רוב הישראלים שומרים את עונת הקיץ לחופשה השנתית שלהם. השילוב המנצח של החופש הגדול פלוס קונספט הבטן-גב החביב עלינו כל כך עושה את שלו. אלא שזו דווקא עונת החורף שיכולה להציע מגוון טיולים חלומיים. ומכיוון שהתקופה שבין סוף החגים ועד פסח נחשבת ל-off season במונחי התיירות המקומיים, העלויות צונחות ב-20-30 אחוז באופן אוטומטי, ובחלק מהמקרים תשלמו חצי מחיר.

אז בין אם אתם מעוניינים להימלט מהחורף ולהפשיר קצת ביעד קיצי כלשהו, ובין אם אתם מאוכזבים מהחורף הישראלי הלא מאוד מרשים ומשתוקקים לחוויה קרירה אמיתית – אלה כל היעדים שיהפכו את החופשה שלכם לחלומית. 

יעדי חורף 2014 - טנזניה (צילום: thinkstock)
אם יתחשק לכם להפשיר מהחורף הקר. זנזיבר, טנזניה | צילום: thinkstock
טנזניה: להרגיש בסרט של נשיונאל ג'יאוגרפיק

נניח שמתחשק לכם להפשיר בחורף במקום אקזוטי וחם, כמו איזו שמורת טבע פראית או ספארי מיוחד – טנזניה היא המקום בשבילכם. מדובר ביעד שהפך לפופולרי להחריד בשנים האחרונות, ככל הנראה משום שהפנינה האפריקאית מציעה למבקריה הכל מהכל. גם מרחבים עירוניים כמו עיר הבירה דאר א סלאם, גם נופש בטן גב (זנזיבר) וגם טיולים בטבע העמוס בבעלי חיים ובנופים. הכי רחוק שיכול להיות מהסחנה.

ההמלצות שלנו:
1. טיפוס על הקילימנג'ארו, ההר הממוקם בלב לבו של הפארק הלאומי שנקרא באותו השם, הוא משהו שאי אפשר לפסוח עליו. חודשי החורף הם העונה האידיאלית בשנה לבצע את הטיפוס, שאורך בדרך כלל כשבעה ימים. לחובבי האקסטרים אך לא רק. במרגלות ההר ימתינו לכם שלל סוגי בעלי חיים, מג'ירפות ואריות ועד פילים.

2. זנזיבר היא למעשה ארכיפלג עם הרבה חופים בתוליים ולבנים, אבל עיר האבן היא האטרקציה המרכזית בה – עיר עתיקה ששמרה על המראה שלה מהתקופה הקולוניאלית. ואל תפספסו גם את שוק התבלינים.  

3. לחזות בנדידה הגדולה שבפארק הלאומי סרנגטי, אחת משמורות הטבע היפות בעולם. כבר אלפי שנים שמאות סוגי בעלי חיים חוזרים אל טנזניה מדי חורף, לאחר שנדדו לקניה וחצו את נהר המארה. אם חלמתם להרגיש כמו בסרט של נשיונל ג'יאוגרפיק – הנה ההזדמנות שלכם.  

כמה עולה להגיע? לוקחים טיסה לאדיס אבבה שבאתיופיה (כ-800 דולר) ומשם טיסה לדאר א סאלאם (עוד כ-600 דולר).

יעדי חורף 2014 - איי קיימן 2 (צילום: Brand X Pictures, Thinkstock)
יעד הצלילה הכי שווה על הפלנטה. איי קיימן | צילום: Brand X Pictures, Thinkstock
איי קיימן: לנשום עמוק ולצלול אל תוך המים

חובבי הצלילה והים לא משתגעים על החורף, אפילו על החורף החובבני של ישראל, מסיבה עיקרית אחת: אי אפשר לצלול. לכאן בדיוק נכנסים איי קיימן, עוד יעד חמים ונעים בים הקריבי שמציע גם את כמה מהחופים היפים בעולם וגם נחשב ליעד הצלילה השווה ביותר על הפלנטה. מי שמעדיף להישאר מעל פני המים יכול פשוט לצאת לאחת מההפלגות הרבות שמוצעות לתיירים בבירה ג'ורג'טאון, ובאופן כללי מדובר ביעד מושלם למי שמתגעגע לעונה החמה.

