהמדריך החביב - שהתברר שהוא גם שחקן וזמר מוכשר, בסיור קצר שלקחנו לקינסייל (Kinsale), עיירה מתוקה וצבעונית שמספיקה שעה קלה כדי למצות אותה. בחזרה לקורק הספקנו עוד ללגום בירה בפאב מקומי לפני שהיינו צריכים לחזור לספינה ולהפליג ליעד הבא.

נפרדנו מאירלנד ושבנו לביתנו שבים כדי למצוא בחדר הזמנה לארוחת ערב במסעדה הסושי "נאמה" אחת מתוך כ-10 מסעדות ספיישל דיינינג (מסעדות בתשלום נוסף) שמציעה הספינה וביניהן מסעדה איטלקית, מסעדת בשרים, מסעדה מקסיקנית, מסעדת גריל יפני, מסעדת פירות ים ועוד - מסעדה טבעונית אגב, עוד אין להם.

אירלנד (צילום: רומי בן צבי)
אירלנד עתירת נופים ירוקים | צילום: רומי בן צבי
אירלנד (צילום: רומי בן צבי)
עיירה מתוקה וצבעונית. קינסייל | צילום: רומי בן צבי

ארוחת הערב במסעדה המיוחדת בהחלט היוותה שינוי אווירה מאפשרויות הסעודה החופשית שעל הספינה, וגם בה באופן לא מפתיע זכינו לאוכל משובח ושירות משובח אפילו יותר.

יום 6 - אנגליה

 

אחד הדברים הכי מיוחדים בחופשה מהסוג הזה היא שדרך הים מגיעים לערי נמל ולא בהכרח לערים הכי מרכזיות ולאלו שאנחנו רגילים לתייר בהם. בבוקר היום השישי למסענו עגנו בפורטלנד (Portland) אנגליה, וכשהתברר לנו שיש עיכוב באוטובוסים החלטנו לוותר על הסיור שהזמנו מראש ולצאת לגלות באופן עצמאי את העיירה הקרובה. מהנמל יצאו שאטלים אל וויימות' (Weymouth) עיירת חוף קטנה ומתוקה, שבה מצאנו את עצמנו מסתובבים כמה שעות. חוץ מהמון דוכני פיש אנד צ'יפס, מצאנו בה גם שדרת חנויות שכללה להתלהבותי הרבה שורה של חנויות יד שנייה שהקנייה בכל אחת מהן היא למעשה תרומה המוקדשת למטרה אחרת - מהצלת חתולים ועד לחקר מחלת הסרטן.

חוץ מבגדי יד שנייה, קנינו גם תה אנגלי וטעמנו מאפה מקומי שהוא למעשה סמבוסק, והמשכנו אל החוף. למרות שהיום לא היה חם במיוחד, ובחלקו אפילו הסתובבנו עם סווטשירט, החוף של וויימות' היה עמוס מתרחצים. אני התרשמתי במיוחד מארגז צעצועי חוף להשאלה ומהניקיון באזור כשלכל אורך הטיילת היו פרוסים פחים ומיכלי מחזור. מעל לכל, הצבעים הפסטליים של החוף נראו שונים כל כך מאלה של החופים בישראל ולרגעים השתלבו עם השמים ונראו כמו ציור.

אנגליה (צילום: רומי בן צבי)
חוף הים היה יפה | צילום: רומי בן צבי
אנגליה (צילום: רומי בן צבי)
לאורך השיט עוגנים ומגלים ערי נמל יפות | צילום: רומי בן צבי

קינחנו בנשנוש צ'יפס ללא פיש וחזרנו בשאטל אל הספינה למנוחה קלה, כשבערב עוד חיכתה לנו בתאיטרון הספינה הופעה מפתיעה ומקפיצה של להקת Kool & The Gang.

יום 7 - צרפת

 

בלי ששמנו לב כבר הגיע יום חמישי, והעברנו על הספינה המטורפת הזו כבר 6 לילות. בבוקר היום השביעי למסע עגנו בצרפת, בה היה לנו יום שלם לבלות. עם סיור מוזמן שיוצא רק בצהריים, החלטנו לדלג על ארוחת הבוקר בספינה ולצאת בשאטל לחקור את העיר ולחפש נשנוש מקומי. נסיעה קצרה הובילה אותנו למרכז לה האבר (Le Havre), עיר בחבל נורמנדי, שדי מהר גילינו שאין בה הרבה לעשות - במיוחד אם אתם לא חובבי קניונים. אחרי שנשנשו קרואסון ובגט, הלכנו לחקור את העיר ובעיקר התפעלנו מכך שהיא מטופחת מאוד, עתירה בפרחים ובשדרות עצים שמצלים את הדרך ומקלים על החום. הגענו בהליכה עד החוף.

