רשות שדות התעופה תפרסם הערב (ד') את המכרז להפעלת מערך ההסעדה באולם הציבורי בבית הנתיבות על שם אילן ואסף רמון בשדה התעופה בתמנע, שצפוי להיפתח לפעילות באוקטובר 2017. מכרז זה הוא הראשון בסדרה של כ-30 מכרזים שצפויים להתפרסם בחודשים הקרובים, להפעלת מסעדות וחנויות בטרמינל. חלק מהמכרזים פונים גם לרשתות וזכיינים בינלאומיים. בנמל רמון שטח של 3,320 מ"ר מסחר קמעונאי.

שר התחבורה והמודיעין ישראל כ"ץ אמר כי: "עם פתיחתו של שדה התעופה בתמנע יוכלו גם נוסעים ישראלים בטיסות פנים ארציות לאילת לערוך קניות בדיוטי פרי ולרכוש מוצרים ללא מיסים, בדומה לדיוטי פרי הקיים בנתב"ג. הרכב המוצרים יהיה דומה לנתב"ג ויכלול בין השאר אלכוהול, סיגריות, בגדים, ומוצרי מזון ללא מיסוי. המטרה היא לחזק את העיר אילת ולגרום לישראלים להעדיף את אילת על פני מקומות אחרים בחו"ל. אני משוכנע כי הרבה מאוד ישראלים יעדיפו לטוס לאילת כאלטרנטיבה למקומות אחרים".

המכרזים המסחריים יפעלו בשני מוקדי מסחר עיקריים של טרמינל הנוסעים; אולם היוצאים (הדיוטי פרי) ובאולם הציבורי הפתוח לקהל הרחב שבקומת הקרקע. פרסום המכרזים נעשה בהתאם לתכנון מסחרי רחב היקף וקביעת תמהיל מוצרים הפונה לכלל הציבור, כאשר חלק מהמכרזים הפומביים הם מכרזים בינלאומיים בהתאם לקהל היעד. בין המכרזים אותם תפרסם רשות שדות התעופה יעלו מכרזים לחנויות לממכר אלכוהול, טבק, קוסמטיקה, אלקטרוניקה וחשמל, סלולר, תכשיטים, אופנה, ספרים, צעצועים, דלפק פיס לממכר מוצרי הגרלה, דלפק אטרקציות לממכר חבילות בילויים ואטרקציות ושירותי אחסון (לוקרים).

שדה תעופה תמנע (צילום: רשות שדות התעופה)
שדה התעופה העתידי בתמנע | צילום: רשות שדות התעופה

במכרז הנוכחי למערך ההסעדה, רשאים להשתתף במכרז מפעילי מסעדות ישראלים או בינלאומיים בהן נמכר מזון חלבי ו/או בשרי עם מחזור מכירות של לפחות 1.5 מיליון במהלך 12 חודשים רצופים בתוך פרק זמן החל מיום 1 בינואר 2014 ועד מועד הגשת ההצעות למכרז, וכן זכיין מטעמו. כמו כן, רשאים להשתתף במכרז בעלים של רשת מסעדות. תקופת ההרשאה תנתן לשמונה שנים עם אופציה להארכה. במהלך תקופת ההקמה הזוכה במכרז פטור מתשלומים בגין שירותים אשר ינתנו לו במהלך תקופת ההקמה. מכרזים נוספים להפעלת חנויות באזורי המסחר בטרמינל החדש יפורסמו בקרוב.

נמל התעופה רמון ממוקם צפונית לנמלי התעופה אילת ועובדה וערוך להכיל כ-2 מיליון נוסעים בשנה - וכך למעשה להחליף את שני השדות. הנמל הבינלאומי ישמש לטיסות פנים ארציות ולטיסות בינלאומיות עם מסלול המראות ונחיתות באורך 3,600 מטרים. עלות הקמת נמל התעופה בתמנע מוערכת בכ-1.7 מיליארד שקל. העבודות באזור צפויות להסתיים עד מאי 2017 ואז יחלו ההרצות המבצעיות, כאשר עד אוקטובר 2017 אמור שדה התעופה לפעול באופן מלא.

שר התחבורה הוסיף כי "שדה התעופה החדש יצור מאות מקומות עבודה חדשים עבור עובדים שיועסקו בנמל, באופן ישיר ועקיף". לדבריו, עם הפעלת הנמל החדש בתמנע, יתפנה שטח של כרבע מגודלה של העיר אילת, לצורך פיתוח העיר.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker. עוד באתר:
>> לכו בעקבות הגז: הקשר בין הצוללות של נתניהו לפרשת השוחד במל"ל
>> תחקירים בגרמניה: החברה שמכרה לישראל צוללות שיחדה בכירים ברחבי העולם