התמונות והדיווחים המדאיגים המגיעים מהודו במהלך הימים האחרונים הם רק חלק קטן ממה שקורה בתת היבשת במהלך החודש האחרון. למרות ייצור עצמי של כארבעה מיליון חיסונים מדי יום, הודו מתמודדת עם התפשטות מאסיבית של מגפת הקורונה מתחילת חודש מרץ, ששוברת שיאים מדי יום. ביממה האחרונה נדבקו למעלה מ- 350 אלף אזרחים ונפטרו קרוב ל- 3,000 אנשים. בתי החולים קורסים, אתרים לשריפת גופות הנפטרים מוקמים במרכזי שכונות מגורים ופועלים ללא הפסקה, והישראלים שנותרו מאחור מחפשים לחזור לישראל הבטוחה ולא מצליחים.

עד היום נתגלו בהודו למעלה מ- 17 מיליון מקרי קורונה ורף של 200 אלף מתים מקורונה מתחילת המגיפה צפוי להיחצות ממש בימים הקרובים. עד כה התחסנו למעלה מ- 21 מיליון אזרחים הודיים, כ- 1.6% בלבד מהאוכלוסייה המונה קרוב ל- 1.4 מיליארד אנשים. בסוף חודש פברואר הודו נהנתה מירידה קבועה בנתוני התחלואה והעסקים היו פתוחים כמעט כרגיל, אך בשבועות האחרונים בעקבות השתלטות הווריאנט ההודי, המגפה מתפשטת כאש בשדה קוצים, תחילה בערים הגדולות והצפופות ולאחר מכן גם באזורים הכפריים. כיום נמצאת הודו בסגר לילי ותחת מגבלות נוקשות, שעדיין לא מצליחות לבלום את כדור השלג שהמדינה נקלעה אליו. 

אתרי השריפה שהוקמו בהודו כדי להתמודד עם המתים הגבו (צילום: ap)
שריפת גופות של מתים מקורונה בהודו | צילום: ap

הרב רועי מרילי, שליח חב"ד בגואה, מתגורר 11 שנים בהודו יחד עם אשתו נטע ושבעת ילדיהם, שמפעילים את בית חב"ד פאלולים-גואה, המשמש זה שנים רבות עוגן לתרמילאים יהודים רבים המטיילים בהודו מעצם היותו שליח חב"ד הוא קיבל על עצמו את התפקיד לכל חייו אך נראה כי גם הוא איבד כעת את התקווה שמשהו ישתנה בקרוב במדינה ורוצה לצאת ממנה כמה שיותר מהר.

"הילדים משוועים למעט חיים של שפיות", אומר הרב מרילי בשיחה עם mako מגואה, "המצב של הקורונה בהודו חמור ביותר, ממש סכנת נפשות. אלפים רבים מתים מדי יום. אנחנו רוצים להגיע ארצה לחוף מבטחים. מצב הרפואה כאן קטסטרופלי, מערכת הבריאות קרסה לחלוטין. חולים עוברים מבית חולים לבית חולים ואין מי שיטפל בהם. אין אף בית חולים או אפילו רופא פרטי שאפשר לפנות אליו במידת הצורך. אנחנו חוששים מאוד, בעיקר לילדים, וחייבים להגיע לישראל כדי להתחסן ולהגן עליהם".

לדבריו, אין לו איך לממן את נסיעתו לארץ לו ולמשפחתו והם זקוקים לסיוע כלכלי. "עברנו שנה לא קלה פה מאז תחילת הקורונה", הוא מוסיף, "אין הכנסות ולמרות זאת נשארנו והענקנו עזרה במסירות לכל מי שנשאר כאן. שבתות וחגים לכל יהודי שרצה להרגיש שבת, בריתות כמעט בלתי אפשריות ולצערנו, גם קבורה של מתי מצווה לא עלינו". 

"הטיסות יקרות מאוד, בעיקר לנו, משפחה עם שבעה ילדים. יש עוד המון הוצאות נלוות כמו הנפקת ויזות יציאה, טיסות פנים, בדיקות וכו'". הזמן לא משחק לטובתה של המשפחה, שכן כיום יש טיסה אחת בשבוע שיוצאת לישראל ובמשרד הבריאות יש מי שרוצה לבטל גם אותה. הסכום הכולל הנדרש על מנת שבני משפחת מרילי יוכלו לחזור לארץ הוא כ-50,000  שקלים. מי שמעוניין לתרום למשפחה, יוכל למצוא את כל הפרטים בפוסט שפרסמו בעמוד הפייסבוק שלהם.