ההמלצות שלנו:
1. עיר חתולי הים, שאמנם כל קשר בינם לבין חתולי היבשה המתעבים מים הוא מקרי בהחלט - נחשבת לאחת האטרקציות התת ימיות המרהיבות בעולם. נמצאת במרחק 45 דקות הפלגה מהאי ומציעה שחייה משותפת עם היצורים ארוכי הזנב. 

2. ונישאר עם בעלי חיים נדירים וחמודים: חוות צבי הים הגדולה בעולם, עם למעלה מ-16 אלף צבים ושלל חיות נדירות אחרות. המקום מציע סיורים בני 20-30 דקות. 

3. אם מתחשק לכם, סתם בשביל הקטע, לשלוח גלויות לחברים שלכם מהגיהינום, העיירה HELL שבגרנד קיימן תשמח לסייע לכם בכך. וזה כל מה שיש לעשות שם בערך, אבל לפחות תוכלו לספר שביקרתם בגיהנום. 

כמה עולה להגיע? אין טיסה ישירה מישראל לאיי קיימן. טסים למיאמי (כ-1,000 דולר) ומשם ממריאים לגרנד קיימן (עוד כ-500 דולר).

קרנבל (צילום: Kiyoshi Ota, GettyImages IL)
בטלוויזיה זה לא נקרא. סעו לקרנבל בברזיל | צילום: Kiyoshi Ota, GettyImages IL
ברזיל: בקרנבל כבר ביקרתם?

ייתכן שאתם לא מוצ'ילרים ואולי כבר סיימתם מזמן את שלב התרמילאות בחייכם, אבל אם התמקדתם במזרח הרחוק ולא ביקרתם בדרום אמריקה, קחו חופשה מהעבודה בפברואר רק כדי שתוכלו להיות בריו דה ז'ניירו, העיר שצפויה לארח את מונדיאל 2014 ואת משחקי האולימפיאדה 2016, בדיוק כשמתחיל הקרנבל המפורסם. ייתכן שראיתם אותו אינספור פעמים בטלוויזיה, אבל שום דבר לא מתקרב לצבעוניות, השמחה והייחודיות של הקרנבל במציאות. וחוץ מזה, מזג האוויר הטרופי שלה יכול להיות מפלט נהדר מהחורף הישראלי.

ההמלצות שלנו:
1. ספריית Real Gabinete De Leitura היא כנראה לא היעד הראשון שקופץ לראש כשחושבים על העיר עם החופים הנהדרים, אבל מסתבר שמדובר באחת הספריות היפות והמרשימות בעולם. היא הוקמה בסוף המאה ה-19 וחריגה מאוד בנוף של ריו דה ז'נרו.

2. טפסו להר Corcovado (אל דאגה, לא ברגל. יש רכבת ואפשר גם לקחת מונית), אותו הר שעליו ניצב פסל ישו המפורסם שהפך לסמלה של העיר. אבל חוץ ממנו, אפשר גם לתצפת על העיר כולה ומדובר במראה בלתי נשכח. 

3. אם אתם חובבי כדורגל, אל תוותרו על משחק באצטדיון Maracana , אחד הגדולים והמדהימים בעולם.

כמה עולה להגיע? 1,200-1,900 דולר לטיסה לא ישירה.

יעדי חורף 2014 - וינה (צילום: thinkstock)
עיר שנולדה בשביל החורף. וינה | צילום: thinkstock
אוסטריה: השטרודל הטוב בעולם

העובדה שבישראל רובנו לא חוגגים את חג המולד, לא אומרת שאנחנו צריכים להפסיד את היופי המנצנץ של החג הזה. ואם כבר להציץ על חגיגות הכריטסמס, שמתחילות כבר מאמצע נובמבר, אז הכי טוב לעשות את זה באוסטריה, המדינה שמתמלאת ביותר פסטיבלי חג המולד מכל מקום אחר בעולם. אומרים על וינה, עיר הבירה, שהיא ממש נבנתה לחורף והופכת לעיר הרומנטית ביותר באירופה בתקופה זו של השנה.

