מאות אלפי ישראלים חזרו בימים האחרונים לארץ מחו"ל, בזמן שלא מעט עדיין מתקשים למצוא טיסות, בגלל ביטול של מרבית החברות הזרות. 

> ריכוז חברות התעופה שעדיין טסות לארץ

> ריכוז טיסות החילוץ שיש מסביב לעולם

בתוך כך, לא מעט ישראלים טענו בימים האחרונים שנתקלו במחירים גבוהים מצד חברות התעופה שמנצלות לטענתם את המצב כדי לעשות קופה. כך למשל, מחירי הטיסה לכיוון אחד יקרים הרבה פעמים ממחיר של טיסה הלוך-חזור, או שיש חברות שדורשות דמי ביטול גבוהים, מה שגורם לנוסעים לא לבטל ופשוט לא להופיע לטיסה והמטוסים ממריאים ריקים.

בעקבות כמות התלונות, המועצה לצרכנות פנתה למשרד התחבורה: "לאור חשש לניצול המצב הביטחוני לצורך עשיית רווחים על גבי ציבור הצרכנים מצד חברות תעבורה בין יבשתיות, יש לעצור את התופעה"

על פי המועצה לצרכנות, במוקד החירום של המועצה שנפתח בשל המצב, התקבלו בימים האחרונים תלונות רבות של צרכנים המבקשים לבטל טיסה או לדחותה, ונתקלים בסירוב או בדרישה לדמי ביטול מלאים, בנוסף מתקבלות תלונות קרובי משפחה של צרכנים שמבקשים לחזור לארץ ונדרשים למחירים גבוהים במיוחד.

נתב"ג (צילום: פרטי)
יקר לחזור לארץ | צילום: פרטי

המועצה הביעה דאגה עמוקה בנוגע להסלמה במחירי הטיסות ו/או השייט בצל המצב הביטחוני. "מחירי הטיסות ו/או השייט לכיוון אחד הביתה האמירו למחירי כרטיסי 'הלוך חזור'. לעמדתנו עלייה משמעותית במחירי הכרטיסים מחייבת התייחסות מיידית".

מנגד, לא מעט חברות תעופה, לרבות שלושת חברות התעופה הישראליות, ציינו שבימים אלה לא יגבו דמי ביטול/שינוי בתקופה הקרובה. בנוסף, ישנן חברות שמעניקות טיסות חינם, בתוכן חברת בלו בירד היוונית. בנוסף, באל על הודיעו שהציבו מחירי סף קבועים: כל היעדים עד לשעתיים טיסה - עד 299 דולר לכיוון. יעדים מעל שעתיים טיסה ועד שש שעות טיסה - עד 499 דולר לכיוון. יעדים מעל שש שעות טיסה - עד 899 דולר לכיוון (במחלקת תיירים).