שבנו אל הספינה לארוחת צהריים (סלט וגוואקמולי כמובן) ויצאנו שוב, הפעם בסיור מאורגן אל העיירה הסמוכה אונפלר (Honfleur), שמה שמייחד אותה הוא שרבים מהבתים בה שומרו עוד מתקופת ימי הביניים. את הסיור הקצר העביר מדריך תושב העיירה, והגשם שהחל לרדת רק הוסיף לאווירה והזכיר לנו שבכל זאת אנחנו באירופה אחרי בוקר שמשי למדי. הסיור עבר בין כנסיות למבנים עתיקים וסיפר את סיפורם של הוויקינגים שהגיעו לנורמדי ובסופו זכינו גם לזמן חופשי לחקור בעצמנו, לפני ששבנו אל האוטובוסים שלקחו אותנו לספינה.

צרפת (צילום: רומי בן צבי)
עיירה יפה ומטופחת. לה האבר | צילום: רומי בן צבי
צרפת (צילום: רומי בן צבי)
פחות מתאימה למי שלא אוהב קניות | צילום: רומי בן צבי

ימים 8-10 - אמסטרדם

מצרפת הפלגנו אל היעד האחרון במסע שלנו, אך לפני שנגיע אליו ואחרי שלושה ימים רצופים של סיורים בערים שונות, זכינו לבוקר שישי רגוע ולעוד כמה שעות להסתובב בספינה, לנוח או לנסות אטרקציות שעוד לא הספקנו. את רוב היום העברנו בצפייה בים המשתנה ככל שאנחנו מתקרבים לאמסטרדם, בתחנות הרוח הרבות הנראות למרחקים ובעוברים ושבים שמבחינים בספינה העצומה ומנופפים מרחוק.

>> המדריך המלא למטייל באמסטרדם

לקראת הערב הגענו לאמסטרדם, כשעוד לילה על הספינה לפנינו. מראש, הזמנו לעצמנו עוד לילה באמסטרדם כדי להספיק לחוות את העיר, ובדיעבד יצא שבילינו בה יומיים וחצי כמעט, במקום 24 השעות המתוכננות. בערב ירדנו להסתובב וגילינו בעיקר עיר עמוסה מאוד ומלוכלכת מאוד, ולאחר סיבוב קצר החלטנו לחזור ולאכול ארוחת ערב אחרונה בספינה.

בשבת מוקדם בבוקר ארזנו את מעט בגדינו בטרולי ונפרדנו מהספינה שהיתה לנו בית במשך יותר משבוע, מהעובדים המסורים ובמיוחד מרסלי - איש מתוק מהפיליפינים שעובד ב-NCL כבר 19 שנה והיה אחראי על ניקיון החדרים שלנו אבל עשה הרבה יותר מזה והכל באדיבות שיא.

בניגוד לערים אחרות, הנמל באמסטרדם קרוב באופן מפתיע למרכז העיר, כך שמהספינה פשוט צעדנו ברגל אל המלון שלנו, ויצאנו לקצת יותר מ-24 שעות של הסתובבויות. מכיוון שקניות הן כאמור פחות הקטע שלנו, בילינו את רוב הזמן שלנו בהליכה, ביקרנו בפארקים שבפאתי העיר - הוונדל פארק (Vondelpark) וה-ווסט פארק (Westerpark), שבו נערך בכל יום ראשון הראשון בחודש, יריד עצום עם המון דוכנים. בין היתר, אכלנו צהריים ב-Vegan Junk Food Bar המדובר, ודגמנו מאפים טבעוניים מושלמים ב-Saint Jean.

באותו היום יצאה הפרימה בחזרה בכיוון ההפוך - מאמסטרדם לאיסלנד, ואם לסכם – זו היתה חוויה של פעם בחיים, ובדיעבד אין ספק שהיינו מעדיפים להוסיף יום או שניים באיסלנד.


בשורה התחתונה: כמה זה עולה?

המחירים להפלגה על הפרימה משתנים על פי היעד וכמות הימים, התקופה בשנה וכן סוג החדר שבו תבחרו. בעוד אנחנו קיבלנו חדר עם מרפסת, ישנם בספינה גם חדרים זולים יותר - פנימיים, ללא נוף לים, או לחילופין סוויטות מפוארות יותר בחלק היוקרתי של הספינה - ההייבן, הכולל גם טרקלין, בריכה וחדר אוכל נפרדים ועוד אזורים ושירותים אקסקלוסיביים הפתוחים לדיירי ההייבן בלבד.

בהפלגה הבאה שלה ב-10.10 תצא הפרימה ל-5 ימים ברמודה מ/אל ניו יורק:

סוויטה בהייבן (Haven) (מחלקת הסוויטות היוקרתית ביותר) – 4,981 דולר לאדם.

חדר עם מרפסת – 1,480 דולר לאדם.


ב-27 באוגוסט 2023, תצא הפרימה להפלגה דומה לזו שאנחנו עשינו -11 ימים באירופה מסאות'המפטון לרייקיאוויק, אז יהיו המחירים:

סוויטה בהייבן (Haven) (מחלקת הסוויטות היוקרתית ביותר) – 8,886 דולר לאדם.

חדר עם מרפסת – 3,963 דולר לאדם.

כל המחירים כוללים את חבילת 'חינם בים' (Free at Sea) הכוללת בר פתוח, ארוחות גורמה, סיורים בחינם, Wi Fi בחינם ובנוסף, כוללת דמי שירות בתשלום מראש.


 * הכתבת היתה אורחת של חברת NCL