ההמלצות שלנו:
1. שווקי חג המולד הם כנראה האטרקציה הגדולה מכולן בהקשר של וינה. רחבת העירייה מתמלאת בהם החל מנובמבר ועד ה-24 לדצמבר, ערב חג המולד. המקום כולו מעוטר בעצי אשוח וקישוטי כריסמס מוארים ודוכנים שמציעים מתנות לחג. אומרים שגם מריח שם נהדר, תודות לכל המאכלים המתוקים והיינות החמים שאפשר לרכוש במקום. 

2. וינה נחשבת גם למעוז המוזיקה הקלאסית ואם תהיו בעיר בתחילת השנה החדשה, תוכלו לפקוד ב-1 בינואר את הקונצרט החגיגי של הפילהרמונית שמתקיים שם מדי שנה ביום הזה. רק אל תשכחו לקנות כרטיסים. 

3. כמובן שאי אפשר לבקר בווינה בלי לטעום את המאכל הלאומי, שטרודל תפוחים. ואם כבר, אז כדאי ללכת על השטרודל הכי טוב בעיר. ההמלצות ברשת מכוונות למסעדת Meierei.

כמה עולה להגיע? כ-450 דולר לטיסה.

יעדי חורף 2014 - יולסוטון פארק 2 (צילום: lorcel, Thinkstock)
אין מראה יותר יפה מהפארק המתכסה שלג. ילוסטון, ארה"ב | צילום: lorcel, Thinkstock
הפארק הלאומי ילוסטון: נרניה עלי אדמות

קרוב לוודאי שלא תטוסו לארה"ב במיוחד כדי לבקר בפארק, אבל אם אתם כבר באזור החוף המערבי, שווה להשקיע כדי לבקר בילוסטון, הפארק הלאומי הראשון של אמריקה (על שמו גם נקרא ג'ליסטון, הפארק של יוגי בר). הפארק העצום בגודלו שוכן בין מדינות מונטנה, וויומינג ואיידהו, נחשב לחלק מהרי הרוקי ומציע תשעה מרכזי מבקרים ועשרות שבילים ופארקים קטנים, פלוס מסעדות, מרכזי קניות ועוד. עונת התיירות בפארק מגיעה לשיאה בחודשי הקיץ, אז למה לטוס לשם דווקא בחורף, כשהפארק מתכסה שלג? כי זה הדבר הכי קרוב לנרניה שתבקרו בו בחייכם.

ההמלצות שלנו:
1. הפארק ידוע בזכות הגייזרים המרשימים שלו והמפורסם שבהם הוא ה- Old faithful Geyser  שמתפרץ אחת לשעה. יש לו אפילו לוח אלקטרוני שמבשר לתיירים מתי צפוי להגיע סילון המים הבא.

2. ה-West thumb הוא אזור מדהים ביופיו עם עשרות בריכות ומעיינות קטנים שבגלל האצות שבקרקעיתם הפכו עם הזמן לירוקים ובעלי גוונים שונים של כחולים וסגולים. מראה מדהים.

3. ולחוויה בלתי נשכחת, קחו טיול עם כרכרה בפארק ודמיינו שאתם בדרך לפגוש את אסלן.

ניו יורק בחורף, יעדים לחורף (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בדיוק כמו בסרטים. סנטרל פארק בחורף | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
ניו יורק: סיילים מטורפים ואורות חג המולד  

ניו יורק היא אמנם יעד שמומלץ להגיע אליו בסתיו - עם עלי השלכת החומים שנושרים על אדמת הסנטרל פארק, או באביב, כשבתי הקפה והמסעדות בעיר מוציאים את השולחנות לרחוב. בחורף, לעומת זאת, היא הופכת למוקש של גשמים, שלג וטמפרטורות נמוכות. זה אולי נשמע מפחיד, אלא שבדיוק אז מתחילה גם עונת החגים המקסימה: העיר מתקשטת בנורות קטנות ומנצנצות לקראת חג המולד, מגרש ההחלקה על הקרח של רוקפלר סנטר נפתח להמונים והקישוט הכי חשוב – שלטי ענק של סיילים מטורפים, נתלים על כל חלונות הראווה. בנוסף, חשוב לזכור שגם החורף הניו יורקי מתהדר לעיתים בימים שמשיים ונעימים. אמנם ממשיך להיות קר, אבל שום דבר שמעיל טוב, כובע וכפפות לא יכולים לפתור.

