זה קרה ביום שבת האחרון באזור מדברי ליד בסיס האימונים צאלים שבנגב. עשרות צעירים בדואים מהאזור ארגנו תחרות מרוצי גמלים ובמקביל כמה מאות צופים, בעלי רכבי ארבע על ארבע, ליוו בנסיעה את המרוץ, על מנת לברר מי סיים במקום הראשון.

"מדובר בתחרות יוקרתית מאוד והגמלים צריכים לסיים מרחק של 15 קילומטרים", הסביר מארגן התחרות, עימאד אלקורעאן. "במשך ארבעה חודשים אנחנו מכשירים את הגמלים למרוצים מסוג זה. מדובר בגמל ארץ ישראלי שבנוי לתחרות כזו. במשך כל ההכשרה הוא רץ 40 קילומטר כדי להיות בנוי ומוכן למרוץ. זו תחרות קשה מאוד והגמלים עובדים קשה יחד עם הרוכבים להיות מוכנים לה".

לדברי עימאד, מי שהתלווה למרוץ הגמלים הם בני המשפחות של הרוכבים שרצו לתעד מקרוב את התחרות ואת הזכייה של הגמל שהם שיגרו למרוץ. בכל תחרות משתתפים כ-35 רוכבי גמלים.

"יש בתחרות הזאת הרבה יוקרה וכבוד", ציין אלקורעאן. "אין פה הימורים. עושים את זה בשביל הכיף וכדי להחיות את מרוצי הגמלים שהפסקנו בזמן הקורונה. גם במרוץ הזה לא הפרנו את הנהלים, הוא התקיים בשטח פתוח ולא הייתה התכנסות".

מירוצי גמלים (צילום:  עימאד אלקורעאן)
גמל מירוצים יעלה בסביבות ה-20 אלף שקלים | צילום: עימאד אלקורעאן

שוויו של גמל מרוץ נע בין 15 ל-20 אלף שקל. שוויו של הגמל מרוץ הטוב בישראל - "רעם" מוערך בכ-50 אלף שקל. המחיר נקבע על פי התעודות שיש לגמל, מי היו ההורים שלו ומה הגזע שלו. גמל מרוצים טוב עולה בסביבות 20 אלף שקל.

בתחרות בשבת זכה הגמל "אלרעד" שבעליו קיבל מהספונסר סכום צנוע של 500 שקל. "החלום שלנו הוא לעשות תחרות גמלים  בארץ, בדובאי או בשלב מאוחר יותר בעומאן ובחרין", הוסיף אלקורעאן. "אנחנו מנהלים מגעים לארגן תחרויות משותפות בשלב הראשון בדובאי ואחר כך בישראל ובעוד מדינות ערביות. בקרוב נערוך  בנגב תחרות גמלים גדולה".