הבקשה של ילדיו של שגיא מור, שטבע בקופנגן: "רוצים שהוא יהיה לידם"
שגיא מור ז"ל, הישראלי שטבע בקופנגן במהלך חופשה משפחתית, צפוי להיקבר מחוץ ליישוב שבו הוא גר, בגלל שלא התקבלו אישורים לכך. כעת, המשפחה וחבריו יוצאים למאבק. "ילדיו של שגיא ביקשו שייקבר ביישוב ויישאר לידם, זה הדבר היחיד שהם מבקשים"

אחרי הסוף הטרגי בחופשה המשפחתית של שגיא מור ז"ל, בן 45 מקלע אלון, שנסחף בים בקופנגן לאחר שהציל בגבורה את בנו, למשפחתו יש בקשה אחת בלבד - להביא אותו לקבורה בשטח היישוב, למרות בקשות לרשויות, נכון לרגע זה לא התקבל אישור.
בקלע אלון שבמועצה האזורית גולן אין בית עלמין, ותושבים מעידים על כך שבמשך שנים רבות הם ניסו לפנות לרשויות האזוריות על מנת לפתור את הבעיה ולמצוא מקום קבורה עבור יקירם. קלע אלון, היישוב שקיים כ-20 שנה, נמצא בשנים האחרונות בתנופת צמיחה עם שכונה חדשה, קליטת משפחות ומיזוג עם היישוב השכן רמת טראמפ.
שגיא, בן היישוב, עבד את האדמה, הכיר כל שביר וכל עץ, ונשא עמו אהבה עמוקה למקום ולתחושת הקהילתיות בקלע אלון. יומיים לפני שטס עם משפתו לחופשה בתאילנד, הוא סיים 700 ימי מילואים בכיתת הכוננות של היישוב. "ילדיו של שגיא ביקשו שייקבר ביישוב ויישאר לידם, זה הדבר היחיד שהם מבקשים", אומר מוטי, קרוב משפחתו של שגיא. "כיום, המשפחות שמאבדות את יקיריהן ביישוב נאלצות לטמון אותם באתר מרוחק שנמצא כ-60 ק"מ מהבית. לילדים ולמשפחות האבלות מגיע בזכות ולא בחסד, מקום קרוב, נגיש, שאפשר להגיע אליו גם ברכיבה על אופניים. ביישוב קהילתי, זיכרון הוא חלק מהבית, וחייב להישאר קרוב".
יגאל, שכנו של שגיא, הוסיף בכאב: "שגיא תמיד היה איש של עבודה קשה ועשייה ביישוב - חקלאות, גינון, התקנת לוחות סולאריים. כשפרצה המלחמה הוא התייצב מיד, כמו תמיד. כואב לי במיוחד לדעת שביישוב שלנו בקלע אין בית עלמין, וששגיא ייקבר בבני יהודה, שזה כמעט שעה נסיעה מהבית, מהשדות ומהאדמה שעבד וכל כך אהב. בלב זה מרגיש לא נכון. לא מגיע לשגיא".

אורי קלנר, ראש המועצה האזורית גולן, אמר: "מרגע היוודע על מותו של שגיא אנו פועלים יחד עם הממשלה וגורמי התכנון, על מנת ליצור מצב בו ניתן להקים בית קברות אזורי ליישובי צפון הגולן בהקדם. יישובי צפון הגולן בצמיחה דמוגרפית משמעותית ואנו במועצה רואים חשיבות גדולה לאפשר להם מקום ראוי וחוקי לקבור בו. דבר שלא קיים היום. הבוקר התקיימה פגישה בנושא עם הגורמים הממשלתיים האחראים לאישור ואנו מקווים שהיא תוביל לפתרון חוקי שיאפשר את הקמת בית הקברות האזורי".
מרשות מקרקעי ישראל נמסר: "סוגיית קבורתו של שגיא מור מקלע אלון נמצאת בטיפול מיום שישי מול ראש המועצה מר קלנר והנהלת רמ"י. רשות מקרקעי ישראל מקצה קרקע על פי דין בהתאם לייעוד התואם את השימוש המבוקש. מבדיקת רמ"י נמצא כי בתחום תכנית המתאר של הישוב לא קיים יעוד קרקע לבית עלמין. לפיכך, לצורך הקצאת השטח יש לקדם תכנית מתאימה. המועצה איתרה שני פוליגונים שנראים כמתאימים להקמת בית עלמין אזורי. נעשתה בדיקה ראשונית אולם נדרשות בדיקות נוספות לאיתור מיקום מתאים גם ע"י רשויות נוספות כגון הועדה המחוזית לתו"ב. רמ"י תפעל בשת"פ עם המועצה בכדי לקדם פתרון קבורה ראוי לתושבי קלע אלון כמו גם יישובים סמוכים נוספים. עם זאת, מדובר בהליך תכנוני שלוקח זמן ולדעתינו לא ייתן מענה למשפחת מור. יצוין כי בסמוך ליישוב קלע אלון נמצאים פתרונות קבורה נוספים כגון: בית עלמין שעל/אודם שאף שימש כפתרון לקבורה של שני תושבים אחרים מקלע אלון. רמ"י משתתפת בצערה של המשפחה ומי ייתן ולא ידעו עוד צער".
כזכור, שגיא נעלם ביום רביעי בצהריים, לאחר שנסחף בזרמים החזקים בסביבות השעה 14:30, שעון תאילנד. הוא עוד הספיק לצעוק לאשתו שינסה להגיע אל הסלעים סמוך לגשר, אך גל נוסף סחף אותו.
אשתו יצרה מיד קשר עם שגרירות ישראל בבנגקוק כדי להפעיל את כוחות ההצלה. בסביבות השעה 17:30 תגברו כוחות משטרת התיירות של קופנגן את פעולות החיפוש: רחפנים סרקו את האזור מהאוויר, אופנועי ים חיפשו במים הסמוכים לחוף, וסיורים עברו לאורך רצועת החוף.
ביום חמישי בבוקר חודשו החיפושים, שהסתיימו כאמור בבשורה הקשה. ענבל מור, אשתו של שגיא: "בשעות הקשות האלו אני מבקשת להודות מכל הלב שלנו לאנשים הטובים שהתגייסו להציל את שגיא. למאות המתנדבים שחיפשו כל הלילה בחופים הקרובים, לצוות מגן, ביטוח כלל, לבית חב״ד ולמשרד החוץ, על התמיכה מסביב לשעון. אנחנו מתכנסים עכשיו בחיק המשפחה להתמודד עם הבשורות הקשות ולחזק את בני הבית".
