mako
פרסומת

נעלמו מהמפה: אלה היעדים שהישראלים זנחו מאז המלחמה

השוואה של עשרת היעדים הכי מבוקשים בשנת 2023 אל מול עשרת היעדים הכי מבוקשים ב-2024, מראה באופן ברור שיעדים כמו טורקיה ומצרים נמחקו לגמרי, בריטניה וצרפת נפגעו קשה, וגאורגיה וצ'כיה בעלייה. ומה לגבי יוון? היא היתה ונשארה במקום הראשון

אילן ארנון
mako חופש
פורסם: | עודכן:
איסטנבול
צילום: אילן ארנון
הקישור הועתק

היום מתחיל החודש הכי מבוקש לטיסות אצל הישראלים, כש-70 אלף נוסעים יוצאים ונכנסים יעברו בנתב"ג. ימי השיא צפויים להיות 15.8 למי שטס מיד עם סיום המסגרות של הילדים בחופש, 22.8 אז מרבית הנוסעים יצאו לחופשת הקיץ שלהם וב-29.8 יהיה עומס בעיקר של נוסעים שחוזרים לארץ. בכל אחד מהתאריכים האלה צפויים לעבור בנמל התעופה מעל 72 אלף נוסעים.

ולאן כל הישראלים טסים בזמן האחרון, מאז החלה המלחמה? חברת הביטוח AIG, שמבטחת גם את מחזיקי כרטיסי ישראכרט ומקס ובעלי חשבונות בבנק לאומי, בדקה מה הם עשרת היעדים הפופולריים ביותר אצל הישראלים בחצי השנה האחרונה.  הבדיקה התייחסה לחודשים ינואר-יולי 2024 בהשוואה לינואר-יולי בשנת 2023.

איסטנבול טורקיה
זה די ברור שאף אחד לא טס יותר לטורקיה. איסטנבול | צילום: aliaksei kruhlenia, shutterstock

טביליסי גאורגיה
הטבלה מוכיחה שגאורגיה היא המחליפה הרישמית של טורקיה השנה. טביליסי | צילום: Yulia_B, shutterstock
פרסומת

מההשוואה ניתן לראות שהשלישייה הראשונה של היעדים נותר כמעט אותו הדבר, כשיוון בראש וקפריסין ואיטליה החליפו ביניהן את המקומות השני והשלישי. 

החל מהמקום הרביעי יש שינויים מהותיים: טורקיה שהיתה בשנה שעברה היעד הרביעי הכי מבוקש לחופשה, והיה בשיא שלו עם שלל טיסות ישירות מהארץ, נעלם לגמרי מהטבלה. במקומו התברגה גאורגיה שהיא התחליף הישיר לחיסרון שנשאר מההכל כלול הטורקי.

תיירים פראג צ'כיה
גם פראג, שתומכת בישראל, עברה לקדמת הבמה | צילום: Cristi Croitoru, shutterstock

עוד ניתן לראות שיעדים כמו בריטניה, צרפת, מצרים ואיחוד האמירויות נפגעו מאוד או נעלמו, זאת בגלל המצב הביטחוני כמובן. במקומם ניתן לראות בעשרייה יעדים חדשים כמו בולגריה, צ'כיה ורומניה - יעדים קרובים, זולים ושבעיקר אוהבים את הישראלים. 

היעדים הכי מבוקשים בשנת 2024 לעומת 2023

 

ינואר-יולי 2023

 

 

ינואר-יולי 2024

1

יוון

 

 

1

יוון

 

2

איטליה

 

 

2

קפריסין

 

3

קפריסין

 

 

3

איטליה

 

4

טורקיה

 

 

4

גאורגיה

 

5

בריטניה

 

 

5

ארה"ב

 

6

ספרד

 

 

6

הונגריה

 

7

הונגריה

 

 

7

ספרד

 

8

צרפת

 

 

8

רומניה

 

9

מצרים

 

 

9

צ'כיה

 

10

איחוד האמירויות

 

 

10

בולגריה

 

פרסומת

השוואה של היקף הביקושים בין יולי 24' ליולי 23', מראה שהפער הצטמצם ל-17 אחוזים בלבד. זהו הפער הנמוך ביותר בהשוואה לפער שראינו בחודשים ינואר עד יוני. למשל, הפער בין יוני 24' ל- 23' עמד על 22 אחוזים, באפריל הוא עמד 30 אחוזים ובפברואר הוא עמד 44 אחוזים. בינואר 24' הפער בהיקף הביקושים בהשוואה לינואר 23 עמד על 58 אחוזים.