דירוג ערי התיירות הכי טובות בארץ:

12. צפת

11. אשקלון

10. הרצליה

9. ערד

8. נתניה

7. טבריה

6. נצרת

5. עכו

4. חיפה

3. אילת

2. ירושלים

1. תל אביב


עונת התיירות החלה באופן רישמי, גם ברכבת האווירית של הטיסות לחו"ל וגם בתיירות הפנים. ובזמן שהתיירים מחו"ל עדיין ממעטים להגיע למדינה היקרה והלא מאוד בטוחה שלנו, דווקא הישראלים גילו בשנים האחרונות את ארץ הקודש ומשלימים את החור שנוצר. כך, המעיינות, הפארקים וגם לא מעט ערים מפתיעות שלא היינו חושבים לבקר בהן בעבר, התמלאו במבקרים בחול המועד ובכלל.

ומי עיר התיירותית השווה מכולן? בדקנו, התלבטנו, חווינו על בשרינו ודירגנו את 12 הערים הכי מומלצות שיש לארץ היפה שלנו להציע. החוקים לבחירה פשוטים: 1. מדרגים רק ערים (סליחה ראש פינה ומצפה רמון). 2. בוחרים רק מקומות ששווה להעביר בהם לפחות יום שלם אחד, כאלה שהיינו ממליצים לחברים או לתיירים שנוחתים מחו"ל לבקר בהם. אלה התוצאות:

12. צפת

בירת תיירות (צילום: trabantos, shutterstock)
צילום: trabantos, shutterstock

באר שבע, אשדוד ונהריה כמעט נכנסו לרשימת 12 הערים התיירותיות המומלצות, אך בסופו של דבר מי שסוגרת את הרשימה היא העיר צפת. מצד אחד הכניסה לרשימה בהחלט מעידה על האיכות התיירותית, ומצד שני, המיקום בסוף הרשימה מעיד על העובדה שהפוטנציאל כאן לא ממומש, בטח לעיר עם היסטוריה ומיקום כמו שלה. לזכותה: בירת הגליל והמרכז המיסטי של היהדות היא אחת הערים הכי מתוירות בארץ, עם מבקרים שמגיעים לשמוע את סיפורה ההיסטורי, לבקר באתרים כמו בתי הכנסת העתיקים, המנהרות שחושפות את צפת שלפני רעידות האדמה, רובע האומנים היפהפה ונופי הכנרת וגן המצודה. יש כאן כמה בתי מלון מומלצים ובראשם מצפה הימים, רות ווילה גליליי.

לרעתה: התלונות הרבות של המבקרים על המחסור הברור בהשקעה ובפיתוח העיר, בהם גם בעיות ניקיון ותחזוקה. כמו כן, מאחר וצפת היא אחת הערים הקדושות, באופן טבעי עסקים רבים סגורים בה בשבת, ולכן מבקרים רבים מתקשים לבקר בה. בשורה התחתונה: למרות הכל, לצפת יש קסם שקיים רק בה.

>> על המפה: מה כדאי לעשות בצפת?

>> הפתעה נעימה: חמישה דברים ששווה לעשות בצפת


11. אשקלון

חוף אשקלון (צילום: אדי ישראל, פלאש 90)
חוף אשקלון | צילום: אדי ישראל, פלאש 90

אל תרימו גבה, אשקלון היא עיר שבהחלט מומלץ לבקר בה והיא אף זכתה לבולטות תיירותית מצד הישראלים בתקופת הקורונה, בזמן שטיסות לחו"ל היו מחוץ לתחום. ההוכחה המרכזית לכך היא העובדה שהגן הלאומי תל אשקלון היה המקום הכי מתויר בארץ במשך שנתיים ברצף (2020 ו-2021), הרבה לפני מקומות כמו הסחנה, עין גדי, מצדה ותל אפק.

אך היות שגן לאומי אחד לא מספיק, חשוב להזכיר שבאשקלון יש גם חוף ים מהיפים והמפתיעים בארץ עם טיילת באורך של שלושה ק"מ הנמתחת לאורכו. תמצאו כאן כמה אופציות לינה (מלון לאונרדו למשל), אוכל טוב ובעיקר אווירה נעימה ורחובות מזמינים למי שיסתובב כאן. לא חייבים להעביר בעיר הרבה זמן, אבל מי שיגיע יוכל בהחלט ליהנות ממה שיש למקום להציע.

>> כל ההמלצות לביקור באשקלון


10. הרצליה

המרינה (צילום: לילך גרינבלט)
צילום: לילך גרינבלט

שני דברים מרכזיים הכניסו את הרצליה לרשימת הערים המומלצות: החופים היפים שלה (סידנא עלי מעל כולם) והעובדה שיש בה כמה מלונות שמאוד שווה להתארח בהם (ריץ קרלטון, הרודס, דן ועוד). למעשה, אם נחפש שני פרמטרים מרכזיים עליהם נמליץ על כל יעד שהוא בעולם, כנראה שאלה יהיו השניים, ולהרצליה בהחלט יש מה למכור בשני ההיבטים אלו.

