בסוף פברואר-תחילת מרץ 2015 סערה מדינת ישראל בעקבות סרטון הישראלי המכוער שהופץ ברשתות החברתיות, בו נראו שני האחים עופר ואסף בדירי ממושב אחיסמך תוקפים את קצין הביטחון של מלון יו סוויטס באילת, בעקבות סירובו לפתוח את דלת חדרם בגלל שחנו במקום אסור. הסרטון זכה לצפיות רבות והגולשים ברובם תקפו את האחים על מעשיהם וכינו אותם בשמות גנאי לא נעימים.

כעת, שנתיים אחרי האירוע, מתברר שהאחים יצאו בעונשים קלים ביותר שלא תואמים את התנהגותם.
נזכיר שהמקרה, שקרה כאמור לפני כשנתיים וחצי, התרחש לאחר שאשתו של אסף בדירי, שהייתה בהריון מתקדם בסיכון גבוה, הגיעה לפקיד הקבלה וביקשה ממנו שיפתחו את החדר. קב"ט המלון שהיה במקום סירב לפתוח את החדר בנימוק שבני משפחתה החנו את כלי הרכב שלהם במקומות נכים האסורים לחנייה, סרבו להציג בפני הקב"ט תו נכה וטענו שהרכבים אינם שלהם. עופר בדירי הגיע למקום, זעם על הקב"ט והחל לקלל אותו: "מניאק סמרטוט, לך כוס אמק. מי אתה? פתח ת'דלת". כשהקב"ט התבצר בעמדתו וסירב לפתוח את החדר פנה איים עליו בדירי: "את ראבק אני אהרוג. סמרטוט, כלב אחד מסריח. פתח את הדלת יא מניאק".

בדירי לא הסתפק באיומים בלבד, והוא ואחיו אסף הסתערו על המאבטח, תקפו אותו והיכו אותו בראשו. למקום הגיעו שוטרים שעיכבו את האחים לחקירה. בתום חקירתם הגישה התביעה המשטרתית כתב אישום נגד השניים בגין עבירות של איומים, התנהגות פרועה במקום ציבור ותקיפת סתם.

מביעים צער

במהלך המשפט אסף בדירי הביע צער על מעשיו וטען כי עשה זאת בגלל שחשש לשלומה של אשתו. השופט גל שלמה טייב בחר שלא להרשיעו מאחר שאין לבדירי עבר פלילי ושהוא כבר שילם פיצוי כספי על המקרה.

בעניינו של אחיו עופר, שירות המבחן המליץ לבית המשפט לשלב אותו בהליך טיפולי. עופר בדירי כבר החל להשתלב בקבוצה כזו ולקח אחריות על מעשיו, למרות שציין כי גם הקב"ט אשם במקרה.

שירות המבחן ציין כי הסיכוי להישנות מקרה אלימות בעתיד מצד עופר בדירי הינו נמוך והמליץ שלא להטיל עליו עונש של עבודות שירות שכן הדבר יפגע בפרנסת משפחתו ולהסתפק ב-250 שעות שירות לתועלת הציבור.
התובע, עו"ד דרור אקלר, ביקש להפעיל עונש מאסר על תנאי נגד עופר בדירי, ולגזור עליו עונש של ארבעה חודשי מאסר בעבודות שירות שכן המעשה שביצע היה מכוער ומשפיל כלפי הקב"ט.

פרקליטתו של בדירי, עו"ד טליה גרידיש, טענה מנגד כי יש לאמץ את המלצות שירות המבחן ולהתחשב בכך שמרשה שילם לקב"ט פיצוי משמעותי בהליך של גישור שנערך מחוץ לבית המשפט. היא ביקשה להתחשב בכך שהוא לקח אחריות מלאה על מעשיו וביקש סליחה מהקב"ט.

השופט גל שלמה טייב החליט שלא להחמיר עם בדירי, דחה את בקשת התובע להפעיל את עונש המאסר על תנאי וגזר עליו תשלום פיצוי של 1,000 שקלים למתלונן וביצוע 250 שעות שירות לתועלת הציבור.