במקום שבו היתה עיר הסרטים, בחלקה הדרומי של אילת בדרך לסיני, נבנה במרץ בימים אלה פארק מים מהגדולים ומהמשוכללים באזור. היזמים רן אקשטיין ועופר גלזר השקיעו במקום 80 מיליון שקלים והתהליך לא היה קל.

"לפני יותר משבע שנים הגשנו את התוכניות להקמת הפארק, אבל עניינים ביורוקרטיים גרמו לכך שלקח המון זמן עד שהן אושרו", מספר אקשטיין. "הקמנו פארק מים דומה בקפריסין ושם קיבלנו את האישורים תוך כמה חודשים. כל התהליך היה מתיש מאוד אבל החלטתי שלא להישבר כי הייתה לנו מטרה. אנחנו מאמינים שהפארק יהיה סיפור הצלחה".

אך ההיסטוריה של פארקי השעשועים השונים באילת, לא לגמרי מתיישב עם האמירה של אקשטיין. כך, במשך שנים ניסו לא מעט יזמים להרים אטרקציות שונות בעיר, מתוך מחשבה שהנופשים יסתערו. במציאות, מעט מאוד אטרקציות שרדו את הנופש הישראלי הבררן ואת הבירוקרטיה והקושי בהכנסות. כך למשל, עיר המלכים נסגרה וגם עיר הסרטים הידועה, עליה מקימים כעת את פארק המים, לא שרדה המון זמן.

פארק המים באילת
ככה המקום צפוי להיראות בפתיחה
פארק מים באילת (צילום: אילן ארנון)
במבנה הכניסה יהיו גם מסעדה, חדר אוכל ואולם אירועים | צילום: אילן ארנון

פארק מים באילת (צילום: אילן ארנון)
בפנים יהיו שלושה מגדלים של מגלשות, בריכת גלים, עולם ילדים ועוד | צילום: אילן ארנון

את אקשטיין זה לא ממש מפחיד: "יש ביקוש גדול לפארק מים בעיר כמו באילת. אנחנו לא נהיה כמו עיר המלכים. לא ניפול כלכלית. אל תשכח מה היה פה לפני, טקסס ראנץ' שבו בילו נרקומנים והומלסים שהפך לפיל לבן. אין פה שום הימור כי אנחנו בטוחים שהמקום יצליח. בתי המלון בעיר משתפים איתנו פעולה כי הם מעדיפים שהאורחים לא יישארו להם כל היום במלונות אלא גם ייצאו החוצה לבלות. יש שיתופי פעולה עם כמה מבתי המלונות ועם רשת 'ישרוטל' לה שייך השטח".

ובכל זאת השקעתם פה הרבה מאוד כסף, אין פחד?
"זה לא מפחיד אותנו, אנחנו בטוחים בעצמנו. עשינו בדיקות ואנחנו מאמינים שהפארק יהיה סיפור הצלחה. יש את המימדיון, שפיים וימית 2000. ועכשיו פארק המים שלנו באילת שיהיה מהטובים בעולם עם מתקנים חדישים ואקסטרים".

מה הולך להיות בפארק המים באילת?

אם לא יהיו עיכובים נוספים הפאר צפוי להיפתח בחודש יולי השנה. תאריך הפתיחה המקורי היה בנובמבר 2021, אבל בגלל הקורונה המתקנים שיובאו מחו"ל על גבי אניות משא התעכבו במשך כמה חודשים מה שעיכב את הפתיחה במועד המקורי.

בפארק יהיו שלושה מגדלים ענקיים הכוללים 24 מגלשות, קרוסלות מים לילדים ומבוגרים, בריכת גלים, עולם מים לילדים, מתקן מיוחד לחישוב נקודות שכולל חיישנים ולוח תוצאות, מרוץ מכוניות וסירות מתנגשות ועוד 18 אפקטים של בריכות גלים. לכל זה צריך להוסיף מתחמי אוכל, דוכני גלידות, מסעדה ואולם אירועים.

פארק מים באילת (צילום: אילן ארנון)
המגלשה הגבוהה במזרח התיכון - בגובה 25 מטרים | צילום: אילן ארנון
פארק מים באילת (צילום: אילן ארנון)
בכל מגדל יהיו כניסות נפרדות לכל מגלשה | צילום: אילן ארנון

פארק מים באילת (צילום: אילן ארנון)
מתקני המים לילדים | צילום: אילן ארנון

היזמים רכשו את המתקנים והאפקטים הייחודים מהולנד, סקוטלנד, ארצות הברית ואיטליה, למדו היטב כיצד מופעל פארק המים לפרטי פרטים, כולל שימוש באמצעים טכנולוגיים משוכללים - אפקטים ושימוש במסכים גדולים המתעדים את הנופשים.

"השקענו במיטב האפקטים והמתקנים שמופעלים בפארקי מים הגדולים ביותר בעולם. זה יהיה פארק המים הכי טוב בארץ. נעניק פה חוויה מושלמת למבלים שלא ישכחו אותה המון זמן", אומר אקשטיין. 

כ-3,000 איש יוכלו להיכנס לפארק בכל יום. עלות הכרטיס כ-120 שקל ולקבוצות מאורגנות המחיר יהיה מעט זול יותר. בנוסף, הפארק יהיה פתוח עד שעות החושך, וכרטיס ערב גם יהיה זול יותר. "הכול מותאם לכך שלא תהיה צפיפות בפארק. עיר כמו אילת חייבת פארק מים. לטעמי חסרים פה עוד אטרקציות כמו גלגל ענק ולונה פארק כמו שיש בערים תיירותיות בעולם", הוסיף אקשטיין. "אילת זו עיר עם פוטנציאל אדיר ואטרקציות נוספות רק ישדרגו עוד את המקום".

פארק מים באילת (צילום: אילן ארנון)
השהייה במקום תהיה עם שעון חכם איתו ניתן יהיה לקנות אוכל וגלידות | צילום: אילן ארנון
פארק מים באילת (צילום: אילן ארנון)
הפארק מבחוץ. פעם היתה כאן עיר הסרטים | צילום: אילן ארנון

פארק מים באילת (צילום: אילן ארנון)
זה מה שקורה מתחת לאדמה. חדר המכונות של הפארק | צילום: אילן ארנון