לאורך השנים חופשת פסח היתה תקופה בה המטיילים הישראלים בחרו לנפוש בארץ. אבל אז הגיעו השמים הפתוחים, מחירי החופשות בחו"ל צנחו ולעומתם החופשות בארץ המשיכו להתייקר והישראלים התחילו לחשב מסלול מסלול מחדש.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

גם השנה ניתן לראות את השינוי הגדול כשעל פי אתר השוואת המלונות, הוטל קומביינד, נרשמה צניחה של 38 אחוזים בהזמנות למלונות בישראל לעומת חג פסח הקודם. כמו כן, על פי נתונים נוספים חלה עליה של 16.5 אחוזים במספר ההזמנות של נופשים ישראלים למלונות בחו"ל. זאת בנוסף לעליה של 10 אחזוים במספר ימי הלינה הממוצע לעומת פסח הקודם.

לאן הישראלים טסים בפסח?

על פי אתר השוואת המחירים, הירידה בביקוש למלונות בארץ באה לידי ביטוי גם בירידה במחיר הממוצע ללילה שמשלמים ישראלים בפסח הקרוב, בעיקר במלונות היוקרה. כך, ירד המחיר הממוצע ללילה בישראל במלון חמישה כוכבים מ-300 דולר (1,073 שקל) בשנה שעברה ל-254 דולר (909 שקל) השנה, ירידה של כ-15 אחוזים. במלונות בארץ המדורגים עם כוכב אחד, הזולים ביותר, ירד המחיר הממוצע מ-85.5 דולר (306 שקלים) ל-79 דולר (282 שקל), ירידה של 7.6 אחוזים.

נתניה (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
המלונות בנתניה דווקא התייקרו השנה. קו החוף של נתניה | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

פילוח גיאוגרפי מגלה שהירידה הגדולה ביותר היא במחירי המלונות באילת, ים המלח ובטבריה. בערים הגדולות המחירים ירדו בשיעורים נמוכים ואילו בנתניה דוקא חלה עליה של 15 אחוזים במחיר הממוצע ללילה והוא מגיע ל-197 דולר (705 שקל).

'"בריחת" הישראלים לחו"ל היא תוצאה מהתחכום הגדל של הנופשים שלמדו להזמין טיסות ומלונות מראש, במיוחד בתקופות של עומס וביקוש רב בחגים", טוען איל סגל, מנהל הוטלס קומביינד ישראל. "באמצעות בדיקת מחירים והשוואות הם מזיזים את ימי הטיסה קדימה או אחורה כדי ליהנות ממחיר זול יותר ומוצאים מלונות במיקומים ומחירים שמתאימים להם. חשוב לציין שגם לאחר ירידת המחירים שאנו רואים מחירי המלונות בישראל עדיין יקרים לעומת החלופות בחו"ל, במיוחד בחג הפסח ששונה אצלנו לחלוטין מאשר חג הפסחא הנוצרי מבחינת האורך והחופשות".

לאן הישראלים טסים בפסח?