ההמלצות שלנו:
1. סנטרל פארק המושלג: מראה קסום של הפארק הגדול בלבה של העיר, שבעונת החורף מתכסה בשכבה לבנה. כמעט כמו לבקר בנרניה וזה אפילו לא עולה כסף.

2. החלקה על הקרח ברוקפלר סנטר (Rockefeller Center): בדיוק כמו בסרטים, צאו להחליק בזירת ההחלקה המפורסמת, ששוכנת בין רחוב 49 ל-50, בין השדרה החמישית לשישית. הזירה פתוחה רק בין אוקטובר לאפריל ויכולה להכיל עד 150 מחליקים בו זמנית. המחיר? 9 דולרים בודדים והנה לכם חוויה לכל החיים. אגב, אם תגיעו לפני חג המולד, תוכלו להכין קישוט שייתלה על עץ הכריסמס הגדול של רוקפלר סנטר.

3. מצעד חג ההודיה של מייסיס: מחזה מרהיב של בלוני הליום ענקיים, משאיות עם פלטפורמות ושחקנים מחופשים, ואלפי ניו יורקרים שזונחים לרגע את הפאסון האורבני ומתרגשים כמו ילדים קטנים. זה קורה ב-28 בנובמבר ובהחלט שווה להיות שם. 

כמה עולה להגיע? כ-800-950 דולר לטיסה לא ישירה ובין 1,000-1,200 דולר לטיסה ישירה.

לפלנד, יעדים לחורף (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אם יתמזל מזלכם תזכו לצפות באורות הקוטב הצפוני. לפלנד | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
לפלנד: כי אתם חייבים לעלות על מזחלת שלג

בואו נגיד את זה כך: אם זה מספיק טוב בשביל נילס הולגרסון ואלה קארי, שלא לדבר על סנטה קלאוס, זה בטח מספיק טוב בשבילכם. אבל זה לא שטיסה ללפלנד היא בגדר פשרה, בדיוק להיפך. מדובר בחוויה של פעם בחיים בקצה הצפוני ביותר באירופה, שככל הנראה לא תמצאו באף מקום על הפלנטה. אם זה מזג האוויר החורפי והרומנטי ואם זו השמש שלא זורחת בכלל במהלך החורף, מספטמבר עד מרץ. וישנו כמובן הזוהר הצפוני, התופעה המופלאה שניתן לראות רק מחלקים מסוימים בעולם, כשהשמיים מוארים באור צהבהב-ירקרק. אם יהיה לכם מזל, אולי תזכו לחזות בה. העונה המומלצת לטיסה ללפלנד היא בתחילת החורף, אוקטובר-נובמבר וגם בסופו, פברואר מרץ. המעלות עדיין לא עולות מעל האפס, כך שהאגמים עדיין קפואים והכל מכוסה בשלג.

ההמלצות שלנו:
1. ביקור בכפר של סנטה קלאוס. על פי האמונה הנוצרית, סנטה מתגורר בכפר קטן לצד עיר הבירה רובניימי ותיירים רבים נוהרים לשם. באותה הזדמנות, אל תשכחו לנסוע במזחלת שלג שמובלת על ידי כלבי האסקי או איילי הצפון. 

- אי אפשר לבקר בלפלנד בלי לצאת לטיול (עם מדריך כמובן) על אופנועי שלג, דרך האגמים הקפואים והיערות המושלגים. במיוחד לחובבי האקסטרים שביניכם שמחפשים אלטרנטיבה הולמת לסקי.

- סעו לגן החיות בעיר רנואה, שם תפגשו את בעלי החיים של האיזור הארקטי – שועלי שלג, דובי קוטב והרבה חיות מרהיבות שזקוקות לאקלים קר.

