mako
פרסומת

טוען שאישתו והילדים מוחזקים בתנאים קשים - ברשות האוכלוסין וההגירה חשפו את הסיבה למעצר

יוסף, שהגיע לטענתו עם אישתו ושלושת ילדיו מברזיל לבקר בארץ, מציין שעצרו אותם בנתב"ג ללא סיבה ושכבר שלושה ימים הם מוחזקים בתנאים קשים. ברשות האוכלוסין וההגירה טוענים מנגד: "האישה והילדים הנלווים אינם רשומים באף מקום והנוסע מעולם לא הצהיר כי נישא וכי נולדו לו 3 ילדים"

אסף וקנין
פורסם:
נעצרו בכניסה לישראל
צילום: באדיבות המצלמת
הקישור הועתק

יוסף, יהודי שנולד בסאו פאולו שבברזיל עלה לישראל בשנת 2000 והתגייס לשירות צבאי בצה"ל. לפני כ-8 שנים, הוא חזר לברזיל ושם לדבריו הכיר את אשתו, קאואני. ביום שישי לפנות בוקר, יוסף הגיע לביקור בישראל יחד עם אשתו ושלושת ילדיו, ילד כבן 5 ותאומים בני שנה. "הגענו לארץ במטרה לבקר את המשפחה שכאן לפרק זמן של כחודש וחצי-חודשיים, זה היה התכנון", הוא טוען בשיחה עם mako.

יוסף טוען שהדרך לישראל לא הייתה קלה עבורם. בגלל ביטולי הטיסות בשבוע החולף, לנוכח המצב הביטחוני, הם נאלצו להגיע ליוון ומשם לעלות על טיסה ישירה לכאן. "זה לא היה פשוט, עשינו כמה טיסות קונקשן כדי להגיע, וקנינו כרטיסים דרך שלוש חברות שונות בגלל שכל פעם ביטלו את הכרטיסים, אז יצא מצב שלאשתי ולילדיי לא היה כרטיס עם תאריך חזרה לברזיל, לא שמתי לב לזה בגלל כל הסיטואציה שנוצרה".

עם נחיתתם בנתב"ג, בסוף השבוע האחרון, צוות של רשות האוכלוסין עיכב את קאואני ושלושת הילדים הקטנים. "הם הגיעו עם צוות גדול של שוטרים, כאילו אנחנו מחבלים. סך הכל מדובר במשפחה שלא יכולה לעשות כלום. הם לא דיברו יותר מדי, לא ניסו אפילו לנסות להסביר לנו, התייחסו אלינו כמו לפושעים", אומר יוסף. "אמרו שאשתי באה בשביל לגור כאן ושזה לא חוקי, אבל ניסינו להסביר שמדובר בטעות אנוש וכל המצב הזה נוצר בגלל ביטולי הטיסות והכאוס שהיה. לאשתי יש חברה בברזיל, יש לה עובדים ואחריות, לילדים יש גנים ובתי ספר והגענו בדיוק בחופשת הקיץ כדי לבלות פה בישראל ולבקר את המשפחה".

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה לדברים של יוסף: "לגבול בנתב"ג הגיע נוסע עם אישה ושלושה ילדים. מתשאול ראשוני עולה כי הנ"ל ישראלי שלדבריו דרכונו הישראלי נגנב (אין כל אזכור לכך במערכת) ולכן הציג דרכון ברזילאי. האישה והילדים הנלווים אינם רשומים באף מקום והנוסע מעולם לא הצהיר כי נישא וכי נולדו לו 3 ילדים.

אי לכך, במערכת הרשויות הישראליות אין כל מידע על כך שמדובר באישתו בילדיו. לאור האמור, לרבות העובדה שהנוסע לא ידע להשיב על שאלות רבות, לא היו בידי בני המשפחה כרטיסי חזור וכי כל הטיעונים שהועלו לא התיישבו עם המידע שהוצג, הוחלט לסרב את כניסת המשפחה בגין חשש להשתקעות".

פרסומת

יוסף טוען גם שאשתו וילדיו נלקחו לחדר עם תנאים קשים למחיה: "שמו אותם במקום קטן עם ג'וקים, לכלוך וזוהמה. אני מזכיר שמדובר כאן באישה עם שלושה ילדים, ילד בן 5 ותאומים בני שנה בסך הכל. הכל היה מטונף, היא שלחה לי סרטונים משם וזה היה מחריד. אין אפילו מים לשתייה בתוך החדר, אין מאוורר, הם סובלים מחום והתלוננו על כך. אבל שום דבר לא עוזר. לא חשבתי מעולם שיקרה לי דבר כזה כאן בארץ ישראל שאני כל כך אוהב, אני יהודי אוהב הארץ ועשיתי פה הכל מהכל, ובסוף הילדים שלי ואשתי מקבלים את היחס המשפיל הזה".

לדבריו, לאחר שקיבל את התעודים מאשתו, יוסף ניסה להפעיל כל קשר אפשרי עם השגרירות הברזילאית שינסו לסייע למשפחתו. "חייגתי לפוליטיקאי בברזיל שמאוד אוהב את ישראל, הסברתי לו את המצב ושלחתי לו גם את הסרטונים. עד עכשיו שום דבר לא עזר, לא נתנו לי אפילו לראות את ילדיי או להכניס להם בקבוק מים. ההרגשה שמתייחסים אלינו כמו לגנגסטרים, וזה עצוב שאני צריך לראות את הילדים שלי שהגיעו לחום של 39 מעלות בחדר עם תנאים מזוויעים".