אחרי מבצע החילוץ של אל על ומשרד החוץ של כאלף מטיילים ישראלים שנתקעו בפרו, מסתבר שגם במדינת נוספות בדרום אמריקה נמצאים מאות ישראלים שהגיעו לטייל ביבשת ומצאו את עצמם בסגר בגלל הקורונה. 

בתוך כך, כ-200 מטיילים ישראלים תקועים בימים האחרונים בקולומביה מבלי יכולת לצאת מהמדינה עקב מחלת הקורונה וסגירת הגבולות עם מדינות הגובלות עמה.

חלק מהישראלים שוהים בבוגוטה, עיר הבירה, לאחר שהגיעו אליה מקרטחנה וערים אחרות בקולומביה בתקווה לצאת מהמדינה לאור התפשטות המחלה שהגיע מאוחר ליבשת. אחרים עושים את דרכם ברגעים אלו מהג'ונגלים לכיוון עיר הבירה בתקווה למצוא טיסה לאחת המדינות באירופה ומשם בטיסת המשך לישראל.

בוגוטה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בוגוטה, קולומביה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

"הגענו כמה פעמים לשדה התעופה 'אל דוארדו' בבוגוטה וחזרנו כלעומת שבאנו", סיפר בכאב, י', מטייל ישראלי שתקוע בקולומביה. "הטיסות היו מפוצצות  אבל היו גם טיסות אחרות שבוטלו ולגבי השאר ביקשו מאיתנו מחירים מטורפים של 8,000 ו-9,000 שקל לכיוון אחד. אין לנו או להורים שלנו את הסכומים הללו. אנחנו סגורים בדירה כי אי אפשר לדעת האם הנגיף התפשט בקולומביה ובאיזו רמה. כמעט ולא מדברים ברחוב על קורונה וזה מפחיד לקחת סיכון ולחטוף מחלה כזו במדינת עולם שלישי".

מטיילים אחרים שנמצאים באותה הסיטואציה ניסו לחצות את הגבול לכיוון ברזיל או פרו אבל המאבטחים במעברי הגבול מנעו זאת מהם.

מטייל נוסף סיפר שהוא וחבריו החלו לאגור מוצרי מזון רבים בדירה כדי לא להיתקע בלי אוכל, היות ולא ברור להם איך ייצאו מהמדינה ומתי. כמה מטיילים ברי מזל הצליחו היום בסיוע הוריהם לרכוש כרטיס טיסה מבוגוטה לאיסטנבול במחיר יקר מאוד. האחרים יצטרכו לשבור את הראש.

"אנחנו מסוגרים בדירה. לא יוצאים החוצה אלא רק לקנות אוכל או להוציא כסף. ההורים מנסים לסייע לנו למצוא טיסות חלופיות לאירופה אבל המחירים מטורפים. אנחנו מיואשים. מקווים שמדינת ישראל תצליח לחלץ אותנו לפרו ומשם נטוס לישראל" סיפר י'.

מבצע החילוץ בפרו ממשיך

לאורך היום (ה') צפויות לצאת 4 טיסות של חברת אל על ועליהן כאלף מטיילים ישראלים שנתקעו בפרו. המבצע לחילוץ הישראלים נעשה בעזרת משרד החוץ וחברות טיולים פרטיות כמו חברת אמסלם טורס ו-MAGNUS אשר עזרו להעביר את כל המטיילים ללימה, עיר הבירה, ומשם כאמור הטיסות יצאו החל מ-12:30, שעון מקומי.

בנוסף לחברות שנמצאות בשטח, מהארץ הפעילו מספר גופים חמ"ל שנועד לסייע ליראאלים, בינהים ארגון ישראליז וחברת הנסיעות איסתא בשיתוף עם מכבי תנועה עולמית. בחמ"לים השונים מסייעים למטיילים למצוא מקומות לינה ולחזור ארצה.

באל על, אשר לא גובה כסף מהמטיילים על הטיסות, מציינים כי החברה נענתה לאתגר, כאשר מדובר ביעד אליו לא טסה מעולם ואורך הטיסה הינו למעלה מ-16 שעות. מדובר בטיסה הרצופה, הארוכה בתולדות אל על.