כמה עולה להגיע? ישנן טיסות ישירות ללפלנד מישראל רק מספר פעמים בשנה, לקראת סוף החורף. ניתן להגיע בטיסה מיעדים שונים באירופה המזרחית, כמו הונגריה ונורבגיה או לטוס מישראל להלנסיקי (400-500 דולר) ומשם לעלות על טיסה לרובמיניי (כ-70-80 אירו). ניתן לרכוש חבילת נסיעות מישראל הכוללת גם פעילויות אקסטרים בכ-3,000 דולר.

יעדי חורף 2014 - טנריף 2 (צילום: slava296, Thinkstock)
מזג אוויר מושלם משך כל ימות השנה. טנריף | צילום: slava296, Thinkstock
טנריף: בגלל הקרנבל המטריף

אם לפלנד היא ארץ החורף הנצחית, אפשר לומר שטנריף היא ארץ הקיץ, או אולי האביב. במרחק של כמה שעות טיסה מישראל (טיסה של שעה וחצי ממדריד) ממתינות לכם טמפרטורות ממוצעות של 21 מעלות, עם כל האפשרויות שאפשר לצפות להן ביעד נופש פופולרי שכזה, שנחשב לאי הגדול ביותר מקבוצת האיים הקנריים – חופים, ברים, מועדונים וכל מה שצריך כעבור חופשה קיצית, פלוס מחירים זולים יחסית והרבה תיירים מרחבי העולם.

ההמלצות שלנו:
1. הקרנבל המסורתי של טנריף מציע חגיגה ססגונית של תחפושות, מסיבות רחוב, אוכל ואלכוהול. הקרנבל מתרכז בבירה סנטה קרוז ובעיר הנופש פוארטו דה לה קרוז ונמשך שבועיים. השנה הוא יחל ב-4 במרץ.

2. בקרו במערה הוולקנית Cueva del Viento שמכונה גם "מערת הרוח". המערה, באורך של 17 קילומטר, הייתה בעבר צינור לבה – תעלה ממנה זורמת הלב בקצה הר הגעש. 

3. אם מיציתם קצת את החוף אבל לא את המים, סעו לפארק המים סיאם, שמתאים גם למבוגרים וגם לילדים ומציע המון מתקני מים עם תורים קצרים בהרבה ממה שאליו אנחנו מורגלים. 

כמה עולה להגיע? 850-1,100 דולר לטיסה.

יעדי חורף 2014 - קפדוקיה (צילום: thinkstock)
מזכיר את אדמת הירח. קפקודיה | צילום: thinkstock
קפדוקיה: כדורים פורחים מעל העמק המופלא

ישראלים רבים לא מכירים את קפדוקיה, חבל הארץ המופלא ורווי ההיסטוריה השוכן במרכז טורקיה, ומציע נופים מרהיבים ויוצאי דופן. העמק כולו מזכיר סוג של עוגת מרנג ענקית (או משהו שמזכיר את אדמת הירח, אם תרצו) – מראה שנוצר בעקבות התפרצות הר הגעש Erciyes בשילוב מזג האוויר המקומי. בחורף קפדוקיה נעשית קרה מאוד, מה שמאפשר טיול חורפי עם נופים מיוחדים וטרקים לחובבי הז'אנר.

ההמלצות שלנו:
1. אי אפשר לבקר בקפדוקיה מבלי לקפוץ לתור כדור פורח ולהשקיף על העמק כולו – הדרך הטובה ביותר לספוג את הנוף. קחו בחשבון שהאוויר קר מאוד ולכן חשוב להתלבש בהתאם. מומלץ להזמין מקומות מראש. 

2. מסעדה בתוך מנהרה היא משהו שקרוב לוודאי תמצאו רק בקפדוקיה, תודות לערים התת קרקעיות של המקום, מומלץ לבקר במסעדת topdeck, שזכתה לביקורות מהללות ב-Trip Advisor.

3. צאו לטיול בפארק הלאומי Goreme. חבל להכביר במלים, הנופים כבר יעשו את שלהם. 

כמה עולה להגיע? טיסה לאנטליה כ-400 דולר ומשם תחבורה ציבורית לקפדוקיה.

