בני זוג מחיפה רכשו לפני כעשרה חודשים כרטיסי טיסה הלוך וחזור מתל אביב לסופיה, בירת בולגריה, עם חברת אל על. לפי כרטיסי הטיסה שרכשו, מועד ההמראה מסופיה לתל אביב נקבע לשעה 10:50 בבוקר, כך שהטיסה תספיק לנחות לפני כניסת השבת בארץ.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

בסיום החופשה, בני הזוג הגיעו שלוש שעות לפני הטיסה וגילו שהיא נדחתה בחמש שעות  ו-46 דקות וזאת מבלי שאף נציג של חברת אל על עדכן אותם.

בגלל עיכוב: נוסעים התפרעו (צילום: איתי צין, חדשות)
הטיסה המריאה באיחור של כמעט שש שעות. אילוסטרציה | צילום: איתי צין, חדשות

"היה עומס של אנשים. נאלצנו לעמוד על הרגליים שעות ארוכות", טענו בני הזוג. "זה לא עניין איש מנציגי  החברה שהתעלמו מאיתנו. ביקשנו שיספקו לנו שתיה ואוכל אבל נתקלנו באטימות חסרת תקדים. הם אמרו שאינם חייבם לנו דבר כי החברה הודיעה על כך שהטיסה תצא באיחור".

לדברי השניים, רק כשהיו במטוס הם קיבלו כריך קטן ובקבוק מים מינרליים. לטענתם, הם נחתו כאשר השבת כבר נכנסה והתחבורה הציבורית לא עבדה ולכן נאלצו לשלם על מונית לחיפה 600 שקלים מכיסם. "הכריך הקטן היה ארוחת השבת שלנו והטיסה נחתה אחרי כניסת שבת. הפסדנו את הרכבת האחרונה ונאלצנו לקחת מונית ספיישל הביתה", קבלו בני הזוג.

הם פנו לסוכנות הנסיעות ממנה רכשו את כרטיסי הטיסה, כדי לברר מדוע לא הודיעו להם על עיכוב הטיסה. בסוכנות נאמר להם כי לאחר בדיקה מעמיקה, התברר שהם קיבלו מייל מאל על בשעה 22:30 בלילה כאשר המשרדים סגורים ונפתחים רק למחרת בשעה תשע בבוקר, כך שלא הייתה להם דרך לעדכן אותם בשעת הטיסה החדשה.

"גם אם היו מעבירים לנו את ההודעה בשעה תשע בבוקר זה לא היה מועיל לנו. אנחנו ושאר הנוסעים עזבנו את המלון בשעה שבע בבוקר כדי להגיע בזמן לטיסה", ציינו השניים. בני הזוג, בסיוע של עו"ד רון סולן, הגישו תביעה נגד אל על לבית המשפט לתביעות קטנות בחיפה ודרשו לקבל פיצוי של 14,933 שקלים.

"הנתבעת התנהלה בזלזול וברשלנות, הן כאשר נתנה הודעה על שינוי פרטי הטיסה במועד בלתי סביר והן כשהתעלמה בגסות מאחריותה כלפי דין ולא טרחה לדאוג לנוסעיה לארוחות ומשקאות", נטען בתביעה. "בחרנו לטוס באל על בידיעה שנקבל את השירות המצוין ביותר, שכן זו חברה ישראלית ויוקרתית אבל לצערנו לא כך היה".

חברת אל על טענה בדיון בבית המשפט, כי מדובר בעסקה סיטונאית שנעשתה בין סוכנות נסיעות לחברה ושהם לא צד בהתקשרות הזו. לדבריהם, סוכנות הנסיעות רכשה כרטיסי טיסה ל-26 נוסעים ומחובתה היה לעדכן אותם לגבי השינוי החדש במועד הטיסה לישראל. לטענת החברה, רק הקבוצה של 26 הנוסעים שרכשו כרטיסים מאותה סוכנות הנסיעות הגיעו למועד הטיסה המקורי, בעוד ששאר הנוסעים עודכנו לגבי השינוי החדש והגיעו מאוחר יותר לדלפק החברה. כמו כן, בטיסות לסופיה לא מגיעה סעודת שבת לנוסעים אלא רק כריך ושתייה.

סופיה, מהערים הכי זולות באירופה (צילום: Takashi Images, shutterstock)
יעד זול ואטרקטיבי. סופיה, בולגריה | צילום: Takashi Images, shutterstock

הרשמת הבכירה, גלית ספרא-ברנע ציינה בפסק הדין, כי אל על התרשלה באי משלוח ההודעה למעט דרך מערכת "אמדאוס" לסוכנות או לנוסעים ובאי עמידה על קבלת פרטי הנוסעים לצורך משלוח מסרונים באופן מסודר. יחד עם זאת, הרשמת קבעה שחברת הנסיעות התרשלה בכך שלא מסרה לאל על את מספרי הטלפון של הנוסעים שטסו דרכה כדי שיהיה ניתן לשלוח להם הודעות דחופות, כפי שהיה צריך לקרות באירוע זה.

לדבריה, התובעים נחתו בזמן כניסת השבת ולכן, בגלל שתנועת הרכבות הופסקה, הם זכאים גם לפיצוי בגין נסיעה במונית מתל אביב לחיפה וגם בגלל שאל על לא פעלה בהתאם לחוק שירותי התעופה ולא דאגה לספק לתובעים אוכל ושתיה.

על פי פסק הדין, אל על תשלם לבני הזוג פיצוי של 7,470 שקלים. יחד עם זאת, הרשמת חייבה את חברת הנסיעות להשיב לאל על סכום של 3,735 שקלים בגין המחדל שלה.