בכל שנה יש כמה ימים סוערים במיוחד שמביאים למדבר את אחד מפלאי הטבע הכי יפים שיש: השיטפון. השנה הימים האלה הם בשישי-שבת הקרובים (5-6.1).

השיטפונות נוצרים מאחר והאדמה המדברית לא מאפשרת לכמויות הגשמים הגדולות לחלחל לתוכה, ולכן הם פשוט מציפים אותה. 

התופעה המרשימה הזו, בה ניתן לצפות בזרמי מים עוצמתיים בנחלים שעומדים רוב השנה יבשים, גורמת לכך שאנשים רבים מגיעים לנחלי הדרום כדי לראות זאת במו עיניהם. אם גם אתם מעוניינים לקחת חלק בחגיגה כדאי שתתחילו להיערך לכך. אתם יכולים לבחור אם לעשות זאת בעצמכם בנחלים שבערבה ובמדבר יהודה, או להצטרף לסיור מודרך שייקח אתכם לראות את השטיפונות בצורה מסודרת.

בכפר הנוקדים למשל, הרימו את הכפפה ומציעים למבקרים חוויה חד פעמית בלתי נשכחת: סיור שיטפונות בליווי מדריכים מקצועיים כדי לצפות במחזה המרהיב, בנחלים ובגבים המלאים. במידה ולא יהיו שיטפונות, ייהנו המבקרים מפעילות "הישרדות איי הנוקדים", במסגרתה יילמדו המשתתפים איך לשרוד במדבר – איך להדליק מדורה באמצעים בסיסיים, שימוש אופטימאלי בקרני השמש ועוד. הסיור יוצא ביום שבת בשעה 11:00. מחיר: 20 שקלים למבוגר ו-10 שקלים לילדים. ההרשמה מראש

אם הסיור המודרך פחות מתאים לכם ובא לכם להרגיש קצת כמו ציידי שיטפונות, אלה הנחלים המומלצים, שניתן לצפות בהם בצורה עצמאית ובטוחה:

נחל צין, מפל תחתון 

נחל ערוגות, מהכביש הראשי בסמוך לכניסה לשמורה

נחל צאלים באיזור כפר הנוקדים

הגשר התלוי בנחל הבשור, פארק אשכול

נחל אוג, בכביש בקעת הורקניה

ישנם עוד שלל נחלים שלרוב מוצפים לאחר גשמים חזקים: נחל תמר, נחל רביבים, נחל חבר, נחל נטיפים, מצוקי דרגות ועוד. רק תבחרו. שימו לב, לא משנה לאיזה נחל בחרתם להגיע, חשוב מאוד לשמור על כל כללי הזהירות. שיטפון, במיוחד אם מצליחים "לתפוס" אותו ברגע שהוא מגיע, הוא דבר מאוד עוצמתי ומסוכן. אל תנסו לרדת ממש עד קו המים/ הנחל, תחנו את הרכב במקום גבוה ובטוח ותמיד תקפידו להיות עם עוד אנשים. 

עוד כמה טיפים לסיום:

1. להצטייד בטלפונים סלולריים, במטענים ניידים ובמזון רב.
2. לנסוע בכלי רכב ארבע על ארבע בלבד.
3. לנסוע בזהירות בנחלים ובסביבתם.
4. לרשום את מספרי הטלפון של יחידות החילוץ באזורי השיטפונות ולעדכן בני משפחה במיקום שלכם למקרה של צרה.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש