ראש התעופה האזרחית לחברות התעופה הזרות: "מעריכים שנכנסים לתקופה רגישה לקראת הסופ"ש"
במכתב שנשלח לחברות הזרות שטסות לנתב"ג, הודגש כי במקרה של סגירת המרחב האווירי תינתן עדיפות לטיסות זרות לצאת מישראל • "קיימת סבירות, אם כי לא גבוהה, שהמו"מ בין ארה"ב לאיראן יתחדש מה שעשוי להפחית את המתיחות"


ראש התעופה האזרחית שמואל זכאי שיגר הערב (ראשון) מכתב לחברות התעופה הזרות, שבו הוא התריע: "הערכתנו היא שסוף השבוע הקרוב עשוי לסמן את תחילתה של תקופה רגישה יותר". במכתב שנשלח לחברות הזרות שטסות לנתב"ג, הודגש כי במקרה של סגירת המרחב האווירי תינתן עדיפות לטיסות זרות לצאת מישראל.
לדבריו, פעילות רשות התעופה האזרחית הנוכחית והוראות פיקוד העורף מצביעות על יציבות מתמשכת בימים הקרובים. עוד הדגיש זכאי כי "קיימת סבירות, אם כי לא גבוהה, שהמו"מ בין ארה"ב לאיראן יתחדש - מה שעשוי להפחית את המתיחות".
במכתב צוין כי במידה שההערכות יצביעו על כך שלא ניתן להבטיח רמת בטיחות סבירה, המרחב האווירי ייסגר ללא היסוס, כפי שקרה ביוני 2025, ובאפריל ובאוקטובר 2024.