"זה פרוטקשן לכל דבר": זעם במעבר טאבה לאחר שהאגרה זינקה ל-120 דולר
במצרים העלו את אגרת המעבר במעבר טאבה ל-120 דולר לאדם, לאחר שהמחיר עמד על 60 דולר רק בשבוע שעבר. ההתייקרות החדה מגיעה בעקבות עלייה בביקוש, כשהישראלים שמחפשים אלטרנטיבה לטיסות מישראל, פונים באופן גובר למעבר טאבה כנתיב יציאה לאירופה ולמזרח. לדבריהם של נוסעים, מדובר בצעד שמנצל את המצב הקיים לטובת רווח כלכלי

בימים אלו אלפי ישראלים מגיעים למעבר טאבה על מנת לעבור את הצד המצרי לטובת יציאה מישראל באמצעות טיסה מנמל התעופה הקטן בטאבה או המשך נסיעה לנמל התעופה בשארם ומשם לטיסות המשך לאירופה או למזרח הרחוק.
הבוקר התבשרו הישראלים כי ייאלצו להיפרד מתשלום אגרה של לא פחות מ-120 דולר לאדם, סכום שבתוך ימים הוכפל לאחר שהמחיר עמד על 60 דולרים בשבוע האחרון. מדובר בעלייה מתמדת של תשלום האגרה שזינקה עם תחילת המלחמה תוך כדי ניצול של אלפי הישראלים שמגיעים לטאבה.

"זה פרוטקשן לכל דבר ועניין, מנצלים את המצב שנוצר", מספר וויסאם אל אפיניש תושב הדרום שבני משפחתו הגיעו הבוקר למעבר וגילו את הזינוק במחיר. "זו משפחה של 12 נפשות, לא לכולם התאים לשלם סכום כזה לאדם וחלק בחרו לעשות פרסה. האחרים שילמו, וזה מכעיס. המצרים מבחינתם מנצלים את המצב בשביל הרווח הכספי שלהם".
הזינוק באגרות המצריות הוא הרבה מעבר לביורוקרטיה מקומית, והוא למעשה שיקוף קר של חוקי ההיצע והביקוש בצל המלחמה. עבור הישראלים, מעבר טאבה הפסיק להיות רק השער לסיני והפך בפועל ל"טרמינל 4" הלא-רשמי של ישראל. כשחברות התעופה הזרות מהססות לנחות בנתב"ג והמחירים לטיסות הקיימות מרקיעים, נמלי התעופה בטאבה ובשארם הפכו לצינור חמצן קריטי בדרך לאירופה ולמזרח.
