mako
פרסומת

בלגן בנתב"ג: "מי שקיבל את ההחלטה לקחת את עשרות אלפי אזרחי ישראל כבני ערובה, ישלם מחיר כבד"

תקלות, עיכובים ותורים ארוכים, נרשמים באחד מהימים הכי עמוסים שהיו בשדה, בו יעברו מעל 100 אלף אנשים. הנוסעים מתלוננים על עמדות הצ'ק אין שלא עובדות ועל המזוודות שלא מגיעות. טיסת אייר פראנס הסתובבה באוויר. מרש"ת נמסר: "החל מהשעה 15:00 תחודש בהדרגה פעילות הנחיתות וההמראות בנתב״ג"

אסף וקנין
פורסם: | עודכן:
בלגן בנתב"ג 20.8
הקישור הועתק

עומסים חריגים נרשמו היום, ה', בנתב"ג. תלונות על תורים ארוכים בצ'ק אין, דרך הבידוק הביטחוני, צפיפות בגייטים, ועד לקבלת המזוודות של מי שנוחת. בנוסף, נראה שחלק מעמדות הצ'ק אין לא פועלות. על פי הדיווחים טיסת אייר פראנס פירססה באוויר באזור טורקיה וחזרה לכיוון צרפת, גם לופטהנזה ולוט הסתובבו. וויז אייר מלונדון נחתה בלרנקה.

ברש"ת ציינו ש"החל מהשעה 15:00 תחודש בהדרגה פעילות הנחיתות וההמראות בנתב"ג, בהתאם לסידור מחדש של לוח הטיסות. ציבור הנוסעים מתבקש להמשיך ולעמוד בקשר עם חברות התעופה ולהתעדכן במועד טיסתו ובשינויים אפשריים בלוח הזמנים".

עוד אמרו ברש"ת: "לאחר שיחות שהתקיימו בין יו״ר רשות שדות התעופה, מנכ״ל רשות שדות התעופה ויו״ר ועד העובדים, העובדים חזרו לעבודה בהיקף מלא. במקביל, סוכם כי ייעשה מאמץ משמעותי להגדיל את היקף כוח האדם ולתת מענה לצרכים התפעוליים. עם חזרת העובדים לפעילות מלאה, הפעילות בנתב״ג מתחדשת בהדרגה. עם זאת, נוכח העומס שנצבר, יידרש זמן עד לשחרור הלחץ ולחזרה מלאה לשגרה. ציבור הנוסעים מתבקש להמשיך ולהתעדכן מול חברות התעופה. אנו מצרים ומתנצלים על הפגיעה בציבור הנוסעים".

תגובת שרת התחבורה לאירועים בנתב"ג: "הנחתי את הנהלת רשות שדות התעופה לעתור לאלתר לביה"ד לעבודה כנגד ועד העובדים כדי לאלץ אותם לעצור את השביתה הבריוניות והלא חוקית. מי שקיבל את ההחלטה לקחת את עשרות אלפי אזרחי ישראל כבני ערובה, ישלם מחיר כבד". ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ציץ: "נתב״ג ימשיך להיות פתוח ולעבוד כרגיל. מי שיעמוד בדרך - יעוף הביתה".

פרסומת

משה בן זקן, מנכ"ל משרד התחבורה, הוסיף כי "אנחנו מתחקרים את האירוע, אנחנו בתקופת שיא עם נוכחות מתדלקים, אבל אם יעלה מהתחקיר שיש שביתה איטלקית נפעל ביד קשה מאוד אחרי מי שעומד מאחרי הדבר הזה". עם זאת, בהסתדרות טוענים שלא ניתנה שום הוראה לעצור את העבודה.

נוסעת שנחתה לא מזמן בשדה מציינת ש"נחתנו עכשיו והטייס הודיע שיש שביתה בנתב"ג ומחכים 'זמן לא ידוע' שמישהו יסכים להביא שרוול" בהמשך היא עידכנה שמסוע המזוודות התחיל לפעול בשעה 13:46. "אנשים שחיכו שעתיים למזוודות קיבלו אותן עכשיו".

פרסומת

מורן, שנחת יחד עם משפחתו בטיסה מכרתים, מספר כי הם כבר למעלה משעתיים ממתינים לקבלת המזוודות. "זה ממש מרגיש כמו שביתה איטלקית. אף מזוודה לא יצאה ב-10 מסועים כבר למעלה משעה וחצי, אנשים כאן מאוד מתסוכלים".

הוא ממשיך: "אנשים פה צורחים על המודיעין, אף אחד לא נותן לנו תשובות, כולם מחכים למזוודות ולא ניגשו לדבר איתנו. אנשים מותשים אחרי טיסות ארוכות ועיכובים שגם ככה היו, אנחנו נעזוב את המקום בלי הכבודה כרגע כי אני עם תינוק על הידיים, זה לא פשוט".


לאור הטענות לשביתה בנתב"ג והשיבושים הנגרמים בעקבותיה בפעילות התעופתית, ארקיע מעדכנת על מצב טיסותיה:

- ברצלונה 271/272 – הטיסה בהשהיה.
- פראג 281 – הטיסה יוצאת, בתהליך צ׳ק-אין.
- קורפו 053 – הטיסה בהשהיה.
- אילת 815 – הטיסה יוצאת.
- אתונה 1213 – הטיסה בהשהיה.
- פריז 1749 – הטיסה בהשהיה.
- טביליסי 1417 – הטיסה בהשהיה.
- טיווט 367 – הטיסה יוצאת.
- רומא 1335 – הטיסה בהשהיה.
- בטומי 419 – הטיסה בהשהיה.
- פאפוס 151 – הטיסה בהשהיה.
- טירנה 411 – ממתינים לעדכון.

פרסומת

צוותי ארקיע פועלים בשעה זו כדי לצמצם ככל האפשר את הפגיעה בנוסעים ולהוציא את הטיסות מיד עם התאפשרות חידוש הפעילות הסדירה בנתב״ג. אנו ממליצים להתעדכן באתר החברה, ברשתות החברתיות ובאמצעי התקשורת. ארקיע תמשיך לעדכן את נוסעיה באופן שוטף ובהתאם להתפתחויות.


כבר בתחילת חודש אוגוסט ברש"ת סימנו את היום (20.7) כיום שהולך להיות עמוס במיוחד. היום הבא שיהיה עמוס צפוי להיות יום חמישי האחרון של החופש - 27.8.

כזכור, גם בסופ"ש שעבר ברשות שדות התעופה הוציאו הודעה בעקבות העומסים החריגים בה נמסר שהמוני הנוסעים, לצד המגבלות במרחב האווירי באירופה וכן הטיסות של מתדלקים אמריקאים גורמים לבלגן בשדה. על העיכובים בנמל נאמר: "מבקשים מהציבור להתאזר בסבלנות".