וכדי לחתום סופית את הבולטות התיירותית שלה, שווה גם להזכיר את אזור הנמל היפהפה, העובדה שיש בה לא מעט תרבות ותערוכות מתחלפות וגם את הגן הלאומי אפולוניה ממנו ניתן להשקיף לאחת השקיעות הכי יפות בארץ.

>> כל ההמלצות לביקור בהרצליה


9. ערד

ערד (צילום: רותם אלון)
צילום: רותם אלון

במקום התשיעי והמכובד נמצאת אחת ה"הפתעות" ברשימה - העיר המדברית והשקטה ערד. העיר קמה בשנות ה-60 עם מחשבה שהיא תהיה מרכז לתיירות מרפא בזכות האקלים היבש שבה והקרבה לים המלח, אך במהלך השנים, עם הקמת בתי המלון בעין בוקק, התיירות אליה נחלשה. אבל ערד לא ויתרה, ובשנים האחרונות היא מתחילה שוב לפרוח עם בתי אירוח, מלונות ואטרקציות שוות כמו מסלול המרוצים בכניסה לעיר, רובע האומנים עם הגלריות ובתי הקפה וטיולים היוצאים ממנה אל מדבר יהודה.

גם המיקום המצוין של ערד הוא אחת הסיבות לכך שהיא נכנסה לרשימה. במרחק של כחצי שעה נסיעה למצדה וכעיר הקרובה ביותר לאזורים הפופולריים ביותר של ים המלח, ערד היא נקודת עצירה מצוינת לטיולים באזור והיא בעצמה שווה ביקור עם קולינריה טובה ותערוכות שמתקיימות בה לאורך השנה.

>> ערד: אל תפספסו את העיר המפתיעה הזו


8. נתניה

טיילת נתניה (צילום: פלג אלקלעי)
עם חופים המשתרעים מצפון העיר לרגלי מצוקי הכורכר - ברור שהטיילת תהיה יפה. נתניה | צילום: פלג אלקלעי

ב"ריביירה הישראלית" תמצאו טיילת יפה עם צוקים שנופלים אל קו החוף. תוסיפו לזה את הצרפתית שאפשר לשמוע כאן מכל פינה וקיבלתם עיר שמשלבת ים, שמש והרגשה של חו"ל. נתניה כבר מזמן הפכה לאחת הערים המתוירות בארץ, עם בתי מלון יוקרתיים ומסעדות שרגילים לארח המוני מבקרים מהארץ ומהעולם.

בעיר החוף אפשר גם למצוא גם מספר נקודות ציון ששווה לבקר, כמו אנדרטת הניצחון שהוקמה בשנת 2012. זוהי אנדרטה מרשימה במיוחד עם כנפיים ענקיות מול הים, המציינת את ניצחון הצבא האדום על גרמניה הנאצית ונחנכה במעמדו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. מעבר לזה העיר מלאה בשטחים ירוקים, מזרקות ופסלים, ולא יהיה מוגזם להכריז עליה כאחת הערים היפות בישראל.

>> נתניה: תמצאו כאן חופים יפים, אוכל טוב ומלונות מפנקים


7. טבריה

טבריה 2023 (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

אין ספק שטבריה אינה בשיא שלה מאז שנות ה-90, אך גם אין ספק שבעיר הצפונית יש הרבה מה לעשות ואופציות תיירותיות שמבססות אותה במקום טוב באמצע הרשימה. היתרון הכי גדול של העיר, אז וגם היום, הוא העובדה שהיא שוכנת על שפת הכנרת. אמנם האגם הלאומי חווה תקופה ארוכה של שפל, אך מאז שהמפלס עלה והקורונה הגיעה, הוא חזר לגדולתו והפך לאחד מהאזורים היפים והמבוקשים בארץ.

חוץ מזה, לטבריה נשארו עוד לא מעט שאריות תיירותיות של פעם: כמות מלונות גדולה שכוללת החל ממלונות משפחתיים דרך מלונות בוטיק יקרים ורומנטיים ועד לפתרונות זולים. חוץ מזה, העיר שמנסה כבר שנים להתנער מהסטיגמה האפורה שלה מציעה אוכל טוב, נופים יפים מיער שוויץ, עיר עתיקה מרתקת, את חמת טבריה וכמה תוכניות מגירה לבניית מלונות חדשים ושיפוץ הטיילת. אם תנקו מעליה את כל הסטיגמות, תגלו עיר שיש לה עוד לאן לשאוף, אבל גם לא מעט מה להציע.