חומת סין, יעדים לחורף (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
עוד אחת לאינסטגרם. חומת סין מכוסה בשלג | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
סין: ארמונות מקרח

עוד יעד מרוחק אך ראוי היא סין, שלאט לאט אבל בטוח הופכת למרכז העולם (בעיקר מבחינת השופינג און-ליין). לסין מומלץ לנסוע בחורף ולו רק בזכות העובדה שעלויות הטיסה לשם הן זולות יותר מאשר בסתיו ובאביב. מעבר לכך, המדינה מלאה בחגיגות חורף שיראו מדהים באינסטגרם שלכם. ואם קר לכם מיד, תמיד אפשר להימלט לאחד הקניונים המפוארים של בייג'ינג.

ההמלצות שלנו:
1. פסטיבל הקרח והשלג Harbin Ice and Snow Festival, שמתקיים מדי שנה בעיר חרבין החל מסוף דצמבר ועד סוף פברואר. במקום תמצאו מיצגים מדהימים של פיסולים בקרח ומבני שלג בשילוב תאורה מיוחדת, שגורמת להכל להיראות מוחשי ביותר, כמו שרק הסינים יודעים לעשות.  

2. אם תיסעו בינואר, תוכלו להשתתף בחגיגות תחילת השנה הסינית החדשה – החג הגדול והמשמעותי ביותר במדינה, שמתקשטת לכבודו ועורכת אינספור פסטיבלים ואירועים. ביניהם גם פסטיבל הפנסים הגדול – אירוע מהמם ביופיו שבו מופרחים לשמיים אלפי פנסים מרחפים. 

3. אם חשבתם שראיתם מחזות מיוחדים בחייכם, לא ראיתם כלום עד שביקרתם בחומה הסינית כשהיא מכוסה בשלג. ביקור חובה. תארו לעצמכם איזה תמונות ייצאו לכם לאינסטגרם.

כמה עולה להגיע? כ-1,000 דולר לטיסה.

ברילוצ'ה, יעדים לחורף (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אחת העיירות הציוריות והקסומות ביותר. ברילוצ'ה, ארגנטינה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
ארגנטינה: חורף אצלינו, קיץ אצלם

אם תמצאו את עצמכם ממש, אבל ממש מתגעגעים לקיץ, צאו לארגנטינה, ארץ הסטייקים ושמחת החיים. בחלקו הדרומי של קו המשווה עונות השנה הן הפוכות, מה שאומר שכשאצלנו חורף – אצלם קיץ. בדיוק בגלל זה לא מדובר ביעד שממש קרוב לכאן, אבל בכזה ששווה לבקר בו - לפחות פעם בחיים. ומכיוון שמדובר במדינה עם מגוון אפשרויות בלתי נדלה - החל מערים תוססות ועד לנופים עוצרי נשימה, כדאי לתכנן טיול בין שבועיים-שלושה לכל הפחות. עלות המחייה שם היא זולה יחסית.

ההמלצות שלנו:
1. ברילוצ'ה היא אחת העיירות הציוריות והקסומות ביותר שתבקרו בהן בחייכם. היא ממוקמת למרגלות האנדים ואם אתם חובבי ספורט אקסטרימי זה ישתלם לכם אפילו יותר – בחורף (שלנו) אמנם לא תוכלו לעשות סקי, אבל כן תוכלו לצאת לטרקים ולטפס לכל מיני מקומות.

2. מפלי איגואסו, על קו הגבול שבין מדינת פרנה בברזיל ופרובינציית מיסיונס בארגנטינה, נבחרו לפני כשנתיים לאחד מפלאי העולם ולא סתם - מדובר במחזה מרהיב שאף תייר המטייל בארגנטינה לא יכול להרשות לעצמו להחמיץ. 

3. גם אם אתם לא חסידים של מים, אתם חייבים לפגוש לוויתן לפחות פעם אחת בחיים. בשביל זה תצטרכו לנסוע לעיירת הנמל פוארטו מדרין, גם היא נמצאת בפגטוניה, ולצאת ממנה לאחד הסיורים המודרכים בחצי האי חצי האי ולדז, שגם יפגיש אתכם עם החברים של מובי דיק וחיות אקזוטיות רבות אחרות. 

