mako
פרסומת

דיילת חושפת את אחד הסודות הכי גדולים שלהם בטיסה

הדיילים והדיילות במטוס יודעים ועושים לא מעט דברים שהנוסעים לא מודעים אליהם. לאחרונה, אחת מהן חשפה שיש להם אפשרות לפתוח את תא השירותים מבחוץ בלחיצת כפתור פשוטה. זה אולי נשמע הזוי ואף מטריד, אך נועד לתת מענה למצב קיצון בו נוסע שנעול בתא נמצא במצוקה

מערכת מדור החופש
מערכת מדור החופש
mako חופש
פורסם:
דיילת
צילום: withGod, shutterstock
הקישור הועתק

גם בשנת 2024 עולם התעופה לא מפסיק לרתק אותנו ולספק מידע מעניין, לרבות עבודת הדיילים. כך למשל, גילינו למה הדיילים אומרים לנו שלום בעלייה למטוס (חוץ מהעובדה שהם נחמדים), איך להגדיל את הסיכוי לקבל שדרוג ואיפה הם ישנים בטיסות ארוכות.

לאחרונה, גולש באתר REDDIT, המאפשר לשאול ולהשיב בצורה אנונימית, שאל "מה הם הסודות הכי מטרידים שהנוסעים צריכים לדעת"? ובין שלל תשובות שניתנו לשאלה שלו היתה אחת שתפסה אותנו במיוחד: "ניתן לפתוח את השירותים של המטוס מבחוץ בלחיצת כפתור פשוטה".

דיילת אחת ציינה שמתוך בטיחות בטיסה הדיילים והדיילות יכולים לפתוח ממש בקלות את תא השירותים. כך, אם מישהו מתבצר בשירותים מסיבה בטיחותית או כל דבר אחר, ניתן לפתוח לו את הדלת ולהגיע אליו בקלות. סיבה נוספת ויותר חשובה חשובה לאפשרות הזו, היא אם מישהו מהנוסעים נמצא בתא השירותים בזמן שיש מצב חירום בטיסה או שהוא מתחיל לסבול מבעיה רפואית.

שירותים במטוס
הדלת הנעולה נפתחת מבחוץ בלחיצת כפתור פשוטה | צילום: באדיבות ANA

אמנם המחשבה על כך שניתן לפתוח לכל אחד מהנוסעים באחד הרגעים הכי אינטימיים שלו היא מטרידה, הסיבה לכך היא הגיונית ומאוד חשובה. הדיילים כמובן יפתחו את הדלת רק במקרה שמחייב לעשות זאת מיידית. אם למשל נוסע מעשן בתא השירותים, דבר שניתן להריח בקלות, ימתינו שהוא יסיים וייפתח את הדלת בעצמו כדי לעצור אותו, אלא אם כן, כאמור, הוא מתבצר בתא במשך זמן רב.