mako
פרסומת

נפתחת לישראלים: הטיסות הישירות לקופנהגן חוזרות

עיר הבירה של דנמרק מצליחה להיות גם קלאסית וגם חדשנית, גם שלווה וגם סוערת. אפשר למצוא בה שילוב מושלם של אווירה טובה, אוכל מעולה וצבעוניות נעימה. בעוד חודש וחצי ייפתח קו טיסות ישיר, אחרי עשור שלא פעל. "יאפשר לציבור הישראלי להיפתח מחדש לעיר קסומה ומרכזית בלב סקנדינביה"

פורסם: | עודכן:
טיילת קופנהגן דנמרק
צילום: Matyas Rehak, shutterstock
הקישור הועתק

חברת התעופה הסקנדינבית SAS הודיעה כי תחזור להפעיל טיסות ישירות מתל אביב לקופנהגן כבר בסוף אוקטובר 2025. אחרי הפסקה של כמעט עשור, מדובר בבשורה תיירותית מעניינת שמחברת מחדש את ישראל לאחת הערים הכי מיוחדות בצפון אירופה. עיר שמצליחה להיות גם קלאסית וגם חדשנית, גם רגועה וגם סוערת. בירת דנמרק היא יעד שאפשר לשבת בו בשלווה ליד התעלה וללגום בירה מקומית, לצאת לרחוב שמלא אומנות צבעונית ולגלות מסעדת מישלן שממציאה מחדש את המטבח הנורדי.

"חידוש הקו הישיר בין תל אביב לקופנהגן היא בשורה משמעותית לנוסעים הישראלים, הפרטיים והעסקיים. יעדי צפון אירופה הקרירים תמיד סיקרנו ומשכו את התייר הישראלי שמבקש לצאת מהאזורים המוכרים יותר במרכז או מערב היבשת", אומרת רויטל בן נתן, מנכ"לית חברת התיירות אופקים. "קופנהגן היא פנינה שמחברת בין תרבות, עיצוב וקולינריה ברמה עולמית. מי שמחפש ליהנות מהאומנות, מהשלווה ומהרוגע ימצא שמדובר ביעד נהדר ללא צל של ספק. החיבור המחודש הזה יאפשר לציבור הישראלי להיפתח מחדש לעיר קסומה ומרכזית בלב סקנדינביה ששונה מכל מה שאנחנו מכירים. על אף הירידה בביקוש ובהזמנות לקופנהגן וסביבה בשנתיים האחרונות, אני מאמינה שמדינות סקנדינביה יחזרו להיות אהובות ביותר על ידי הישראלים".

ניהאון: נמל מלחים קשוח והלב הרומנטי של אירופה

טיילת קופנהגן דנמרק
צילום: Matyas Rehak, shutterstock

כרטיס הביקור של קופנהגן הוא ללא ספק נמל ניהאון (Nyhavn), ואין זו מטאפורה. התעלה הצרה הזו היא בעצם גלויה חיה: שורת בתים בני מאות שנים שנצבעו בצבעי פסטל עזים. כל בית שונה מהאחר, אבל כולם ביחד יוצרים הרמוניה שקטה שגורמת לכל מבקר לעצור לרגע, להרגיש את השלווה ולחייך.

בעבר הרחוק, ניהאון הייתה נמל פעיל של מלחים, רעש, ריח של זפת ועץ, פועלים סוחבים חביות בירה ומטענים מהספינות. המלחים, כך מספרים המקומיים, היו שותים בפאבים שמסתתרים עדיין בסמטאות הצרות, וכמה מהם אפילו התגוררו בעליות הגג מעליהם. האווירה אז הייתה פרועה, קשוחה ומעט מסוכנת. היום, אותו מקום בדיוק הוא אחת הפינות הכי שלוות ורומנטיות באירופה.

כשתטיילו לאורך הרחוב, תראו מסעדות קטנות שפזורות בצמוד לקירות הצבעוניים, כל אחת עם שולחנות קטנים הפונים אל המים. בקיץ הם מתמלאים בסטודנטים, תיירים וזוגות מקומיים שמרימים כוס בירה מקומית תחת קרני השמש הצפונית. בחורף, הסצנה מתחלפת: אותם שולחנות מתמלאים בספלי יין חם (Gløgg) או קקאו עשיר, והשיחות מתנהלות תחת שמיכות צמר שמחלקים המלצרים חלק בלתי נפרד מתרבות ההיגה (Hygge) השלווה והחמימה של הדנים.

