mako
פרסומת

אחרי שנים: חוף ימק"א בכנרת ייפתח לכולם

חוף ימק"א בכנרת, שבמשך שנים היה סגור ומגודר, נפתח בהוראת בית המשפט וכעת הכניסה אליו תהיה חופשית. "זה ניצחון לתושבים ולנופשים שהולכים ליהנות מאחד החופים היפים בכנרת", אמר אושרי ויצמן תושב טבריה

שמעון איפרגן.
mako חופש
פורסם:
חוף ימקא בכנרת
צילום: גלית יקים הרוש
הקישור הועתק

אחרי שנים רבות שבהן חוף ימק"א, אחד החופים היפים בכנרת, היה סגור למבקרים, הורה לאחרונה בית המשפט  להסיר את הגדרות המקיפות את המקום ולפתוח אותו לטובת כלל הרוחצים.

פתיחת החוף מגיעה לאחר מאבק ממושך של התושבים והרשות לאכיפה במקרקעין נגד גורמים עסקיים שהשתלטו על החופים שלא כחוק וגדרו אותם ובחלק מהמקומות דורשו דמי כניסה מהנופשים.

בית המשפט השלום קיבל את עמדת המנהל והורה על פירוק הגדרות באורך 21 מטר כדי לאפשר גישה לחוף ולמעיין הנובע ממנו.

חוף ימקא בכנרת
פירוק הגדר במקום | צילום: הרשות לאכיפה במקרקעין

חוף ימקא בכנרת
"מדובר בגן עדן" | צילום: גלית יקים הרוש

ימק"א, המחזיקה במקום, ערערה לבית המשפט המחוזי בנצרת, אך בית המשפט דחה את הערעור ופסק גם הוצאות משפטיות לטובת המדינה.

"זה ניצחון לתושבים ולנופשים שהולכים ליהנות מאחד החופים היפים בכנרת", אמר אושרי ויצמן תושב טבריה ובעל דף הפייסבוק חדשות טבריה, שניהל מאבק במשך שנים רבות לפתיחת החוף. "מדובר בגן עדן של ממש. לדעתי צריך לפתוח את כל החופים בכנרת ללא תשלום".