"יכול לקרות אסון": בארה"ב חוששים מפני הטיסות בחג ההודיה - ומזהירים מכאוס
על רקע השבתת הממשל הפדרלי בארה"ב שנמשך כבר מעל לחודש, איגוד הנסיעות האמריקאי הוציא מכתב בהול לקראת חג ההודיה המתקרב, בו צפויים שיבושי ענק ואף בעיות בטיחות, באחד הימים הכי עמוסים באוויר. "ההשלכות של המשך ההשבתה יהיו מיידיות והרסניות"


מאז ה-1.10 ישנה השבתה של הממשל הפדרלי בארה"ב דבר שמוביל למחסור חמור בעובדי סוכנות ביטחון התחבורה (TSA) ובקרי אוויר, שעובדים מאז ללא שכר, ורבים לא מגיעים כלל לעבודה. המצב גורם לכך שכבר מעל לחודש נרשמים עיכובים בנמלי התעופה השונים ברחבי ארה"ב, תורי ענק ותקריות בטיחות שונות. כך למשל, לאחרונה נרשמו לא מעט תקריות בהן מטוסים התנגשו על הקרקע.
כעת, כשחג ההודיה בפתח (27.11), איגוד הנסיעות האמריקאי שלח מכתב בהול שמתריע מפני הסכנות שיכולות לצוץ ביום בו המוני אמריקאים צפויים לטוס ולבקר את המשפחות שלהם: "כשחג ההודיה, תקופת הנסיעות העמוסה ביותר בשנה, מתקרב, ההשלכות של המשך ההשבתה יהיו מיידיות, יורגשו על ידי מיליוני מטיילים אמריקאים, ויהיו הרסניות מבחינה כלכלית לקהילות בכל מדינה", נכתב.
עד נכתב שימי שלישי ורביעי שלפני חג ההודיה, כמו גם יום ראשון שאחריו, הם בדרך כלל בין ימי הנסיעות העמוסים ביותר בשנה וצפוי להיות כאוס ענק. "כאשר המחסור בכוח האדם מחמיר, זמני ההמתנה בשדות תעופה מתארכים ועיכובים וביטולי טיסות הופכים תכופים יותר, זה עשוי לשבש את תוכניות הנסיעות של משפחות רבות ברחבי המדינה. עכשיו זה הזמן להפגין מנהיגות ולמנוע משבר נסיעות בחג ההודיה".

בתוך כך, סגן הנשיא, ג'יי.די. ואנס, אמר לכתבים בבית הלבן בשבוע שעבר שנסיעות לחג ההודיה "עלולות להיות אסון".
"שאלות רבות ישאלו בימים הקרובים"
כזכור, ההשבתה החלה עקב מבוי סתום בין מחוקקים הדמוקרטים לרפובליקנים בנוגע להארכת הסובסידיות לביטוח בריאות. בעקבות כך, עובדי ממשל רבים אינם מקבלים שכר ושר התחבורה, שון דאפי, אמר שחלק מבקרי התנועה האווירית למשל לא מגיעים לעבודה כי הם צריכים למצוא מקום אחר שמשלם להם בפועל.
כך, נמצא שכ-10 אחוזים מעובדי ה-TSA דיווחו על היעדרות, מה שהוביל לשיבושים של שעות ארוכות בנמלים ברחבי המדינה. בנוסף, גיוס והכשרת בקרי אוויר חדשים הופסקו, מה שמחריף את המחסור הקיים של כ-2,800 בקרים ברחבי ארצות הברית.

רק הבוקר התרחשה התרסקות מטוס קטלנית, במהלכה נהרגו 3 אנשי צוות ועוד ארבעה אנשים שהיו על הקרקע. סיבות התאונה עדיין נחקרות, אך כבר עלו טענות שהן נבעו בין היתר בגלל היעדר פקחי טיסה ואנשי ביטחון. "יהיו שאלות רבות שישאלו בימים הקרובים על ידי הרשות הלאומית לבטיחות בתחבורה לגבי מה בדיוק השתבש", אמר כתב סקיי בארה"ב, דיוויד בלווינס.
מה מומלץ למטיילים?
- להתכונן לשעות המתנה ארוכות יותר בבדיקות הביטחון בנמלי התעופה.
- לצפות לאיחורים וביטולי טיסות.
- להיות גמישים בתוכניות, במיוחד לפארקים ואתרים לאומיים.
- לעקוב אחר עדכונים מספקי התעופה והרשויות הממשלתיות.
- להקדיש זמן נוסף לטיסות מעבר פנימיות ובין-לאומיות.
- שירותי דרכונים וויזות נמשכים, אך ייתכנו עיכובים.