mako
פרסומת

יפה, זולה והכי נחמדה שיש: הישראלים התחילו לגלות את פורטו

בצל מחאות, הפגנות ואי-שקט בבירות התיירות המסורתיות כמו פריז, ברצלונה ומרכזי הערים באיטליה, הישראלים התחילו לחפש מפלט רגוע ונעים יותר לעונה הקרה. פורטו שבצפון פורטוגל, זכתה לא מזמן בתואר "העיר הידידותית לתיירים" וניכרת עלייה בביקוש של הישראלים שנוחתים בה

אילן ארנון
פורסם:
יש בה הכל
יש בה הכל | צילום: ESB Professional, shutterstock
הקישור הועתק

עונת התיירות שנכנסת לחורף מעמידה לא מעט סימני שאלה בפני הנוסע הישראלי. מוקדי המשיכה הוותיקים של מערב אירופה חווים תקופה מורכבת, גלי הפגנות ומחאות חברתיות בפריז, ברצלונה ומתיחויות מקומיות במספר מוקדים באיטליה מייצרים תחושת אי-נוחות בקרב מטיילים שמבקשים חופשה עירונית רגועה ונעימה.

במציאות הזו, מפת הביקושים משתנה במהירות. ישראלים רבים מפנים את המבט לעבר יעדים אלטרנטיביים, שמאפשרים ליהנות מחוויה אירופית חורפית ללא העומסים, המחאות או המחירים המנופחים. אחת המרוויחות המרכזיות מהמגמה הזו היא פורטו, שמסתמנת כאחד היעדים המבוקשים והמשתלמים של תחילת החורף.

מנתוני lastminute.co.il עולה כי הביקוש לטיסות וחופשות בפורטו רשם עלייה של 25% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. מנגד, הבירה ליסבון, שנחשבת באופן מסורתי לשער הכניסה הראשי של ישראלים למדינה, חוותה ירידה של 31% בהיקף הביקושים. אומנם ליסבון עדיין מרכזת נפח פעילות גבוה פי שלושה מפורטו, אך הסטת תשומת הלב של הקהל הישראלי לעבר פורטו מובהקת וברורה.

פורטוגל
קו המים של פורטוגל | צילום: Neirfy, Shutterstock

"פורטו מציעה שילוב נהדר של אוכל, יין וחופשה עירונית, והיא גם שער לטיולים בצפון פורטוגל", אומר אסף גרינברג, סמנכ״ל השיווק באתר lastminute.co.il. "למי שמחפש חופשת סוף שנה ורוצה לבדוק אפשרות נוספת מעבר ליעדים הרגילים, יש לה הרבה מה להציע. העלייה בביקוש מראה שגם הישראלים מגלים בה יותר עניין".

פרסומת

פורטו, העיר השנייה בגודלה בפורטוגל, מציעה שלל סיבות טובות לבקר בה גם עכשיו, כשמרתפי יין הפורט והמסעדות משתלבים בעונה הזו עם רחובות מוארים ושוקי חג מולד. בנוסף, מחירי טיסות ישירות הלוך-חזור לפורטו (כולל כבודה לבטן המטוס) עומדים בנובמבר על ממוצע של כ-600 דולר עם אל על. בחודש דצמבר המחיר הממוצע נותר יציב ברמה של כ-610 דולר.

לעומת זאת, טיסה ישירה לליסבון בחודש נובמבר יקרה יותר באופן ניכר, המחיר הממוצע באל על עומד על כ-750 דולר, ובחברת ארקיע מאמיר לכ-810 דולר. בחודש דצמבר מחירי הטיסות לליסבון יורדים ומתקרבים לאלו של פורטו: כ-630 דולר באל על, ו-810 דולר בארקיע.