mako
פרסומת

טרגדיה בחופשה: הפארקוריסט הישראלי אותר מת בשווייץ

הפארקוריסט הישראלי המוכר סרגיי שפיצין, "הבודהה המקפץ", נהרג במהלך רחיפה בעמק לאוטרברונן שבשווייץ, ימים ספורים לאחר שפרסם תיעוד אקסטרים נוסף מהרכסים שבהם טייל. היעדרותו העלתה חשש כבד שהוביל לחיפושים נרחבים, שבסופם אותרה גופתו. הרשויות המקומיות ויחידת ZAKA 360 פועלות להשבתו לישראל

אסף וקנין
פורסם: | עודכן:
סרגיי שפיצין
הקישור הועתק

סרגיי שפיצין, תושב אשדוד בן 35, ואחד מאומני הפארקור והאקסטרים המוכרים בישראל, נהרג ביממה האחרונה במהלך רחיפה בעמק לאוטרברונן שבשווייץ, שבו טייל בשבועות האחרונים.

שפיצין, הידוע בכינויו "בודהה המקפץ" (Jumping Buddha), צבר לאורך השנים קהל עוקבים גדול בזכות סרטונים שבהם תיעד פעלולי אקסטרים, קפיצות בין בניינים, היתלות על מנופים ורחיפות מגובה רב. בשנת 2023 עורר סערה באשדוד לאחר שתיעוד של קפיצה מגג בניין גבוה בעיר הופץ ברשתות. באותם ימים אמר כי הוא "עושה זאת בשביל הכיף".

במהלך שהותו בשווייץ יצא שפיצין לרחיפה נוספת, אך לאחר שלא שב לחדרו במלון ולא יצר קשר, חבריו ומשפחתו הודיעו על היעדרותו. אחד מחבריו פרסם באינסטגרם פוסט ובו דיווח כי שפיצין נעלם וכי כל מידע עשוי לסייע לאיתורו. צוותי החילוץ, בהובלת מגנוס איתור וחילוץ, פתחו בחיפושים ואחרי שעות ארוכות נמצאה גופתו של שפיצין באזור הרחיפה.

בזק"א, במגנוס ובמשרד החוץ מסרו כי הם מלווים את המשפחה ופועלים יחד עם הרשויות בשווייץ כדי להשיב את גופתו לישראל. שפיצין, שעבר בשנים האחרונות להתגורר בשדרות, צפוי להיקבר בעיר.