mako
פרסומת

כאוס בנמל התעופה של לאס וגאס: נוסעים קיבלו אלפי דולרים כדי שלא יטוסו

החום הכבד ששרר בעיר ההימורים בימים האחרונים גרם לכך שחברות התעופה היו חייבות להפחית במשקל המטוסים שלהן כדי שיוכלו להמריא בבטחה. נוסעים מספרים שמי שהתנדב לרדת קיבל 2,500 דולרים. "או ש-32 אנשים מחליטים לשנות את התוכניות שלהם, או שכולנו נשנה את התוכניות שלנו"

אילן ארנון
פורסם:
נמל התעופה לאס וגאס
צילום: BalkansCat, shutterstock
הקישור הועתק

החום הקיצוני בלאס וגאס, עם טמפרטורות שהגיעו עד לכ-46 מעלות, שיבש את הטיסות בנמל התעופה הבין-לאומי הארי ריד, עם כ-580 עיכובים וביטולי טיסות, וחברות התעופה נאלצו לבקש מנוסעים לרדת ממטוסים מלאים בגלל מגבלות משקל. בחלק מהמקרים הוצעו לנוסעים שוברים של עד 2,500 דולר (כ-9,200 שקל) כדי לוותר על המקום שלהם ולא לטוס לשום מקום.

"הציעו לנו 2,500 דולר כדי להתנדב לרדת מהמטוס בגלל מגבלות משקל שנגרמו ממזג האוויר, וזה משהו שלא חוויתי אף פעם", סיפרה נוסעת בשם טריש ל-KSNV, על טיסת יונייטד איירליינס שבה, לדבריה, בערך חצי מהנוסעים התבקשו לרדת. היא הגיעה לשדה ב-13:00 והצליחה להגיע הביתה רק בסביבות 8:00 למחרת.

בסרטון שהפך לוויראלי, ניתן לראות נציג של חברת אמריקן איירליינס שמבקש מלא פחות מ-50 מתנדבים שיוותרו על המושבים שלהם, בזמן שבחוץ נמדדו כ-46 מעלות. בטיסה אחרת של אמריקן איירליינס, שכבר הייתה מלאה בנוסעים יושבים, התבקשו 32 מהם לרדת מרצונם בגלל שהמטוס לא יכול להמריא, בעקבות מגבלות חום.

"או ש-32 אנשים מחליטים לשנות את התוכניות שלהם, או שכולנו נשנה את התוכניות שלנו", אמר נוסע שהיה בדרכו לטקסס. "זה ממש סנסציוני. זה מטורף". בסופו של דבר הטיסה יצאה לדרך אחרי שמספיק נוסעים הסכימו להישאר מאחור.

אמריקן איירליינס אישרה שהחום הכבד אילץ אותה לבצע הפחתת משקל חריגה: "כשהטמפרטורות גבוהות במיוחד, אנחנו - כמו חברות תעופה אחרות - עשויים להידרש להפחית את משקל המטוס כדי לוודא שהוא יוכל לטוס בבטחה", נמסר מהחברה.

פרסומת

ברשות התעופה הפדרלית הסבירו שחום קיצוני הופך את האוויר לפחות דחוס, מפחית את כוח העילוי של כנפי המטוס ומאלץ מטוסים להשתמש ביותר נסיעה על הקרקע כדי להמריא. במקרים כאלה, חברות תעופה יכולות לבחור אם להוריד מטען או נוסעים, או להפחית דלק, מה שעלול לחייב עצירת תדלוק נוספת.