>> תשכחו מכל מה שחשבתם - זה מה שקורה עכשיו בטבריה


6. נצרת

שוק חג המולד (צילום: לילך גרינבלט)
צילום: לילך גרינבלט

עיר הכנסיות והפעמונים נצרת היא העיר הערבית הגדולה ביותר בישראל והיא מפורסמת בעולם כולו כעיר ילדותו של ישו. נצרת היא אחת הערים הייחודיות בארץ, עם קולינריה מצוינת ששואבת את המקורות שלה ממטבחים שונים באזור הלבנט ועיר עתיקה יפה ובעלת סמטאות צרות, שמושכת אליה מטיילים ישראלים ולא מעט תיירים מהעולם, רובם צלבנים נוצרים שבאים לבקר בעיר ולעבור בין האתרים השונים החשובים שלה ובראשם כנסיית הבשורה.

בשנים האחרונות קמו מספר מלונות ובתי אירוח ברחבי נצרת, בין אם מלונות חמישה כוכבים ובין אם אכסניות שמקבלות קבוצות, זוגות ויחידים. כל מקומות האירוח מלאים כמעט לגמרי בחג המולד, אז העיר כולה הופכת לזוהרת ונוצצת באורות, שווקים ואירועים. בשנים האחרונות עוברת נצרת שינוי, השוק בעיר העתיקה חוזר לחיים, האתרים עוברים שיפוץ והעיר בכלל עוברת מתיחת פנים נחוצה. כעת רק נשאר לטפל בפקקי התנועה שמקשים מאוד את התנועה בה.

>> אורות ופעמונים: נצרת היא כנראה הכי אירופה בישראל


5. עכו

עכו העתיקה (צילום: StockStudio, shutterstock)
צילום: StockStudio, shutterstock

תסלחו לנו על הקלישאה, אבל מה שקרה בעכו העתיקה הוא לא פחות מקסם. רק לפני כשנתיים העיר סבלה מהתקופה הכי שחורה שלה במהלך הפרעות במבצע שומר החומות, והשנה היא השלימה את התחייה מחדש וזכתה בתואר המכובד "העיר עם חוויית האירוח הכי טובה בארץ".

ועל שום מה העיר זכתה? לא חסר: כניסה לעכו העתיקה תפגיש אתכם עם אינספור צימרים ומלונות מיוחדים, מסעדות רחוב, מסעדות יוקרה ומקומות לקינוחים יחכו לכם בכל כיוון אליו תפנו. גם פאבים נפתחו כאן, תושבים פתחו את ביתם לאירוח מקומי, גלריות אומנות נפתחו, השוק החל להתעורר, המזח נבנה מחדש והאווירה היא לא מכאן. לזה ניתן להוסיף את אולמות האבירים, הסיור על החומות, הגנים הבהאיים המקומיים וגבעת נפוליאון שתמיד היו מוקדים תיירותיים מוצלחים. עכו היא פנינה תיירותית, בעיקר בשישי-שבת, שהגיע הזמן שכולם יגלו אותה.

>> סופ"ש מושלם: הקסם שמסתתר בעכו העתיקה


4. חיפה

לילה בשוק הטורקי (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

כמעט בשלישייה הפותחת, העיר חיפה היא ללא ספק מוקד תיירותי ראוי ומומלץ בארץ. מרכס הכרמל שנופל לכיוון הים, קו החוף שנמתח לרגליה, המבנים ההיסטוריים והירוק שבכל פינה, חיפה לפעמים יכולה להרגיש כמו קפיצה קטנה לחו"ל. בחיפה גם נמצאים הגנים הבהאיים המפורסמים, שהם אתר תיירותי חובה לכל מבקר בעיר, ואפילו מי שלא נכנס לגנים, יכול להתפעם מהם כשהוא עומד ומביט בהם משדרות בן גוריון במרכז המושבה הגרמנית הקלאסית.

אחת האטרקציות המפורסמות בחיפה היא הקולינריה המצוינת שבה. ממסעדות פיוז'ן של מטבח ערבי ומערבי, שווקים שמוכרים את כל הממתקים שאפשר לחלום עליהם, אוכל רחוב עם טעמים מקומיים ומסעדות יוקרה מעולות. גם בחיי הלילה לחיפה לא חסר, וכל מי שביקר בה לאחרונה יודע שהעיר התחתית חיה בערב, עם פאבים וברים שלא נופלים מהאחות הדרומית תל אביב. גם תעשיית הקרוזים החלה להביא לא מעט תיירים לחיפה, אז אנחנו צופים לה נסיקה מטאורית בשנים הקרובות.

>> תנו לה כבוד: מה שווה לעשות בחיפה?