פרסומת

ויש גם את הפן התרבותי: בניהאון חי וכתב הנס כריסטיאן אנדרסן, מחבר "בת הים הקטנה". שלושה מהבתים לאורך התעלה שימשו אותו לאורך השנים, ובחלונותיהם עדיין אפשר לראות לוחות זיכרון קטנים שמציינים את נוכחותו. זה מעניק לטיול שם שכבה נוספת של קסם לא רק יופי חזותי, אלא גם היסטוריה ספרותית שממשיכה ללוות את דנמרק עד היום.

כאות כבוד לסופר הדני המפורסם הנס כריסטיאן אנדרסן, הוצב לא רחוק מנמל ניהאון, באזור בשם Langelinie, על סלע קטן ממוקמת אחת הדמויות המזוהות ביותר עם העיר - פסל בת הים הקטנה. הפסל, שגובהו מטר ורבע בלבד, נוצר בשנת 1913 בהשראת האגדה המפורסמת פרי עטו של אנדרסן. על אף ממדיו הצנועים, הוא הפך לאייקון עולמי ולמוקד עלייה לרגל עבור מיליוני מבקרים.

כריסטיאניה: מדינה בתוך מדינה

 

 

לקופנהגן היסטוריה קלאסית עשירה, אבל היא גם ידועה כעיר שמקדשת חופש יצירתי ואהבה חופשית. כריסטיאניה (Christiania) היא הדוגמה הבולטת לכך. השכונה בעלת האופי הכפרי והקהילתי הוקמה בשנת 1971, כשקבוצת אומנים, היפים וחולמים פלשו לשטח צבאי נטוש והכריזו עליו כ"אזור חופשי". מאז ועד היום היא מתפקדת כמעט כמדינה עצמאית בלב קופנהגן עם חוקים משלה וקהילה משוחררת. בכניסה אל השכונה תתקלו בשלט החתרני מעט המתריע כי אתם יוצאים משטח האיחוד האירופאי, ביציאה ממנה תקבלו הזהרה שאתם חוזרים.

פרסומת

ציורי גרפיטי מכסים כל קיר, מוזיקה חיה מתנגנת כמעט בכל ערב, ובתי קפה חלוציים מגישים אוכל צמחוני ואווירה בוהמיינית. זה מקום שלא דומה לשום דבר אחר באירופה. שילוב של אידיאולוגיה, אומנות וחיים אלטרנטיביים. סיור בכריסטיאניה הוא חוויה חושית צבעונית, מפתיעה ולעיתים גם פרובוקטיבית אך היא ללא ספק אחת כזו שאתם לא יכולים לוותר עליה. חשוב לדעת שדיירי השכונה המקומיים לא אוהבים מצלמות והשלטים המפוזרים בכל מקום יבהירו זאת עבורכם. אם תשמרו על כללי המקום תוכלו פשוט ליהנות מאווירה יוצאת מגדר הרגיל.

עולמות של עיצוב וחדשנות

 

 

דנמרק היא לא רק מדינה, היא מותג של עיצוב. השפה העיצובית הדנית הפכה לסמל בינלאומי, וכשמדברים על פשטות אלגנטית, פונקציונליות חכמה וקווים נקיים מדברים בעצם על מה שצמח כאן. קופנהגן, בירת היצירתיות, היא המקום שבו כל זה מתרכז ונחשף לעין.

שוטטו ברחובות ווסטרברו (Vesterbro) ונורברו (Nørrebro) ותגלו חנויות קטנות שמרגישות כמו גלריות. ספות מינימליסטיות שנראות כפסל אומנות, מנורות שתלויות מהתקרה ככוכבים מודרניים, וכלי מטבח פשוטים אך מבריקים שהפכו לאייקונים בינלאומיים. לא במקרה, רבים מהמוצרים שיצאו מדנמרק נכנסו להיכל התהילה של עולם העיצוב.

פרסומת

אבל קופנהגן לא עוצרת בעיצוב פנים בלבד. האדריכלות העירונית עצמה היא חלק מהחוויה. מבנים מודרניים כמו ה- Opera Houseהמרשים או ספריית Black Diamond (הספרייה המלכותית החדשה) נבנים כך שהם משתלבים בסביבה הטבעית ובמים הסובבים את העיר. זהו מיזוג מרתק בין מסורת לבין חדשנות לצד ארמונות עתיקים ניצבים מבנים זכוכית עכשוויים, ושניהם מרגישים כאילו תמיד היו כאן.

