הכי רחוק מהארץ: זה מה שקורה ביעד שצריך לטוס אליו מעל 20 שעות
טסנו עד קווינסטאון בניו זילנד, נקודת הסיום של "המירוץ למיליון", וגילינו מקום עם נופים מדהימים, המון חוויות אקסטרים והמבורגר אחד שמחכים לו כשעה בתור. זה מה שאתם חייבים לדעת על היעד הכי רחוק מהארץ


הפעם ב"המירוץ לחופשה", בהגשת נדב בורנשטיין, נחתנו בניו זילנד, היעד האחרון והכי רחוק (תרתי משמע) אליו הגיעו הזוגות של "המירוץ למיליון". נטייל באזור קווינסטאון: נצא לטיול אופנועים עם נופים מרהיבים, נגיע לליק וואנקה ונאכל המבורגר שעולים אליו לרגל מכל העולם. בואו נצא לדרך!
תחנה ראשונה: דרך רכס הכתר
את הדרך לאגם וואנקה המפורסם אנחנו עושים על גבי אופנוע כבד. הדרך עצמה מאוד יפה ונראית כאילו יצאה מתוך שומר מסך: הרים, אגמים, שדות ירוקים וכבישים מתפתלים. אין כמו להתחבר לנופים על ידי רכיבה על אופנוע.

תחנה שנייה: גדר החזיות של קרדרונה
הגדר קיימת כבר לא מעט שנים. הטרנד החל על מנת לעורר מודעות לסרטן השד ועם השנים צבר תאוצה והפך לעצירת חובה כשמטיילים במדינה.

תחנה שלישית: יקב גיבסון ואלי
זה אחת היקבים המפורסמים בניו זילנד בעיקר בגלל שהוא נמצא מתחת לאדמה. המקום משרה שלווה ואווירה מיוחדת. היקב קיים מעל ל-40 שנים וגם היין מעולה.

תחנה רביעית: מלון ובר קרדרונה
רגע לפני האגם, עצרנו במלון מיוחד שנבנה בשנת 1863 ונשמר מאז בצורתו המקורית. מומלץ לעצור כאן, להתרשם מההיסטוריה ולשתות בירה על הדרך.

תחנה חמישית: לייק וואנקה
הגענו לאגם הכי מפורסם במדינה, זה שקרן פלס כתבה עליו בשיר שלה. האגם נחשב לפנינה תיירותית, לצאת לשיט לאי רובי, לשחות באגם ולהצטלם עם העץ הבודד שנמצא במקום.

תחנה שישית: חוות הלבנדר, וואנקה
חמש דקות הליכה מהאגם ומגיעים ל-120 דונם של לבנדר. בחווה אפשר לרכוש מוצרים, להשתתף בסדנאות או סתם להצטלם על רקע השדות הסגולים והיפים.

תחנה שביעית: מתחם סקייליין, קווינסטאון
על פסגת הר בן לומונד, בגובה 450 מטרים מעל המים, ניתן להשקיף על כל האזור. את הדרך למעלה ניתן לעשות ברכבל ולמטה ניתן לרדת בצורה יותר אקסטרימית, כיאה ליעד האקסטרים של המדינה.

תחנה שמינית: מתחם האקסטרים אוקסבו
15 דקות ממתחם העיר יש מתחם שמלא בפעילויות אקסטרים מאתגרות: החל מסירות מנוע, דרך ירי ספורטיבי ועד טיול ברכב שטח.

תחנה תשיעית: מסעדת פרגבורגר
לפני שנתיים ההמבורגר הזה נבחר להכי טוב בעולם ואנשים מחכים בין חצי שעה לשעה בתור כדי לאכול אותו. הסוד שלו הוא הסלק.