כמה עולה להגיע? 1,400-1,800 דולר לטיסה לבואנוס איירס.

בולגריה, יעדים לחורף (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
חופשת סקי איכותית במחיר אטרקטיבי. בולגריה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
בולגריה: ארץ הסקי החדשה

ישראלים רבים מחבבים מאוד סקי וכל מה שקשור אליו, מה שמייצר תחושת קיפוח תמידית בהיעדר אפשרות לעשות את זה בארץ. היעדים המועדפים לטיולי סקי הם צרפת, איטליה ואוסטריה, אך בשנים האחרונות התווספה גם בולגריה לרשימה. בקיץ אחד היעדים המבוקשים הוא בורגס, אך בחורף אפשר לנצל את המדינה האירופאית וליהנות גם מהמחירים האטרקטיביים שלה וגם מאתרי סקי איכותיים ביותר.

ההמלצות שלנו:
1. אתר הסקי Borovets הוא אחד הפופולריים והמוצלחים בבולגריה, הממוקם 1,350 מטר מעל הקרקע ונמצא למרגלות ההר Mousala. הרבה מאוד בתי מלון, מסעדות ואתרי בילוי. הכי קרוב שיש לאלפים. מתאים גם לחובבי הסנובורד.

2. אם מיציתם את ענייני הסקי שלכם ומתחשק לכם לטעום עוד קצת מבולגריה, סעו לעיר הבירה סופיה שמציעה עשרות אטרקציות ויעדי תיירות. מומלץ במיוחד המוזיאון להיסטוריה יהודית המוקדש ליהדות בולגריה על רקע מלחמת העולם השנייה ונמצא מאחורי בית הכנסת המרכזי בעיר. 

3. כמעט לא דיברנו כאן על שופינג, אז הנה ההזדמנות: ברחוב Pozitano שבסופיה ישנן עשרות חנויות ממינים שונים, וגם חנויות יד שנייה בהן משלמים על בגדים ומוצרים אחרים לפי משקל (!).

כמה עולה להגיע? טיסה לסופיה תעלה כ-450 דולר. חבילת סקי מהארץ הכוללת טיסה, מלון וכניסה לאתר הסקי, תעלה לכם כ-1ף300 אירו בממוצע.

האי האבלוק, יעדים לחורף (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לא תמצאו שם הרבה ישראלים. האי האבלוק, אנדמן | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
האי האבלוק: הודו קצת אחרת

הישראלים מתים על יעדים במזרח הרחוק ועבור חלקנו זו בדיוק הבעיה – להיתקל בחבר מהמילואים על החוף בקו סמוי זו לא כזו אטרקציה. ולכאן נכנסים האיים האקזוטיים אנדמן וניקובר. הם אמנם קרובים יותר לתאילנד אבל עדיין שייכים טכנית להודו. מתוכם, תשעה איים בלבד פתוחים לתיירים והאי האבלוק הוא הפופולרי מכולם וכנראה גם היפה ביותר. הוא כולל שבעה חופים בתוליים ומהפנטים שממוספרים מ-1-7 ובתי הארחה ממש על המים.

ההמלצות שלנו:
1. אל תפספסו את חוות הפילים של האי, שנמצאת בחלק המזרחי שלו. לפעמים אפשר גם לראות פילים משוטטים באזור שנקרא "חוף הפילים". 

2. חוף מספר 7 נחשב לחוף היוקרתי ביותר באי ולכן גם היקר ביותר. העלויות בין כה וכה זולות עבור ישראלים כשמדובר במטבע ההודי. אומרים שחייבים לבקר בו לפחות פעם אחת.

3. אחת האטרקציות של האי היא צלילה, גם עם שנורקל. סוכנות בשם Barefoot Scuba תספק לכם את כל מה שתצטרכו.

כמה עולה להגיע? טיסה לקלקוטה בהודו תעלה לכם כ-1,400 דולר. משם אפשר לקחת מעבורת בתנאים מפוקפקים ישירות לאיים. 

>> לכל כתבות המגזין