mako
פרסומת

יצר הייפ: המוני ישראלים נחתו השנה בארה"ב כדי לראות את דני אבדיה

העונה האדירה של דני אבדיה, שנגמרה אתמול אחרי הפסד בסדרה מול סן אנטוניו, גרמה ללא מעט ישראלים לטוס בעקבותיו לארה"ב, לבנות סביבו את החופשה שלהם, ועל הדרך לצפות בו בלייב. "הוא בהחלט הוסיף עניין, חשיפה והתלהבות לקהל הישראלי"

אילן ארנון
פורסם:
פורטלנד, אורגון, ארצות הברית
צילום: Kyle Sprague, shutterstock
הקישור הועתק

הלילה הסתיימה העונה המדהימה של דני אבדיה ופורטלנד, אחרי שהפסידו בסדרת רבע גמר המערב לסן אנטוניו. השחקן הישראלי, שאף נבחר העונה למשחקי האול-סטאר של הליגה הטובה בעולם, יצר סביבו לא מעט באז וגרם ללא מעט ישראלים לטוס לארה"ב כדי לראות אותו משחק בלייב. מי שהגיעו בנו את החופשה שלהם סביב המשחקים שלו.

"דני אבדיה בהחלט הוסיף עניין, חשיפה והתלהבות לקהל הישראלי", אומר אסי אוחנה, מנכ"ל NBATRIPS, חברה ישראלית שמציעה חופשות NBA. "אין ספק שהעונה הייתה יוצאת דופן, אבל חשוב לומר שהביקוש למסעות שלנו נמצא במגמת עלייה גם בלי קשר לדני. זו מגמה שראינו לאורך השנה, עוד לפני הרגעים ההיסטוריים שדני סיפק לנו, ובטח שבעקבותיהם".

רוב הישראלים שהזמינו טיולים סביב משחקים רצו לראות אותו?
"דני הוא ללא ספק מנוע צמיחה, אבל ההשפעה שלו רחבה יותר מפורטלנד בלבד. ישראלים רבים התחילו להתעניין מחדש בליגה כולה – וכמובן בפלייאוף, בכוכבים הגדולים, ביריבויות ובאווירה. כמובן שהיו ישראלים רבים שבאו במיוחד בשבילו אבל לא רק. הקהל הישראלי אוהב ספורט בכלל, ו-NBA בפרט, ובהתאמה, לצד צפייה במשחקים המטיילים נהנים מחוויה כוללת ובלעדית - להיות חלק מהמשחק, בזכות גישה וחוויות כגון לשחק על מגרש NBA לתת כיף לשחקנים במנהרה ועוד. אין ספק שדני 'פתח את התיאבון' אצל הישראלים לחוויית NBA מלאה, והביקוש עלה".

דני אבדיה פורטלנד
דני אבדיה פורטלנד | צילום: רויטרס

איך אתם מתכוננים לעונה הבאה?
"המכירה המוקדמת לעונה הבאה בעיצומה, ומאפשרת שיריון מקום לכל טיול לצד הנחת הרשמה מוקדמת ועוד הטבות. מגמה נוספת שמייצרת ביקוש היא העובדה ששער הדולר נמוך, כך שבדומה לחופשות אחרות, זו הזדמנות משתלמת עבור הקהל הישראלי, לתכנן חוויית NBA לעונה הבאה.

פרסומת

"כמובן שהקהל הישראלי רוצה לראות את השחקנים הישראלים, דני אבדיה, בן שרף ודני וולף ואנו נעקוב אחריהם ופורטלנד בהחלט תהיה יעד מרכזי, אבל הטיולים שלנו, לאורך כל השנים, מציעים מגוון רחב של יעדים וקבוצות בארצות הברית לצד חוויות בלעדיות ברחבי הליגה. המטרה שלנו היא להתאים לכל אוהד את המסע המושלם עבורו".

יש פחד שאם דני יפצע או ירד בכושר גם ההייפ של הישראלים סביב הליגה ירד?
"דני תרם מאוד לחשיפה ולעניין, אבל האהבה של הקהל הישראלי ל־NBA כבר מבוססת ועמוקה. הוא האיץ מגמה קיימת. גם אם יהיו עליות וירידות טבעיות בקריירה של שחקן, הקהל שכבר התחבר לליגה נשאר עם התשוקה למשחק עצמו".