כמובן שאי אפשר לפספס את מוזיאון העיצוב של דנמרק (Design Museum Danmark) שמציג לא רק פריטים היסטוריים אלא גם תערוכות מתחלפות שמאתגרות את האופן שבו אנחנו חושבים על יופי, נוחות ותועלת. כאן תבינו איך רעיונות כמו "פונקציונליות לפני הכל" או "פחות זה יותר" הפכו כמעט לדת סקנדינבית.

ולא מדובר רק במוזיאונים, אלא גם בבתי הקפה, המסעדות והמלונות בעיר שמעוצבים בקפידה כך שהאסתטיקה נוכחת בכל פרט מהתאורה ועד כלי ההגשה. זה לא עיצוב לשם עיצוב, אלא פילוסופיה של חיים להפוך את היומיום ליפה, נעים וחכם.

מה אוכלים בקופנהגן? מהרחוב ועד פסגת המישלן

 

פרסומת

 

אי אפשר לעזוב את קופנהגן בלי לטעום את המטבח המקומי. המנה המזוהה ביותר היא ה-Smørrebrød. מדובר בפרוסת לחם שיפון שחור עמוסה בדגים מעושנים, שרימפסים, ביצים או ירקות שנראית כמו יצירת אומנות קטנה. לצד זה, המאפים הדניים הפכו גם הם לשם דבר. שבלולי קינמון ריחניי (Kanelsnegl) קרואסונים עלים ממולאים קרם או שוקולד, וה-Wienerbrød המפורסם.

בשנים האחרונות מתרחשת בעיר מהפכה של אוכל רחוב עם מתחמים כמו Reffen שבהם מגישים מנות בינלאומיות בנגיעה נורדית, החל מטאקו עם דגים ועד ראמן עם עשבי בר מקומיים. מעבר לכך, קופנהגן היא הבירה העולמית של המטבח הנורדי החד, שמבוסס על חומרי גלם מקומיים ועונתיים עשבי בר, פטריות מהיערות ודגים מהים הבלטי המשלב בין פשטות לכוריאוגרפיה גסטרונומית. בראשו עומדת מסעדתNoma המיתולוגית של רנה רדזפי, שהגדירה מחדש את הגורמה העולמית.

גם אם לא תצליחו להיכנס אליה, ההשפעה שלה ניכרת בכל רחבי העיר: מבתי קפה קטנים שמגישים Rugbrød חמאתית עם קפה פילטר, ועד דוכני נקניקיות דניים (Pølsevogn) עם חרדל חמוץ. בקופנהגן, כל ארוחה - פשוטה או יוקרתית - מספרת סיפור על המקום, האנשים והטבע.

קופנהגן בלילה

 

פרסומת

 

חיי הלילה של קופנהגן מתרכזים בכמה מוקדים ברורים: ה-Meatpacking District בווסטרברו (Vesterbro) הוא האזור התוסס ביותר וכולל שפע של ברים היפסטריים, מסעדות נועזות ומועדוני אלקטרוניקה שמושכים קהל צעיר ויצירתי. בנורברו (Nørrebro) האווירה שונה: שכונה רב־תרבותית שמציעה ברים שכונתיים, מועדוני ג’אז אינטימיים והופעות אינדי. גם ווסטרברו עצמה התחדשה והפכה לאזור טרנדי עם ברים מעוצבים ובתי קפה שמחליפים עור בלילה לברקוקטיילים.

במרכז העיר (Indre By) יש פאבים מסורתיים וברי קוקטיילים קלאסיים, ומתאימים למי שמחפש חוויה רגועה או תיירותית יותר. מעבר לכך, העיר מארחת אירועי תרבות ופסטיבלים שהופכים את הלילה לחגיגה אמיתית ובראשם Copenhagen Jazz Festival שערך ביולי וממלא את העיר בעשרות הופעות בכל קיץ. בסופו של דבר, כל אחד מוצא את עצמו: בין מועדון רועש במיטפקינג, הופעת ג’אז קטנה בנורברו או כוס בירה עם חברים במרכז העיר.