mako
פרסומת

מפריז ועד ניו יורק: אטרקציות מפורסמות שאי אפשר לבקר בהן בקרוב

מי שיגיע לפריז ב-2026 ייאלץ לוותר על ביקור במרכז פומפידו ובנהרת הקטקומבות, בגלל ששני האתרים הללו נמצאים בשיפוצים. גם מוזיאון המטרופוליטן בניו יורק סגר את הגג המפורסם שלו לשנים הקרובות. 3 מקומות שירדו מרשימת החובה

אילן ארנון
פורסם:
קטקומבות ברנו צ'כיה
מנהרת הקטקומבות | צילום: Matyas Rehak, shutterstock
הקישור הועתק

בזמן שבתקופה האחרונה יש לא מעט כתבות שממליצות לאן כדאי לטוס ולטייל בשנה הקרובה, יש גם לא מעט מקומות שכדאי להימנע מהם, או שהביקור בהם לא יהיה אפשרי במהלך 2026. כך, ב-CNN פרסמו את המקומות האהובים שיהיו סגורים בזמן הקרוב. קחו זאת בחשבון.

אחד המקומות הכי מפורסמים שיהיה סגור ב-2026 הוא מרכז פומפידו בפריז, שנכנס ב-2025 לשיפוץ מקיף וייפתח מחדש למבקרים רק בשנת 2030. כבר לפני כחמש שנים אושרה תוכנית השיפוץ למרכז, כדי לפתור בעיות טכניות, לארגן את המרחב להקלת ההתמצאות, לעצב מחדש אזורי תצוגה ובגדול להמשיך את מורשתו כ"מכונה תרבותית חיה".

עוד מקום מפורסם בפריז, שלא תוכלו לבקר בו בשנה הקרובה הוא מנהרות הקטקומבות - אחת האטרקציות המפחידות ביותר בעיר, בה עצמותיהם של מיליוני פריזאים לשעבר מוצגות במנהרה באורך של כמעט קילומטר וחצי. הקטקומבות נמצאות בשיפוץ וצפויות להיפתח מתישהו בשנת 2026, אך עדיין לא ברור מתי.

בניינים שחייבים לראות, מרכז פומפידו פריז
מרכז פומפידו | צילום: Shutterstock

בנוסף, מוזיאון המטרופוליטן לאמנות בניו יורק, או בקיצור - המט, אמנם לא נסגר - אבל הגג שלו כן, במטרה לשדרג ולהרחיב אותו בשנים הקרובות. כאשר ייפתח מחדש, בשנת 2030, הוא יגדל מ-7,500 ל-10,000 מ"ר.