3. אילת

 101 חוויות באילת (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

אפשר לאהוב אותה, אפשר לשנוא אותה, אבל אי אפשר להגיד שאילת היא לא עיר התיירות של ישראל. הרי זה כל מה שהיא - מושתת על תיירות כמעט לגמרי. אז למה היא רק במקום השלישי? בגלל שיש סביבה יותר מדי מחלוקת בנוגע לאיכות המוצר, העובדה שלא התחדשה מספיק ושהמלונות יקרים מדי. וכשאנחנו חושבים האם נמליץ עליה לתיירים מחו"ל, אין ספק שהפרמטרים האלה משמעותיים בהחלטה.

אך היות ואנחנו כאן כדי להרים, נתמקד בעיקר ביתרונות של עיר הקיט הדרומית: יש בה היצע מלונות מאוד גדול ומגוון; הים האדום, בדגש על חוף האלמוגים הוא מרהיב; יש כאן קולינריה מדהימה שהתפתחה מאוד בשנים האחרונות; בתקופת החורף מציעים לא מעט חוויות בחינם (101 ליתר דיוק); אין מע"מ; ובעיקר מדובר בעיר שהכי נותנת הרגשה של חופשה. על פי קברניטי העיר, בשנים הקרובות היא אמור לעבור מהפך משמעותי, ואז אולי כל הספקות ירדו מעליה.

>> מהפך: ככה אילת תראה בשנת 2030


2. ירושלים

סופ"ש בירושלים (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

על חודו של קול, ירושלים מתבססת במקום השני ברשימה. מצד אחד, העובדה שעיר הבירה שלנו היא הכי חו"ל בארץ ואפשר להעביר בה גם שבוע ויותר ולא להספיק הכל, גרמו לה להיות הכי גבוה שיש ברשימה. מצד שני, תחושת חוסר הביטחון שעוטפת את העיר, ביחד עם העובדה שבשישי-שבת קשה מאוד למצוא מה לעשות, גרמו לה רק לדגדג את הפסגה.

ואלה הדברים שהופכים את ירושלים לכל כך מיוחדת, מגוונת ומומלצת: הכותל, מנהרות הכותל, העיר העתיקה, עיר דוד, טיילת החומות, טיילת הנציב, שוק מחנה יהודה, היצע מלונות גדול מאוד, קולינריה מעולה, רחוב יפו, הרכבת הקלה, גן סאקר, עמק הצבאים, מתחם התחנה, עין כרם, המושבה הגרמנית, מוזיאון ישראל, הגן הבוטני, אוטובוס התיירים האדום ועוד. אין עוד הרבה מקומות בארץ שממש אפשר לבנות אליהם לו"ז מפורט במטרה לנסות ולהספיק הכל (ממש כמו שעושים לפני ביקור בפריז למשל). 

>> לא לפחד כלל: סופ"ש בירושלים זו חוויה מיוחדת במינה


1. תל אביב

View this post on Instagram

A post shared by Tel Aviv (@telaviv)

המאבק על המקום הראשון מול הבירה ירושלים היה ממש לא פשוט, אבל תל אביב התברגה בצמרת ביושר. מה לא נאמר על העיר העברית הראשונה? היא רועשת, בועתית ונמצאת כעת בשיפוצים בלתי נגמרים. אבל לתל אביב יש אופי והיא לגמרי הלב הפועם והאנרגטי של ישראל. מהחופים הרחבים והארוכים, האדריכלות הייחודית של העיר הלבנה, ההיסטוריה של יפו, בתי הקפה והמסעדות בכל פינה, המסיבות המפורסמות בעולם, השווקים בשכונות המיוחדות שלה, קל להתהלך בה ברגל לעומת חיפה וירושלים למשל, והעובדה שהיא פשוט לא הולכת לישון, גם לא בסופי השבוע.

גם מבחינת מלונות ודירות אירוח, תל אביב פשוט מלאה באפשרויות למבקרים בה, גם לישראלים וגם לתיירים שמגיעים מחו"ל, ומתאהבים בווייב. העיר מושלמת גם להתבסס בה מבחינת ביקור בישראל בזכות הקרבה שלה לנתב"ג ואמצעי התחבורה המרובים, ולהגיע ממנה לכל הנקודות המעניינות בארץ. לא סתם מכנים אותה התפוח הקטן (קריצה לתפוח הגדול, ניו יורק), תל אביב מצליחה למקסם את כל מה שאפשר לדרוש מעיר קוסמופוליטית. אם חיפשנו את ה-מקום בארץ שנמליץ עליו לביקור של לפחות כמה ימים - אין ספק שזו תהיה תל אביב לפני כל השאר.


 >> מה כדאי לעשות בתל אביב?

>> משהו טוב קורה ברחוב נחלת בנימין

>> לא עוצרת: בתל אביב נפתחו השנה המון מלונות חדשים